Local Wild Food Challenge 30.9.2017

Ajankohtaista

Local Wild Food Challenge on kaikille avoin kulinaarinen kilpailu, joka haastaa luomaan annoksia luonnon antimista. Kilpailun kehittäjä, uusiseelantilainen Bill Manson korostaa, että kilpailijat voivat toteuttaa juuri haluamansa annoksen – kuuman, kylmän, nestemäisen, jäisen – kunhan annoksessa on ainakin yksi villi, itse luonnosta hankittu raaka-aine. Ja mitä enemmän paikallisia ja villejä raaka-aineita, sen parempi.

”Kilpailussa osanottajien tarinat siitä, kuinka he saalinsa saivat ja annoksensa valmistivat, ovat yhtä tärkeitä kuin itse annoksen maku”, Bill Manson lisää.


KEKSELIÄISYYTTÄ SUOMALAISILTA LÖYTYY

Kilpailu järjestetään Tuusulassa nyt kolmatta kertaa. Krapin ravintolajohtaja Heli Lindroth on itse osallistunut villiruokakisaan sen alkuvuosina ja järjestää nyt innoissaan kisaa Krapissa uusille kilpailijoille ja katsojille nautittavaksi.

”Ihmiset ovat kekseliäitä keittiössä, kun saavat mahdollisuuden. Aiempina vuosina annoksissa on käytetty kalaa, riistaa, sieniä, voikukkaa ja vaikka mitä. Upeita annoksia!”, Lindroth sanoo, ja toivottaa kaikki tervetulleiksi osallistumaan ja seuraamaan kisaa.

Kilpailupäivänä 30. syyskuuta Krapin pihassa voi kokea myös teeman mukaisesta oheis-ohjelmasta. Illalla Krapin Pajassa vietetään kisabileitä etnojazzin tahdissa.

Kilpailussa esitetään tuomareille annos, jonka yksi raaka-aine on villi eli itse luonnosta kerätty/kalastettu/metsästetty. Annos voi olla kylmä tai lämmin, alku-, pää- tai jälkiruoka. Annoksen voi valmistaa kotona etukäteen tai käyttää hyödyksi Krapin hyvin varusteltuja keittiötiloja ja grillejä. Tuomaristo antaa annokselle pisteitä raaka-aineen, vaivannäön, maun, esillepanon ja tarinan mukaan.

Kilpailussa voi voittaa kaiken kaikkiaan 3 000 euron edestä palkintoja eri sarjoissa: Villein annos, Suurin vaivannäkö, Paras tarina, Paras vedestä, Paras maalta ja tietenkin Kilpailun paras annos. Lapset kilpailevat omassa sarjassaan. Kilpailun palkinnot ovat paikallisten yritysten sponsoroimia.

Kilpailuannoksen voi tuoda klo 13 - 15. Tarjolla on ruokaa, juomaa ja ohjelmaa. Palkintojen jako alkaa klo 16:30 ja päättyy n.klo18. Illalla klo 20 on Pajan huikea jazz-klubi, jonne voi ostaa lippuja Krapin verkkokaupasta.Hotelli Krapi tarjoaa myös majoitusta.

Klikkaathan itsesi mukaan myös FB-tapahtumaan, niin saat päivittyvää tietoa kaikesta: https://www.facebook.com/events/1789675317995510/?fref=ts

Kaikki mukaan kilpailemaan ja kokkaamaan ja syömään ja juomaan yhdessä!

Local Wild Food Challenge Tuusulaan voi ilmoittautua etukäteen sähköpostitse myynti@krapi.fi tai paikanpäällä Krapin Pajalla la 30.9. klo 15 mennessä. Kilpailu on maksuton.

 Lisätietoa:

Bill Manson +1 (508) 939-1113
www.localwildfoodchallenge.com
info@localwildfoodchallenge.com


Heli Lindroth 040 5561166

myynti@krapi.fi