Rapuja Krapilla

Ajankohtaista

Rapuja Krapilla

Rapukauden alusta pitkälle syyskuulle tarjoilemme saksiniekkoja ennakkotilauksesta päivän hintaan
Raputilaukset myyntipalvelustamme 09-274841 / myynti@krapi.fi


Suomalaisia saksiniekkoja voi nauttia Krapin idyllisessä miljöössä vanhassa päärakennuksessa Ravintola Krapihovissa, Ravintola Mankelissa sekä Alituvassa.
Keitämme rapuja ennakkotilauksesta kauden avauksesta myöhäiseen syksyyn keittiömestarin perinteisellä reseptillä.
Toivomme teidän vahvistavan valitsemanne menun sekä rapujen määrän  viimeistään kolmea arkipäivää ennen tilaisuuttanne Krapilla.
Laskutamme ravut 3 arkipäivää ennen tilaisuutta vahvistetun kappalemäärän mukaan.
 Ravintola Krapihovissa menuiden lisäksi rapujen kanssa voitte tilata  pää- ja jälkiruoan myös ala carte-listoiltamme.

Rapu & Ahven-menu
39,50e

Rapuja valitsemanne määrä päivän hintaan
& paahtoleipää ja tilliä   
***
Paistettua ahventa,

uusia perunoita, kantarelleja ja sipulikastiketta
***
Mansikka-seljankukkaleivos
ja vaniljakreemiä


Juomaehdotuksia ravuille

   Julicher Sauvignon Blanc,
J
ulicher Estate, Martinborough 12cl
***
pääruoalle
Schiefer Riesling 2014, 
Van Volxem, Mosel 12cl
***
jälkiruoalle
Brachetto d’Acqui 2015, 
B
raida di Giacomo Bologna, Brachetto d’Acqui DOCG  8cl

Suosittelemamme juomakokonaisuus 25,50e/hlö


Rapu & härkä-menu 
41,50e

Rapuja valitsemanne määrä päivän hintaan
& paahtoleipää ja tilliä   
***
Härän sisäfilettä,
uppopaistettua maa-artisokkaa ja salvia-voikastiketta
***
Krapin jäätelötrio;

metsämansikka, vanilja ja tyrni & vohvelikeksiä


Juomaehdotuksia
ravuille

      Château Carsin L'Etiquette Grise 2012,
Château Carsin, AC Bordeaux 12cl
***
pääruoalle
  Cathedral Cellar Triptych 2012,
KWV, Western Cape 12cl    

***
jälkiruoalle
 Moscato d’Asti 2015,

Vignaioli di San Stefano, Moscato d’Asti DOCG 8cl

Suosittelemamme juomakokonaisuus 27,30e/hlö

 

 

Krapin Rapuretki

Kulje Krapin rapuretkelle ja
nosta malja loppukesän säteille!

Rapuretki on tarjolla Ravintola Krapihovissa elokuussa pe-iltaisin klo 17-22 &
la –iltaisin klo 17-21 hintaan 56e/hlö.
Lisäravut 6,00e/kpl.

(pöytävaraus suositeltava 09-274841)


Rapuretken herkut


Alkuruokana
4 Krapin mausteliemessä keitettyä rapua,
Krapin vaaleaa juurileipää, tilliä ja voita

Pääruokana
Kaarle Juhanan sieniä & Krapin palvikylkeä,
duchesse perunaa ja säilöttyjä valkosipulinkynsiä

Jälkiruokana
Krapin marja-kermakakkua
ja kermavaahtoa


Juomaehdotuksia
ravuille
   Julicher Riesling,
Julicher Estate, Martinborough 12cl /9,40e
***
pääruoalle
Care Finca Bancales Reserva  2012
Care, Cariñena DOP 12cl / 9,50e
***
jälkiruoalle
Brachetto d’Acqui 2015, 
Braida di Giacomo Bologna, Brachetto d’Acqui DOCG  8cl / 7,50e


Ravut ovat kuninkaallisten ruokaa. Jo 1600-luvulla Ranskan hoveissa
nautituista herkuista tuli Euroopan mittainen ilmiö. Rapujen taival on kulkenut munkkien,
ruhtinaitten ja talonpoikien pöytien kautta pohjoiseen.
Ruotsin kuningas Oscar II oli herkkusuu ja hänen aikanaan 1800-luvulla. Rapujen syönti levisi kaikkiin yhteiskuntaluokkiin aina aatelisista ylioppilaisiin. Jokainen itseään arvostava henkilö osasi nauttia ravuista ja ravunpyynnistä tuli tärkeä rituaali.

Suomen suvessa rapulaulut raikuivat aamuyöhön ja herrain
seurueessa maustettuja ryyppyjä nostettiin joka seitsemännelle saksiniekalle. Jokaiselle ryypylle nostettiin malja ja laulettiin uusi värssy

”Tilli suussa, kruunu päässä
Sinut pöytään kannetaan.
Paahtoleivän päällä sulle
Snapsikylpy annetaan”
(kalliolle kukkulalle)

Kesäisten iltojen hämärtyessä alkaa rapujen pyynti. Särkikalat asetetaan rapumerran pohjalle ja ne lasketaan valoisaan aikaan. Pimeän tullen alkaa herkkujen kokeminen ja
seuraavana päivänä sumpusta nostetut tuoreet ravut keitetään mausteliemessä.