Keski-uudenmaan teatterin tulevaa ohjelmistoa 2015

Uutiskirje

KUT - Teatteria & Krapin herkut
kulttuuriaelämyksiä syksyyn

Teatteri-illan kruunaa herkullinen ruoka, se on osa kulttuurielämystä. Keski-Uudenmaan Teatterin & Krapin yhteisestä uutiskirjeestä saat tietoa ajankohtaisista teatterikappaleista ja Krapin herkuista.

Syksyllä & Joulunaikaan esitykset Keravalla Keuda-talossa & Keravan Teatteritalossa. Välimatkaa teatterin ja Krapin välillä on n. 4 kilometriä, jonka voi taittaa vaikka Korsisaaren bussilla.

Aina ei tarvitse ruokapöydästä edes nousta päästäkseen teatteriin. Tilausnäytökset toteutetaan Krapin eri tiloissa tilaisuuden henkilömäärä huomioiden. Esityksiä ennen, niiden jälkeen tai niiden yhteyteen suosittelemme lämpimästi nauttimaan Juhlavuoden parhaita herkkuja.


Pieni Raha

Lauantaina 3.10. ensi-iltansa sai mustalla huumorilla höystetty draama Pieni Raha. Näytelmän keskiössä on viisikymppinen mies Jason, jota lääketieteen termein voidaan kutsua heikkolahjaiseksi. Jasonilla on hyvin huolehtiva äiti, jota ilman hän ei todennäköisesti tulisi toimeen. Naapurissa asuu leskivaimo Ilse, joka karuissa olosuhteissa on myös hyvin sidottu saamaansa ja antamaansa naapuriapuun. Heidän toisiinsa kietoutuva elämänsä on pysähtynyttä mutta tasapainoista. Jasonin huippuhetki on jokaviikkoinen linja-automatka läheiseen pikkukaupunkiin, jossa asiat hoituvat täsmällisesti toistuvien rituaalien tapaan. Sitten eräänä päivänä kaikki muuttuu, kun Jason törmää kaupungissa uusiin ihmisiin…
Näytelmää luonnehditaan yksinkertaisen elämän ylistykseksi, joka pohtii, mitä me todella tarvitsemme.  KUTin Pieni raha on näytelmä ihmisen asialla.

Käsikirjoitus Sirkku Peltola
Ohjaus Esko Vuorio
Rooleissa Seppo Halttunen, Anna-Leena Sipilä, Jari Pahkin-Hämäläinen, Elina Varjomäki, Kaapo Pahkin ja
Metsälintu Pahkin

Ensi-ilta Keravan Teatteritalolla 3.10. Muut esitykset 7.10.- 18.11.
Liput 28€ /ryhmät 26€


Symposium

Vuonna 2015 tulee kuluneeksi 150 vuotta kolmen kultakauden taiteilijan, Akseli Gallén-Kallelan, Pekka Halosen ja Jean Sibeliuksen syntymästä. Symposion-näytelmä on vauhdikas ja viihdyttävä kuvaus juhlavuoden sankareiden taiteilijantiestä ja heidän merkityksestään suomalaisten kansallistunnon kohottajina.

Kuohuva vuosi 1904. Kenraalikuvernööri Bobrikoff on vastikään murhattu. Tsaarin sortotoimet Suomessa ovat kiristyneet entisestään. Suomenmielisten taiteilijoiden Symposion-piiri kokoaa voimansa pitkästä aikaa. Herrat kokoontuvat viettämään piirin nimikkotaulun riehakkaita 10-vuotisjuhlia Kämpin kabinettiin – Axel Gallén oli maalannut kohutun taulunsa vuonna 1894.

Heikki Lundin SHG 150:n kunniaksi kirjoittama näytelmä on viihdyttävä ja vauhdikas kuvaus juhlavuoden sankareiden taiteilijantiestä.

Käsikirjoitus ja ohjaus Heikki Lund
Jean Sibelius – Heikki Lund
Axel Gallén – Jari Pahkin – Hämäläinen
Pekka Halonen – Seppo Halttunen
Tekla Hultin – Anna-Leena Sipilä

Esitykset Halosenniemessä 7.11. – 8.12.Harmaat pantterit 2 – Käpyhovi taistelee

Käpyhovi taistelee jatkaa railakkaasti tarinaa. Luutuneet toimintatavat ja asenteet saatiin ensimmäisessä näytelmässä uudistettua, ja hetken kaikki näyttää hyvältä. Kunnes kunta ilmoittaa järkyttävän uutisen. Kansainvälinen pörssiyhtiö on tekemässä ostotarjousta eli kaappaamassa Käpyhovin. Tästä alkaa taistelu, joka on täynnä vauhtia ja yllätyksiä. Pohjalla kulkee taas totisia kysymyksiä: ovatko vanhukset heittopusseja? onko heillä ihmisarvoa? eikö kukaan välitä?

Käsikirjoitus Heikki Lund
Ohjaus Katja Krohn
Pääroolissa hivenen dementoituneena majurina nähdään loistava Jussi Lampi

Ensi-ilta Kerava-salissa pe 5.2.2016 klo 19. Muut esitykset 7.2. – 13.3.


Teatteriliput ja tiedustelut KUT-toimisto:

Ne, jotka katsovat pidemmälle tulevaisuuteen, tekevät varaukset jo nyt kesän esityksiin!

puh. 09-2735 4000 / 044 363 0037
info@kut.fi / www.kut.fi / www.lippu.fi

Facebook  

Twitter  

Instagram 

 


Krapin palvelut:

pöytävaraukset suoraan puh. 050-4497675
myyntipalvelu puh. 09-274841, myynti@krapi.fi

Facebook

Instagram

Majoitustarjous KUT-teatteriryhmille Hotelli Krapilla!

Tarjoushinta viikonlopuille (pe-su) (saatavuus varaustilanteen mukaan)

1 hengen huone 80,00 € / hlö / huone
2 hengen huone 47,50 € / hlö / jaetussa kahden hengen huoneessa

Hinnat voimassa KUT-teatterin yhteydessä kun ryhmässä on vähintään 20 maksavaa huonetta. Bussikuljettajan majoitus on ilmainen.

Kesäteatteria kesällä 2016

Jäniksen vuosi

Krapin kesäteatterissa  nähdään kesällä 2016 Arto Paasilinnan romaaniin perustuva legendaarinen komedia JÄNIKSEN VUOSI. 

Jäniksen vuosi on jo käsite. Se on kaikkien road movie -komedioiden kantaäiti. Se on suomalaisen itsenäisyyden- ja vapaudenkaipuun loistava timantti. Se värähtelee ihmisen sielussa kuin Sibeliuksen Finlandia. Ensi kesänä se värähtelee Krapin kesäteatterissa.

Pääosassa Kaarlo Vatasena loistaa niin ikään legendaarinen Juha Veijonen. Näytelmän sovittaa ja ohjaa Helsingin kaupunginteatterin Milko Lehto – mies, joka on ohjannut vuosien mittaan ikimuistoisia, yleisön rakastamia komedioita kesäteatteriimme.

Ensi-ilta Krapin kesäteatterissa pe 3.6.2016 klo 19. Muut esitykset 5.6. – 14.8.