Ateriakokonaisuudet

Krapihovi

Krapin menut joulun aikaan

24.11. – 22.12.2017
Toivomme teidän vahvistavan valitsemanne menun viimeistään kolmea arkipäivää ennen tilaisuuttanne Krapilla. Suosittelemme samaa menuta koko pöytäseurueelle. Kaikki annokset ovat täysin laktoosittomia.

Krapin Joulumenu 64,50e/ hlö
Savustettua kotijuustoa, silliä ja punajuurilastuja
****
Selleri-päärynäkeittoa & paahdettua Metsärannantilan viljapossun palvikylkeä
****
Ruiskuorrutettua peuran ulkofilettä Punkalaitumen lähialueen metsästäjiltä, karpalo-voiviinikastiketta, savustettua naurista ja Malmgårdin kartanon luomu-emmervehnää
***
Maitosuklaata, puolukkaa ja piparia


alkumaljaksi Suomi 100-glögi
***
alkuruoalle Château Carsin L'Etiquette Grise 2015, Château Carsin, AC Bordeaux 8cl
***
keitolle Cono Sur 20 Barrels Chardonnay 2016, Viña Cono Sur, Santa Elisa Estate, Chimbarongo 8cl
***
pääruoalle Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir 2015, Viña Cono Sur, El Triangulo Estate, Casablanca Valley 12cl
***
jälkiruoalle  Mas Amiel Maury Vintage 2013,  Mas Amiel, AC Maury 8cl

Suosittelemamme juomakokonaisuus  47,60e/hlö


Päivällismenu 48,00e

alkuruokana
Kermaista mustajuurikeittoa
Château Carsin L'Etiquette Grise 2015,  Château Carsin, AC Bordeaux 9,60e/ 12cl
***
pääruokavaihtoehdot
Paahdettuja syksyn juureksia, Kolatun Chevre vuohenjuustoa, perunapyrettä
Château Carsin L'Etiquette Grise 2015,  Château Carsin, AC Bordeaux 9,60e/ 12cl
tai
Viinissä haudutettua lohta, sahramikastiketta, perunapyrettä ja fenkolia
20 Barrels Cono Sur Chardonnay 2016, 11,70e/ 12cl
tai
Prässättyä ylikypsää karitsapaistia, kauden sieniä,  
haudutettua punakaalia, perunapyrettä  ja pihlajanmarja-punaviinikastiketta
20 Barrels Cono Sur Cabernet Sauvignon,11,70e/ 12cl
***
jälkiruokana
Krapin jäätelöitä
Moscato d´Asti 2015, Vignaioli di San Stefano, Moscato d´Asti DOCG 9,60e/ 8cl

kaikki annokset ovat täysin laktoosittomia!
Kaikkiin menuihin voi lisätä kauden suomalaisia pientilajuustoja 13,20e/ hlö

Pöytävaraukset: myynti@krapi.fi / p. 09- 274 84 290

Eläköön Suomi 100-vuotta

Krapihovi juhlistaa 100-vuotiasta Suomea ja aloittaa yhteistyön Suomen karjan elvyttämiseksi Torpparinlihan karjatilan kanssa. Suomen Härän taival ulottuu jo keskiajalle ja on olennainen osa maamme asutushistoriaa. Holman suku aloitti Krapin toiminnan lypsykarjatilana 1900-luvun alussa ja jatkoi kasvatusta 1980-luvulle saakka.

Eläköön Suomi menun valmistuksessa hyödynnetään raaka-ainetta mahdollisimman monipuolisesti ja menu tarjoaa
läpileikkauksen vuoden kiertokulusta, kotimaan parhaimmista raaka-aineista ja ensiluokkaisesta Suomen härän lihasta.

3 ruokalajia 48e/hlö
6 ruokalajia 69,50e/hlö


Eläköön 100-vuotias Suomi

Häränkylki-ankanmaksaterriiniä
vadelmaviinihyytelöä ja Krapin paistettua hapanleipää

Häränhäntä-juuresliemi ja
ylikypsää härän kylkeä

Krapin kirkasta omenahyytelöä
omenatislettä ja rapeaksi paahdettua kieltä

Haudutettua, revittyä härän paistia
tummaa viinikastiketta,
friteerattua palsternakkaa ja karpaloa

Kyytönmaitojuustoa
Krapin kuivattua omenaa ja kauden hilloketta

Krapin kukkia Suomelle;
sireeninkukkamarmeladia, mansikkasorbettia ja ruusunterälehtisiirappia


Viiniehdotuksia
suomalaisilta viinitiloilta ja viinintekijöiltä

  Alkumaljaksi Lehtikuohu – alkoholiton, Kontiomehu, Jakokoski 12cl / 5,50e
tai

Vicarage Lane Bubbly Sauvignon Blanc
, Marlborough, Uusi-Seelanti 12cl / 9,00e

Alkuruoalle Château Carsin Cuvée Noire 2010, Château Carsin, AC Cadillac 12 cl /10,30e

 Liemelle Château de Montfaucon, AC Côtes du Rhône Protégée  12cl / 8,30e

Omenalle Helinä Marjakuohuviini, Viiniverla Oy, Verla 12cl / 9,80e

Pääruoalle Julicher The 99Rows Pinot Noir, Julicher Estate, Martinborough 12cl / 12,10e

Juustolle Château Carsin Liquoreux, Château Carsin, AC Cadillac 8cl / 10,20e

Jälkiruoalle Château Carsin Liquoreux, Château Carsin, AC Cadillac 8cl / 10,20e