Suomi 100 vuotta - Juhlavuosi Krapilla

Ajankohtaista


Suomi 100-vuotta

Suomen 100 vuoteen on mahtunut monta tarinaa, sukupolvea ja käännettä. Pohjoisen perukan agraarikulttuurista on siirrytty moderniin eurooppalaiseen aikaa.

Krapin historia Holman suvussa on kulkenut yhtä matkaa itsenäisen Suomen kanssa. Reilun sadan vuoden aikana Krapi on muuttunut Suomen tavoin.  Muutoksessa maatilasta monimuotoiseksi palveluyritykseksi on paljon samaa matkaa itsenäisen Suomen taipaleen kanssa.

Krapin 100 vuotta on maatalon ja yrittämisen historiaa, talonväen elämää. Monien vaiheiden ja käänteiden tarinaa. Paljon on tehty, monessa on oltu mukana. On uskallettu innostua ja ryhtyä toimeen.

Seuraavassa juhlavuoden teemoja Krapilla. Aiheet täydentyvät tuotteilla ja teemat syventyvät loppuvuoden aikana. Juhlavuosi avataan Eläköön 100-vuotias Suomi menulla tammikuussa 2017.


Juhlavuotena suomalaisen ruoan tarina

Inspiroiduimme Suomen luonnosta, sen vaihtelevista vuodenajoista
ja puhtaista raaka-aineista

Päivällispöytään katetaan herkkua, huolenpitoa ja välittämistä, jokaiseen makuun laitetaan koko sydän. Näin on Krapilla tehty aina, ruokapöytään on istuuduttu enemmän kuin syömään. Suomalaisen ruoka onkin luontevasti juhlavuoden keskiössä Krapilla. Läpi vuoden kuljetamme ruokalistoilla ja suomalaisessa pitopöydässä viittä suomalaista vuodenaikaa. Kunnioitamme suomalaisia raaka-aineita ja alkutuotantoa suomalaisen ruoan tarinaa kertoen.

Eläköön Suomi 100-vuotta menu
Liha jolla on tarina


Juhlavuotena Tuusulan Rantatien renessanssi

Kulttuuri, sitä on Krapilla. Rantatien perintöä kunnioittaen ja sen
innoittamana Krapille avataan juhlavuoden alkupuolella Krapin Paja - Rantatien kulttuurikaramelli. Pajassa suomalainen kulttuuri ja sen monet ilmentymät saavat arvoisensa näyttämön. Paja avattiin yleisölle Kalevalan päivänä 28.2.2017. Ohjelma koostuu konserteista, teatterista, tapahtumista, klubeista, teemailloista jne.
Pajan esitykset & tapahtumat luovat rungon Krapin kulttuuritarjonnalle Suomen itsenäisyyden juhlavuonna 2017.


Juhlavuotena uudistettu Hotelli Krapi

Hotellin uudistus valmistui tammikuussa 2017. Juhlavuosi ja Suomi-teemat tulevat näkymään sisustuksessa, huoneissa ja käytävillä.


Juhlavuotena suomalaisuuden juuret Savusaunassa

Savusauna on suomalaisuuden ja Suomen syvintä olemusta. Juhlavuonna Krapin savusaunassa kylvetään saunaperinteitä kunnioittaen ja muistaen. Savusaunan tilaisuuden ja teemat kulkevat kuppauksesta kylvetykseen.

 

Eläköön Suomi 100-vuotta

 

 

Suomenkarja Krapin juhla-menussa

"On syytä nostaa suomenkarja; itäsuomenkarja, länsisuomenkarja ja pohjoissuomenkarja, sen ansaitsemaan arvoonsa. On etuoikeus, että voimme tarjota ylpeydellä suomalaista lihaa, jolla on perinteet Suomen historiassa yli sadan vuoden takaa."


Eläköön 100-vuotias Suomi

Häränkylki-ankanmaksaterriiniä
vadelmaviinihyytelöä ja Krapin paistettua hapanleipää

Häränhäntä-juuresliemi ja
ylikypsää härän kylkeä

Krapin kirkasta omenahyytelöä
omenatislettä ja rapeaksi paahdettua kieltä

Haudutettua, revittyä härän paistia
tummaa viinikastiketta,
friteerattua palsternakkaa ja karpaloa

Kyytönmaitojuustoa
Krapin kuivattua omenaa ja kauden hilloketta

Krapin kukkia Suomelle;
sireeninkukkamarmeladia, mansikkasorbettia ja ruusunterälehtisiirappia

 3 ruokalajia 48e/hlö
6 ruokalajia 69,50e/hlö


Viiniehdotuksia suomalaisilta viinitiloilta ja viinintekijöiltä

  Alkumaljaksi Lehtikuohu – alkoholiton, Kontiomehu, Jakokoski 12cl / 4,20e
tai

Vicarage Lane Bubbly Sauvignon Blanc
, Marlborough, Uusi-Seelanti 12cl / 9,00e

Alkuruoalle Château Carsin Cuvée Noire 2010, Château Carsin, AC Cadillac 12 cl /10,30e

 Liemelle Château de Montfaucon, AC Côtes du Rhône Protégée  12cl / 7,50e

Omenalle Helinä Marjakuohuviini, Viiniverla Oy, Verla 12cl / 9,80e

Pääruoalle Julicher The 99Rows Pinot Noir, Julicher Estate, Martinborough 12cl / 11,50e

Juustolle Château Carsin Liquoreux, Château Carsin, AC Cadillac 8cl / 9,80e

Jälkiruoalle Château Carsin Liquoreux, Château Carsin, AC Cadillac 8cl / 9,80e