Lounaspöytä

Krapihovi

Ravintola Krapihovin Kesäpöytä 2017

1.6.-29.8.2017
(ravintola on suljettu ma 3. - ma 24.7.2017)

Katamme suomalaisen kesän suussa sulavia, puhtaita, aitoja makuja  tuoreista lähialueen raaka-aineista Ravintola Krapihovin ruokasaliin. Tuoreet järvikalat, sillit, raikkaat salaatit, puhtaat marjat, sienet ja hillokkeet, Krapin palvaamon lihaherkut ja makkarat lisukkeineen, kaikkea tätä on Suomen kesä. Hyvään ruokaan laitetaan kaikki mitä on, mitään vähättelemättä,
mitään liioittelematta, jokaiseen makuun koko sydän. Kaikilla on oma tarina kuljetettavanaan.
Keittiössä syntyy talon sielu, makuja ja hyvää mieltä... …huolenpitoa.

Krapihovin ruokasalin lounaskattaus
ma – pe klo 11-15, la 12 – 16, su 13-15

neljä ateriaa
koko lounas ma-la 39,50e & su 42,50e,
lapset 5-12v. 18,50e, alle 5v ilmaiseksi
alkuruoat ja jälkiruoat ma-la 28,00e & su 30e,
lapset 5-12v. 14e, alle 5v ilmaiseksi
keitto, lämminruoka ja jälkiruoka ma-la 28,00e & su 30e,
lapset 5-12v. 14e, alle 5v ilmaiseksi
jälkiruoat 9,50e, lapset 4,00e


Kuohuvista koskista, järvistä ja merestä
Lasimestarin rautua,sinappisilliä, savumuikkuja & uusia perunoita
Fenkoligraavattua lohta ja lipstikkakastiketta
Ristiin-naulittua siikaa &  paahdettua lehtikaalta ja nokkospestoa

Krapin puutarhasta
Inkivääri-varhaiskaalisalaattia, Salaattia kauden uusista perunoista ja sienistä
Kaneli-kirsikkatomaatteja ja hunaja-porkkanoita Krapin kellarista
Salmen kurkkuja, kesäistä vihersalaattia(parsaa, tomaattia, mansikkaa jne. kauden mukaan) ja raparperivinaigrettea

Suomen Härkää ja maatilan elämää
Maalaispateeta, pähkinää & pikkelöityjä korvasieniä/kantarelleja
Ylikypsää härän kylkeä & grillattuja puutarhan vihanneksia
Pitkään savustettua härän niskaa ja kuusenkerkkäsiirappia
Palvattua lampaan paistia ja raparperihilloketta
****
Päivän keittoa & Krapin mausteista maalaismakkaraa & sinappia ja puolukkahilloa

***
-viikonpäivin toistuvat pääruokateemat

maanantai / linnut
Kukonpoika, hanhi, viljakalkkuna, maissikana
tiistai / possu
Kesäisiä grillattuja ja savustettuja herkkuja kotimaisesta sianlihasta
- lihaa maukkaimmillaan
keskiviikko/karitsa, vuohi, riista
aitoja puhtaita makuja kotimaisesta karitsasta & vuohesta & riistasta
torstai /nauta
Grillattuja kesäherkkuja Suomen härästä
perjantai / kala
tuoreita kalaelämyksiä kotimaisesta saaliista, myös savustettuna; hauki, muikku, kuha, ahven, siika, nieriä ja taimen
lauantai & sunnuntai
Nauta & vasikka & riista
Maukkaita, perinteisiä juhlapäivän herkkuja haudutetusta ja savustetusta suomalaisesta naudan-, vasikan-, ja riistalihasta
***
Seljankukka-kesämarjahyytelöä & vaniljakermaa
Kuutamokiisseliä, Hunaja-kahvikakkua ja Krapin hilloketta
Kahvia & teetä &  Brunbergin suklaakonvehteja

Olkaa hyvä, maistakaa ja maistelkaa… Krapin ruokasaliin on katettuna herkullinen tarina suomalaisesta keittiöstä.
Tervetuloa!

pöytävaraukset :

TEE ONLINEVARAUS TÄSTÄ

tai
myynti @ krapi.fi / 09-274 841


 

Suomenkarja kesäpöydässä

Krapihovi juhlistaa 100-vuotiasta Suomea ja on
mukana tekemässä yhteistyötä Suomen karjan elvyttämiseksi.
Joukkoon kuuluu niin maidon kuin lihankin tuottajia
sekä maidon ja lihan jatkojalostajia. Viimeisenä lenkkinä ketjussa
 ovat lihaa ja maitotuotteita vierailleen tarjoavat ravintolat.

Suomen Härän taival ulottuu jo keskiajalle ja on olennainen
osa maamme asutushistoriaa.Suomen oloihin sopeutunut
Suomenkarja kannatteli suomalaiset niin pulavuosien kuin
sota-aikojenkin yli aina parempia aikoja kohti,
kunnes tuli tehotuotantoaikakausi ja ulkomaiset karjarodut.

Nyt suomenkarjasta on tullut uhanalainen,
kun vain noin kaksi prosenttia lypsävistä lehmistä kuuluu
kolmeen suomalaiseen alkuperäisrotuun, itäsuomenkarjaan,
pohjoissuomenkarjaan ja länsisuomenkarjaan.

Suomenkarjalla on maine juustolehminä, sillä sen maito
on huomattavasti rasvaisempaa ja ennen kaikkea valkuaispitoisempaa.
Nyt on herätty huomaamaan,että myös karjan liha on
erinomaista alkuperäistä Suomalaista lihaa.  
Se soveltuu monen perinteisen pitkään haudutetun
 herkun raaka-aineeksi.

Holman suku aloitti Krapin toiminnan lypsykarjatilana
1900-luvun alussa ja jatkoi kasvatusta 1980-luvulle saakka.
Meille on kunnia asia olla mukana elvyttämässä
Suomenkarjan tuotantoa ja nostaa sen arvostusta takaisin
kukoistukseensa.

Haluamme kuulla vanhoista ajoista asti
kantaneen ammumisen ja karjan kutsuhuudot.
Luonteeltaan suomenkarjan yksilöt
nousevat laumasta esiin sitkeytensä ja älykkyytensä avulla.
Sekakarjassa ne ovat laitumella aina johtajina.

Krapihovin kesäpöydän valmistuksessa hyödynnetään
Suomenkarjan lihaa ja maitoa monipuolisesti suomalaista
ruokaperinnettä ja kulttuuria vaalien.