Lounaspöytä

Krapihovi

Krapihovin pitopöytä

Ravintola Krapihovin Kevätpöytä 3.4.-29.5.2018

Kevät on uuden odotusta, kun ensimmäiset vihreät versot puskevat lumen alta ja rohkeimmat yrtit ja sienet työntyvät lumen kostuttamasta mullasta. Silloin pöytään katetaan versovaa vihreää, kesän odotuksen värejä, pääsiäisherkkuja, karitsaa ja yrttejä. Katamme kevään aitoja suomalaisia makuja Ravintola Krapihovin ruokasaliin maalis-toukokuussa.

Krapihovin ruokasalin 2. kattaus
ma – pe klo 11-15 & la 12 - 16
su - ravintola suljettu

neljä ateriaa
koko lounas 39,50e/ma-la & 42,50e/ sunnuntaisin
alkuruoat ja jälkiruoat 28,00e/ ma-la & 30,00e/sunnuntaisin
keitto, lämminruoka ja jälkiruoka 28,00e/ ma-la & 30,00e/sunnuntaisin
jälkiruoat 10,50e,
lapset 18,50e/ 5-12v & alle 5v ilmaiseksi

Kaikki tuotteet ovat täysin laktoosittomia.


esimerkki yhden päivän lounaskokonaisuudesta, keitto ja pääruoat vaihtuvat päivittäin

Kevään kuohuvista koskista ja meren ääreltä
Lasimestarin lohta, Siiderisilliä, Pielisen tomaattimarinoitua muikkua & tilliperunoita,
Kylmäsavulohi-kermahyytelöä ja mätiä
Tilli- & sitruunagraavattua siikaa ja villiyrttikastiketta
***
Maalta ja Krapin kellarista
Vihersalaattia & versoja & raparperivinaigrettea
Kevätsalaatti; paahdettua perunaa, parsaa, tomaattia, viiriäisen munia & karkeaa Dijon-sinappikastiketta
Marinoituja pieniä tomaatteja, Inkiväärillä maustettua kevätkaalia
Pinaattipaistosta, paahdettuja kasviksia ja vuohenjuustoa
Korvasienipiirakkaa & kevätsipulikastiketta

Metsän kätköistä ja Krapin Palvaamosta
Krapin palvattua yrttimarinoitua Viskilän tilan Kukonharjan kukonpoikaa ja pikkelöityjä luomusiitakesieniä
Krapilla Palvattua Ahvenanmaan karitsapaistia & paahdettua valkosipulikastiketta
***
Krapin timjami-karitsamakkaraa & sinappia ja puolukkasurvosta
***
Parsakeittoa ja viherversoja (keitto vaihtuu päivittäin) & Krapin luomuleipiä, voita ja levitettä
***
-viikonpäivin toistuvat pääruokateemat
maanantai / nauta; lounasherkkuja naudan- ja vasikanlihasta, -maksasta ja -kielestä
tiistai / karitsa, lammas & vuohi; aitoja puhtaita makuja kotimaisesta karitsasta, lampaasta & vuohesta
keskiviikko / possu; kotimaista sianlihaa maukkaimmillaan
torstai /linnut; kukonpoika, ankka, viljakalkkuna & maissikana,
perjantai / kala; suomalaista luomuruokaa parhaimmillaan; siika, ahven, kuha, hauki ja lohi
lauantai / Nauta & vasikka, karitsa & riista
Maukkaita, perinteisiä herkkuja haudutetusta ja savustetusta suomalaisesta naudan-, vasikan-, lampaan, karitsan ja riistalihasta
***
Suomalaista pientilajuustoa ja Krapin hilloketta  
Päärynä-mantelikakkua, Raparperi-vaniljakiisseliä & kermavaahtoa
Krapin omaa marenkia, vaahtokarkkia ja nougatia
Kahvia & teetä

Ruokapöytä kertoo talon tarinan. Hyvään ruokaan laitetaan kaikki mitä on, mitään vähättelemättä, mitään liioittelematta, jokaiseen makuun koko sydän. Keittiössä syntyy talon sielu, makuja ja hyvää mieltä... …huolenpitoa.
Olkaa hyvä, maistakaa ja maistelkaa…Krapin ruokasaliin on katettuna herkullinen tarina suomalaisesta keittiöstä.

(Pidätämme oikeuden muutoksiin)

 Tee pöytävaraus tästä

tai soita meille p.09-274 841

Lämpimästi tervetuloa nauttimaan kevään herkuista Krapille!