Krapin Joulu

Ajankohtaista

Aidon joulun tunnelma

Jouluiset puitteet

Ravintola Krapihovin ruokasaliin rakennetaan joulupöytä nyt 45. kerran. Salit ja kammarit täyttyvät joulun tuoksuista, väreistä ja tunnelmallisesta hämärästä. Perinteinen joulumaisema lyhteineen, kynttilöineen, aittoineen ja tuikkivine kuusineen syntyy vanhan talon ympärille kuin itsestään.

Krapilla kohtaa aidon joulun tunnelman. Se tuikkii ravintoloissa,
aitoissa, hotelilla, savusaunassa ja tietenkin Pajassa missä
joulukuusi on kuusi metrinen, takametsän kuusikosta
haettu ja huolella koristeltu.

Joulun ihanat maut pysyvät ja täydentyvät

Joulupöytä Krapihovissa, voiko kotoisampia makuja ollakaan. Uunit hohkavat ympäri vuorokauden kypsyttäen kinkkuja, laatikoita ja maustelimppuja Joulun lounas- ja illallispöytiin sekä perinteisiin joulumyyjäisiin.

Keittiöpäällikkö Anna Osmani tietää hyvin, että jouluna halutaan herkutella tuttuun tapaan, kukin omista mieliherkuistaan nauttien. Krapihovin Joulupöytä kunnioittaa perinteitä ja jatkuvuutta.

Perinteet ovat se Krapin juttu ja tarina. Joulupöytä muuttuu menuistamme rauhallisimpaan tahtiin. Siihen on vuosikymmenten saatossa kiteytynyt kokonaisuus herkkuja, joista kaikki sopivat kaikkien kanssa, keittiöpäällikkö Anna Osmani tietää

Joulumakkaran resepti pysyy vieraidemme toivomuksesta samana vuodesta toiseen. Joulun aikaan perinteinen makkaramassa valmistetaan sianlihasta, punaviinistä ja talon omasta maustesekoituksesta.

Moni tuttu tuleekin ravintolaan syömään nimenomaan joulumakkaraa ja ostaa sitä myös Krapin puodista tai myyjäisistä. Ennen aattoa menekki nousee 600 kiloon. Samoin palvaamon tuhdin makuinen maksapasteija ja  keittiön raikas kylmäsavulohiterriini katoavat nopeasti pöydästä ja puodista. Suurta herkkus ovat myös myös huolella valmistetut perinteiset laatikot; imelletty perunalaatikko, lanttulaatikko ja porkkanalaatikko.
Kaikki huolella krapilla valmistettuja.

Käsin valmistettu suomalainen joulu Krapihovin
Joulpöydässä 23.11. alkaen

Sinappisilliä
Glögisilliä
Tyrnisilakoita ja keitinperunoita
Kirjolohen mätiä
Cavi-Art - leväkaviaaria, smetanaa ja punasipulia

Krapin perinteistä kylmäsavulohiterriiniä
Jokirapu-haukimureketta ja sahrami-ranskankermakastiketta
Puolukkagraavattua lohta ja
konjakki-sinappikastiketta

 Krapin maalaispatee ja sinapinsiemen-kurpitsachutney
Krapin maksapasteijaa ja karpalokastiketta
 Sitruuna- & yrttimarinoitua kalkkunanrintaa ja
omenahilloketta
Palvattua karitsaa ja valkosipuli-
punasipulihilloketta

Metsäsienisalaattia
Rosollia, maustesilliä ja kermaviilikastiketta
Kaali-selleri-omenasalaattia
Punajuuri-ohrasalaattia ja lehtikaalia
Jouluinen vihersalaatti granaattiomenasta, juureksista, juustosta & omenavinaigrettea   

 Joulukalaa
Joulukinkkua, kinkun kastiketta ja talon sinappia
 Punaviinissä haudutettua punakaalia,
luumuja ja herneitä
Krapin joulumakkaraa ja kasvismakkaraa & puolukkasurvosta
Imellettyä peruna-, lanttu- ja porkkanalaatikkoa

Krapin luomuleipiä, voita ja yrttilevitettä

Suomalaisia pientilajuustoja &
Krapin hilloketta & maustettuja manteleita

Karpalo-suklaaleivos
Luumukiisseliä ja vaniljakermaa
Joulukakkua & käsin tehtyä marmeladia
Pipareita & Pikkuleipiä & mare

 

Herkut omaan Joulupöytään Krapikaupasta

Verkkokaupan joulu avataan 1.11. Tarjolla Krapin keittiön parhaita jouluherkkuja makkaroista laatikoihin.
Krapin joulumyyjäiset pidetään Ravintola Mankelissa 22.12.