Eläköön Suomi 100 vuotta -menu

Ohjelmakeittiö Hella, kokkausta yhdessä

Eläköön 100-vuotias Suomi

Krapihovi juhlistaa 100-vuotiasta Suomea ja aloittaa yhteistyön Suomen karjan elvyttämiseksi Torpparinlihan karjatilan kanssa. Suomen Härän taival ulottuu jo keskiajalle ja on olennainen osa maamme asutushistoriaa. Holman suku aloitti Krapin toiminnan lypsykarjatilana 1900-luvun alussa ja jatkoi kasvatusta 1980-luvulle saakka.

Eläköön Suomi menun valmistuksessa hyödynnetään raaka-ainetta
mahdollisimman monipuolisesti ja menu tarjoaa läpileikkauksen vuoden kiertokulusta, kotimaan parhaimmista raaka-aineista
ja ensiluokkaisesta Suomen härän lihasta.


Krapin ruisleivällä paneroitua häränkylkeä ja ankanmaksaa,
vadelmaviinihyytelöä ja hapankermahyytelöä
Château Carsin Cuvée Noire, Château Carsin, AC Cõtes de Bordeaux 64,50e
***
Häränhäntä-juuresliemi
ja ylikypsää härän kylkeä
Château de Montfaucon, AC Côtes du Rhône Protégée 47,00e  
***
Haudutettua, revittyä härän paistia,
tummaa viinikastiketta, friteerattua palsternakkaa ja karpaloa
Julicher The 99Rows Pinot Noir, Julicher Estate, Martinborough 72,00e
***
Krapin kukkia Suomelle;
sireeninkukkamarmeladia, mansikkasorbettia ja ruusunterälehtisiirappia
Château Carsin Liquoreux, Château Carsin, AC Bordeaux 46,00e/ 37,5cl