Pitopöytä lounaalla

Krapihovi

Ravintola Krapihovin Syyspöytä 29.8. – 23.11.2018
Katamme syksyn suomalaisia herkkuja maalta, mereltä ja metsästä
lounaalla noutopöytään Ravintola Krapihovin ruokasaliin
Syksy on sadonkorjuun aikaa. Silloin parasta satoa kerätään puutarhasta ja metsästä. Sadonkorjuun herkkujen lisäksi pöytään katetaan silliä ja silakkaa ja metsän riistaa.

Krapihovin ruokasalin lounaskattaus
ma – pe klo 11-15, la 12 – 16

neljä ateriaa
koko lounas 39,50e
alkuruoat ja jälkiruoat 28,00e
keitto, lämminruoka ja jälkiruoka 28,00e
jälkiruoat 10,50e,
lapset 18,50e/ 5-12hlö & alle 5v ilmaiseksi

esimerkki yhden päivän lounaskokonaisuudesta

Kirkkaista järvistä & meren pauhuista - suomalaista luomuruokaa parhaimmillaan
Emännänsilliä, tomaattisilliä, katajanmarjasilakkaa ja keitinperunoita
Sokerisuolattua ja havuilla maustettua lohta & hovimestarinkastiketta
Öljyssä kypsennettyä haukea & tattipestoa

Maalta ja Krapin kellarista
Linssi-perunasalaattia
 Lipstikkakurkkuja
Piparjuurimarinoitua kukkakaalia ja paahdettuja juureksia & punajuuripestoa
Krapin puutarhan hunajalla & yrteillä marinoituja valkosipuleita
Marinoituja paahdettuja vihanneksia & juureslastuja
Syksyn sadon vihersalaattia & Krapin mustikka-viinietikkaa

Metsän kätköistä ja Krapin Palvaamosta
Krapilla palvattua Hauhalan hanhea & pihlajanmarjahilloketta
Krapilla palvattua Metsärannantilan peurapaistia Punkalaitumelta& kirsikka-karpalochutney
Krapin pintasavustettua, maustettua limousine härkää, hapankaalia ja sinappikastiketta
Sipulipiirakkaa ja vuohenjuustokastiketta
***
Krapin puolukka-riistamakkaraa & Krapin sinappia
***
Kurpitsakeittoa - keitto vaihtuu päivittäin & Krapin luomuleipiä, voita ja kurpitsaevitettä
***
Sesongin tarjonnan mukaan vaihtuva pääruoka katetaan päivittäin pitopöytään

esimerkki yhden päivän kokonaisuudesta
Ylikypsää Krapin kanttarellisuolalla maustettua karitsan entrecotea
Timjami-punaviinikastiketta
Krapin puutarhan lipstikalla maustettua luomuohrattoa
Paahdettuja hunajaporkkanoita

Syksyllä Krapin keittiön padoissa ja pannuilla porisee suomalaista riistaa, nautaa, possua, kartisaa ja riistalintuja päivittäisen saatavuuden mukaan. Haudutamme yön yli maukkaita paisteja ja patoja sekä tarjoamme tuoreita kalaelämyksiä kotimaisista syyskauden kaloista perinteisiä Krapin reseptejä noudattaen.
(kasvisruokavaihtoehto tarjoillaan lautasannoksena)
***
Suomalaista pientilajuustoa & Krapin syysadon kirsikkahilloa
Syksyn makeutta Krapin puutarhan omenoista
Omena-kanelikeittoa, paahdettua omenakaramellia ja uuniomenamoussea
Lakkamarenkipiirasta & pikkuleipiä
Kahvia ja teetä

Ruokapöytä kertoo talon tarinan. Hyvään ruokaan laitetaan kaikki mitä on, mitään vähättelemättä, mitään liioittelematta, jokaiseen makuun koko sydän. Keittiössä syntyy talon sielu, makuja ja hyvää mieltä... …huolenpitoa.
Olkaa hyvä, maistakaa ja maistelkaa…Krapin ruokasaliin on katettuna herkullinen tarina suomalaisesta keittiöstä.
(Pidätämme oikeuden muutoksiin) 

 Tee pöytävaraus tästä

tai soita meille p. 09-274 841

Lämpimästi tervetuloa nauttimaan syksyn herkuista Krapille!

 

Pitopöydän tarina

Krapin pitopöytä
Eletään vuotta 1968. Krapin emäntä Salme Holma saa idean vuodenaikojen vaihtumista mukailevan pitopöydän kattamisesta talon ruokasaliin. Pop up –hengessä toteutetusta tarjoilusta tulee menestys.
Saavutaan 2010-luvun loppupuolelle. Pitopöytä katetaan edelleen samaan ruokasaliin kaksi kertaa päivässä, lounaalle ja illalliselle. Vajaa viisi vuosikymmentä sitten alkunsa saanut suomalaisen ruokakulttuurin ydin jatkuu nyt ajan hengen mukaisena sosiaalisen syömisen muotona.

Iltaisin pitopöytä siirtyy myös lautasille, yhdessä syötäväksi, jaettavaksi ja koettavaksi. Pitopöytä lautasella koostuu Krapihovin keittiössä kokatuista pienistä suupalaherkuista ja lämpimistä annoksista. Jokaisella ruokailulla on oma tarinansa.
Nauti ja viihdy!