Krapin syksy

Uutiskirje

Krapin syyspöydässä on sadonkorjuun tuntu

Syksyn koittaessa Krapin viiden vuodenajan aito, suomalainen syyspöytä nostaa esiin sadonkorjuun makuja niin pellolta kuin keittiön väen kotipihojen ryytimailta.

Uutta syksyn 2017 noutopöydässä ovat muun muassa öljykypsytetty hauki ja palvattu luomupossu Krapin omasta pihapalvamosta. Palvaamo valmistaa kehittämällään reseptillä myös syyshenkistä riistamakkaraa, jota nautitaankin yli 40 kiloa viikossa. 
Menusta vastaa nyt viidettä kertaa keittiöpäällikkö Anna Osmani. Säilykkeet ovat erityisen lähellä hänen sydäntään. Ideoita viiden vuodenajan ruokiin kypsyy ympäri vuoden. Välillä tietenkin tartutaan hetkeen.

-Gastronomia on ihanaa, sillä keittotaito pysyy, vaikka raaka-ainekirjo muuttuu. Nyt osui hyvä pihlajanmarjavuosi, joten keräsimme eläkkeelle jääneiden työntekijöidemme kanssa talkoilla ämpäreittäin pihlajanmarjoja. Ne päätyivät Krapin omenatarhan sadon kera pihlajanmarja-omenahillokkeeksi palvatun luomupossun kylkeen, Osmani kertoo.

Verraton oman maan lipstikka
Oman uunin luomuleivän kanssa tarjottava päivän keitto voi syntyä vaikkapa Osmanin ja kokkien omista pihoista kerätystä lipstikasta. Kotona kasvatetun lipstikan makua ei Osmanin mukaan voi verrata mihinkään muuhun.
Parhaillaan keittiöpäälliköllä on käynnissä somevetoinen aroniakampanja, jolla hän huhuilee ystäviltään paikkoja kerätä pihapensaiden marjat keittiölleen. Mitä niistä syntyy, se nähdään Krapin joulupöydässä!      

Pihapuista suolaista ja makeaa
Syksyllä puhelin alkaa soida Krapin keittiöllä, kun sateet nostavat sieniä maanpinnalle. Tutut sienestäjät läheltä ja kauempaa tuovat tatteja syyspöydän punajuurten kumppania, tattimoussea varten. Myöhemmin hankitaan myös suppilovahveroita ja säilötään niitä sydäntalven varalle satokautta pidentämään.
Krapin perinteikkäät pihakuusetkin ovat tänä syksynä luovuttaneet makuaan keittiön valmistamaan havusuolaan, jolla sokerisuolataan kalavalikoiman graavilohi. Omenatarhan omenat puolestaan näyttäytyvät myös makean pöydän vaniljaisessa tyrni-omenakiisselissä.

Eiköhän siis lähdetä maistelemaan syyspöydän antimia.


KRAPIN SYYSPÖYTÄ

Syksyn parhaa herkut maalta, meriltä ja metsästä

OHJELMAKEITTIÖ HELLASSA KOKATAAN SYKSYÄ

Reseptivihkossa tarina on tallessa, kokki neuvoo ja kaikki kokkaavat.

KRAPIHOVIN JOULUPÖYDÄSSÄ ON
AIDON JOULUN TUNNELMAA

Krapin Joulupöytä Katetaan nyt jo 45. kerran Krapihovin ruokasaliin.

AITTOJEN JOULU KRAPILLA

Oma tila, joulun tunnelmaa ja herkut Krapin joulupöydästä

JOULULAHJA KRAPI KAUPASTA

Keittiön ja palvaamon joulupaketit ja Krapin lahjakortit.

IRTI ARJESTA KRAPILLA

Miniloma Krapilla irroittaa arjesta... hemmottelua, kulttuuria sekä
rauhaa ja ruokapöydän nautintoja.

KESKI-UUDENMAAN TEATTERIN SYKSY

Gabriel, tule takaisin Krapin Pajalla sekä paljon muuta KUT:n syksyssä

 

KRAPI

Aitoja Kohtaamisia
Rantatie 2 TUUSULA
09274841 / myynti@krapi.fi