Lounaspöytä

Krapihovi

Krapihovin pitopöytä

Talvilounas– Blinejä & mätejä
Ravintola Krapihovissa 4.1. – 21.3.2018

Talven perinteitä noudattaen blinipannut tirisevät Krapin keittiössä heti tammikuun alusta aina maaliskuun lopulle. Krapilla blinit paistetaan perinteisesti rapeiksi kirkastetussa voissa, vanhoissa kuumissa valurautapannuissa. Taikinajuuri hapatetaan hyvissä ajoin ja sen perustana ovat hyvät luomujauhot niin tattarista kuin vehnästä.
Talvisten tuhtien blinien seuraksi tarjoamme mätejä sekä runsaan määrän herkullisia blinin lisukkeita jokaiseen makuun.  
Lisäksi talviseen tunnelmaan sopii palvaamamme Krapin Palvaamon lihat sekä talviset salaatit ja keitot.

Kaikki lounaspöydän tuotteet ovat täysin laktoosittomia.

Lounas Ravintola Krapihovin ruokasalissa

koko lounas 39,50e / ma-la (42,50e pyhäpäivät)
alkuruoat ja jälkiruoat 28,00e / ma-la (30,00e pyhäpäivät)
keitto, lämminruoka ja jälkiruoka 28,00e / ma-la (30,00e pyhäpäivät)
jälkiruoat 10,50e,
lapset 18,50e / 5-12v & alle 5v ilmaiseksi

esimerkki yhden päivän lounaskokonaisuudesta, keitto ja pääruoat vaihtuvat päivittäin

Blinit & Blinin lisukkeet

Siian, silakan ja kirjolohen mätiä &
Blinejä ja voisulaa
Punasipulia, Smetanaa, Venäläistä Suolakurkkua,
Krapin puutarhan Hunajaa,
Mäntymäen luomutilan kananmunaa, Sienisalaattia,
Kurkku-jogurttisalaattia,
Piparjuurimarinoitua punajuurta ja Krapin palvilihatartar

Talven kylmistä vesistä - suomalaista luomuruokaa parhaimmillaan
Tyrnimarinoitua lohta ja tillikastiketta
Lempeästi savustettua luomuvalkosipulilla maustettua särkeä ja
Krapin puolukkasilliä
Salaatti fenkolipaahdetusta silakasta, tomaatista ja punasipulista

Maalta ja Krapin kellarista
Maa-artisokkavanukasta ja paahdettuja pähkinöitä
Punajuuri-Peltolan Blue -salaattia
Talven vihersalaattia:
marinoitua kurpitsaa, uuniluumuja ja omena-vinaigrettea
Paahdettuja kurpitsansiemeniä, krutonkeja ja hummusta Nojosniementilan härkäpavuista
Pikkelöityjä suppilovahveroita

Metsän kätköistä ja Krapin Palvaamosta
Krapin Hirvipateeta ja karpalohilloketta
Metsärannan kotitilan possua Krapin Palvaamosta
Krapilla palvattua possunlapaa ja kurpitsahilloketta
Krapin omena-palvilihamakkaraa ja konjakkipuolukoita
Krapin luomuleipiä ja voita

Krapin puutarhan omenalla maustettua vahverokeittoa
(keitto vaihtuu päivittäin)
& Krapin luomuleipiä ja voita

Jälkiruokapöydässä
Pientilan juustoa ja Krapin hilloketta
Porkkanakakkua, Tummasuklaamoussea ja Pikkuleipiä
Käsintehtyä karviaismarmeladia
Kahvia ja teetä

(Pidätämme oikeuden muutoksiin)



Lämpimän ruoan teemat viikonpäivittäin

maanantai
linnut, riistalinnut; fasaani, ankka ja viljakalkkuna, maissikana
tiistai
possu; ylikypsää possua - lihaa maukkaimmillaan
keskiviikko
nauta; talvisia herkkuja naudanlihasta, -maksasta ja -kielestä
torstai
karitsa; Rintalantilan luomukaritsaa
perjantai
kala; - suomalaista luomuruokaa parhaimmillaan, kirjolohi, siika, silakka, kuha ja made
lauantai
riista & nauta; perinteisillä Krapin resepteillä valmistettuja riistaherkkuja peurasta, poronlihasta ja villisiasta
sekä ylikypsää ja haudutettua lihaa 100% suomalaisen alkuperäiskarjan lihasta
(kasvisruokavaihtoehto tarjoillaan lautasannoksena)