Slide

Blinit

Talven pitopöydässä blinit

Krapilla blinit paistetaan perinteisesti rapeiksi kirkastetussa voissa, vanhoissa kuumissa valurautapannuissa. Taikinajuuri hapatetaan hyvissä ajoin ja sen perustana ovat hyvät luomujauhot niin tattarista kuin vehnästä. Talvisten tuhtien blinien seuraksi tarjoamme mätejä sekä herkullisia blinin lisukkeita jokaiseen makuun.
Lisäksi talviseen tunnelmaan sopii palvaamamme Krapin Palvaamon lihat sekä talviset salaatit ja keitot. Kellarin hillot ja hillokkeet kruunaavat kokonaisuuden.

Katamme blinit, mädit ja talven muut herkut noutopöytään Ravintola Krapihovin ruokasaliin tammikuun ajan perjantaista lauantaihin. Kaikki tuotteet ovat täysin laktoosittomia.

Blinit Krapihovin talvessa 15.1.- 23.3.2021

Pannut tirisevät tammikuun-helmikuun ajan perjantaista lauantaihin

Krapihovi on avoinna 15.1.-28.2.2021 poikkeuksellisesti:

  • Pe klo 11-16.00, 17-22.00 – HUOM! Pe 15.1 vain klo 17-22, ravintola avoinna klo 11-16 & 17-23.00 
  • La klo 12-16, 17-22.00, ravintola avoinna klo 12-16 & 17-23.00
  • Muina aikoina palvelemme tilauspohjalta, kysy tarjousta myyntipalvelustamme.
  • Pidätämme oikeuden aukioloajan muutoksiin Covid-19 tilanteesta johtuen. Lue lisää toimintamuutoksistamme.
  • Vallitsevan tilanteen vuoksi pyydämme tarkastamaan aukioloajat myyntipalvelustamme: 09- 274841 
Talven pitopöytä lounaalla 15.1. alkaen

Talvilounas – Blinejä & mätejä Ravintola Krapihovissa 2021

Neljä ateriaa torstaista lauantaihin

Koko lounas 43,00 €/hlö

Alkuruoat ja jälkiruoat tai keitto, lämminruoka ja jälkiruoka 30,00 €/hlö
Jälkiruoat 15,00 €/hlö
Lapset 21,50 €/ 5-12hlö & alle 5v. veloituksetta
Esimerkki yhden päivän lounaskokonaisuudesta, keitto ja pääruoat vaihtuvat päivittäin

Blinit & Blinin lisukkeet
Kirjolohen mätiä, siian mätiä, Cavi-Art merileväkaviaaria & Blinejä ja voisulaa

Punasipulia, Smetanaa, Venäläistä suolakurkkua, Krapin puutarhan Hunajaa, Mäntymäen luomutilan kananmunia,
pikkelöityä sienisalaattia, kurkku-porkkana-jogurttisalaattia, punajuuri-kapris-salaattia & Krapin palvilihatartaria
Talven kylmistä vesistä – suomalaista luomuruokaa parhaimmillaan
Kylmäsavustettua lohta
ja tilli-piimäkastiketta
Krapin metsäsuolalla maustettua silakkapihviä ja suolattua sitruunaa sekä punaviinisilliä
Maalta ja Krapin kellarista

Palsternakkapannacottaa ja juureslastuja

Marinoitua talviomenaa, selleriä, vuohenjuustoa ja paahdettua pähkinää
Talven vihersalaattia: broccolinia, punamangoldia ja päärynää & paahtovoi-vinaigrettea

 Kurpitsasalaattia, uuniluumuja ja auringonkukansiemeniä, grillattua endiiviä ja yrttipestoa

Metsän kätköistä ja Krapin Palvaamosta

Krapilla palvattua häränpaistia ja savu-valkosipulihilloa
Yrteissä maustettua ja paahdettua kalkkunaa sekä salviaranskankermaa

***

Krapin palvilihamakkaraa, konjakkipuolukoita ja sinappia
***

Maa-artisokkakeittoa ja juuressipsejä & Krapin luomuleipiä, voita ja karpalolevitettä


Päivittäin vaihtuva pääruoka
Krapin metsäsuolalla maustettua fasaania ja rosmariinikastiketta
Paahdettuja perunoita ja Krapin hunajalla maustettuja juureksia
***
Kasvis-sienipaistos, fenkoli-hollandaisekastiketta & paistettua tattaria – kasvisruoka tarjoillaan lautasannoksena

Juusto & hillo;
Polven juustolan mustaleima emmentaalia ja rusinahilloa
Jälkiruokapöydästä
Mustaherukka-tuorejuustoleivos & Pikkuleipiä, Krapin rockyroad, lämmin kirsikkapaistos
Kahvia ja teetä

Pidätämme oikeuden muutoksiin

Talven pitopöytä iltaisin 15.1. alkaen

Blinit pitopöydässä

63,00 €/hlö
48,00 €/hlö ilman pääruokaa

Blinit & Blinin lisukkeet
Kirjolohen mätiä, siian mätiä, Cavi-Art merileväkaviaaria & Blinejä ja voisulaa

Punasipulia, Smetanaa, Venäläistä suolakurkkua, Krapin puutarhan Hunajaa, Mäntymäen luomutilan kananmunia,
Sienisalaattia, kurkku-porkkana-jogurttisalaattia, punajuuri-kapris-salaattia & Krapin palvilihatartaria
Talven kylmistä vesistä – suomalaista luomuruokaa parhaimmillaan
Kylmäsavustettua lohta ja tilli-piimäkastiketta
Krapin metsäsuolalla maustettua silakkapihviä ja punaviinisilliä
Maalta ja Krapin kellarista

Palsternakkapannacotta ja juureslastuja

Marinoitua talviomenaa, selleriä, vuohenjuustoa ja paahdettua pähkinää
Talven vihersalaattia: hunajapaahdettua punajuurta, päärynää & olut-vinaigrettea

 Kurpitsasalaattia, uuniluumuja ja auringonkukansiemeniä, grillattua endiiviä ja yrttipestoa

Metsän kätköistä ja Krapin Palvaamosta

Krapilla palvattua häränpaistia ja savustettuja valkosipuleita hillona
Yrteissä maustettua ja paahdettua kalkkunaa, sekä päärynä-puolukkahilloketta

***

Krapin palvilihamakkaraa, konjakkipuolukoita ja sinappia
***

Maa-artisokkakeittoa ja juuressipsejä & Krapin luomuleipiä, voita ja karpalolevitettä

 

Pääruokavaihtoehtoja

Grillattua munajuustoa, papu-pähkinälasagne, punajuuritzatziki
tai

Päivän kalansaalis, peruna-kasvispyttipannu, jokirapukeitto ja juures-sipsejä
tai
Paistettua vasikan maksaa
, pekoni-sipulia, puolukkaa, punaviinikastiketta ja pottuvoita

tai

Häränlihapata, Ylikypsää härän rintaa ja talven juureksia voimakkaassa maustekastikkeessa, sekä hapankermaa

***

Juusto & hillo;
Polven juustolan mustaleima emmentaalia ja rusinahilloa, Polven juustolan yrtti-kermajuustoa, sekä perinteinen hämäläinen pitopöytäjuusto ja viikuna-omenahilloa
Jälkiruokapöydästä
Mustaherukka-tuorejuustoleivos & Pikkuleipiä, Krapin rockyroad, lämmin kirsikkapaistos
Kahvia ja teetä

Pidätämme oikeuden muutoksiin

Juomasuosituksia

Alkumaljaksi
Krapin Hulttio
14,00e

Alkupaloille
La Chouette de Champillon Champagne Brut, AC Champagne
12,80e/12cl
tai
olutta läheltä Tuusulasta;
MakuBrewingin Krapi Pils
9,50e/33cl
&
Ägräs Akvavit
13,00e/ 4cl

Kasvisruoalle
Château Carsin L’Etiquette Grise 2016, Château Carsin, AC Bordeaux
10,70e/ 12cl
tai
Kalalle
Julicher Sauvignon Blanc 2017, Julicher Estate, Martinborough
10,20e/ 12cl
tai
Härälle & peuralle 
Château Carsin Cuvée Noire 2015
Ch. Carsin, AC Cõtes de Bordeaux
13,00e/ 12cl

Juustoille
Maury Vintage 2015, Mas Amiel, AC Maury
12,90e / 8cl

Jälkiruoalle
Ainoa Winery Valokki
14,90e/ 8cl

Rantasaunasta blinipöytään

  • Tarjous on voimassa 14.1-31.1.2021 koskien vain loppuviikon varauksia.

Oma yksityinen rantasaunavuoro 2 h Tuusulanjärven rannalla
ja illan blinipöytä ravintola Krapihovissa

88,00 € / hlö
9-12 hengen seurueille
85,00 € / hlö
13-18 hengen seurueille
82,00 € / hlö
19-25 hengen seurueille

Pienemmät ryhmät hinnoittelemme erikseen.

Tutustu saunoihin

Blinejä taiteilijayhteisön aikaan

“Venäjän vallankumouksen jälkeen Tuusulan Rantatiellä Onnelan täysihoitolassa asui venäläisiä emigrantteja. Keittäjät olivat myös venäläisiä. Ymmärtäähän sen, että samovaari se siellä porisi. Monet suomalaiset kirjailijat löysivät paikan. Eino Leino oli ensimmäisten joukossa. Ruuasta ja muustakin puhuttiin maailman kielillä, ranskaksi ja saksaksi, mikä miellytti erityisesti Leinoa. Aterioista keskusteltiin kehuvin sanankääntein, sillä tarjottava oli poikkeuksellisen hyvää.”

Blinit kirjattiin aivan omaksi ruuakseen; ne syötiin voisulan ja smetanan kera ja niiden seuraksi vieraat saivat kaviaaria, sillivoita tai savustettua lohta.

Krapin perinteinen bliniresepti

7½ dl maitoa,150g vehnäjauhoja, 150g tattarijauhoja, 1tl suolaa, 1rkl hiivaa, 2 kananmunaa.
Maito kiehautetaan ja jäähdytetään haaleaksi. Mukaan sekoitetaan hiiva ja jauhot minkä jälkeen taikina saa hapantua noin ½ vuorokautta. Munan keltuaiset erotetaan valkuaisesta ja sekoitetaan taikinaan. Suola ja valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi ja lisätään taikinaan viimeiseksi. Blinit paistetaan rapeiksi blinipannuissa runsaan voin kera molemmin puolin. Tarjotaan kuumina kaviaarin, mädin tai suolakan kera. Lisukkeena voisulaa, sipulia ja hapankermaa.

Krapin oman palvaamon tuotteet

… ovat pitopöydän herkkuja viidessä vuodenajassa. Talvella tarjotaan karitsamakkaraa, hanhea ja possua.
Karitsamakkara valmistetaan Reinin lihan kotimaisesta Karitsasta.
Hanhet tulevat puhtaasta eteläsavon luonnosta. Vapaana kasvaneet Hauhalan hanhifarmin linnut ovat palvaamomestarin suosikkeja. Yön yli ryyditetyn hanhen kanssa tarjoillaan omenahilloa.

Krapin savusuolalla maustettua porsaan filettä palvataan uunissa aamu varhaisesta ilta myöhään. Rinnalleen palvipopssu saa kurpitsa-sellerihilloa.

Iltapöydän rommi-kirsikka charlotte

on Krapilla perinteinen kahvipöydän herkku, jälkiruokien klassikko jo vuosikymmenien takaa. Oman puutarhan hunaja ja rommi tuovat herkkuun pehmeän suunmukaisen maun.

Ota yhteyttä:

myynti@krapi.fi 

09- 274841 

 

Varaa Online:

Onlinevaraamoon

Valitse ensin palvelu, esimerkiksi “Ravintolat” ja sen jälkeen täytä toivomasi päivämäärä, jotta saat vaihtoehdot esiin.

Verkkokauppaan

Verkkokaupasta ostat kätevästi lahjakortit blinipöytään ja Krapin muihin palveluihin.