Slide

Syksyn pitopöytä

Krapihovin syksyn pitopöytä

Katamme Ravintola Krapihovin ruokasaliin syksyn suomalaisia herkkuja maalta, mereltä ja metsästä. Syksy on sadonkorjuun aikaa ja silloin parasta satoa kerätään puutarhasta ja metsästä.  Sadonkorjuun herkkujen lisäksi pöytään katetaan silliä, silakkaa ja metsän riistaa.

Hyvään ruokaan laitetaan kaikki mitä on, mitään vähättelemättä,
mitään liioittelematta, jokaiseen makuun koko sydän. Kaikilla on oma tarina kuljetettavanaan.
Keittiössä syntyy talon sielu, makuja ja hyvää mieltä…huolenpitoa.

Tervetuloa herkuttelemaan!

Sadonkorjuun satoa katetaan 1.9. alkaen

Avoinna:

Krapihovin lounaskattaus:

  • Arkisin klo 11-15.00
  • Lauantaisin klo 12-16.00

Krapihovin illalliskattaus:

  • Arkisin klo 17-22.00 – ravintola suljetaan klo 23.00
  • Lauantaisin klo 17-21.00 – ravintola suljetaan klo 22.00
Krapin syksyn pitopöytä lounaalla

Krapihovin ruokasalin lounaskattaus; neljä ateriaa

Koko lounas 41,00 €/hlö

Alkuruoat ja jälkiruoat 30,00 €/hlö
Keitto, lämminruoka ja jälkiruoka 30,00 €/hlö
Jälkiruoat 15,00 €/hlö
Lapset 5-12v. 20,50 €/hlö & alle 5-vuotiaat ruokailevat veloituksetta

Kokousasiakkaan pitopöytälounas 38,00 €/hlö kokoustilavuokran yhteydessä

– kysy myös muita vaihtoehtojamme!

 

Esimerkki yhden päivän lounaskokonaisuudesta

 

Kirkkaista järvistä & meren pauhuista – suomalaista luomuruokaa parhaimmillaan
Tyrnisilliä, Katajanmarjasilliä,  Etikkasilakkapihvejä & keitinperunoita
Savulohi-haukiterriiniä ja tattimajoneesia
Graavia lohta ja mätikastiketta 


Maalta ja Krapin kellarista
 Paahdettuja, yrteillä marinoituja juureksia ja Peltola Blue -homejuustoa
Metsäsienisalaattia
Mustajuurimoussea, friteerattua kaprista ja punajuurisiirappia
Syksyn satosalaatti kauden parhaista raaka-aineista
Vihersalaattia, versoja & Krapin siiderikastiketta
Sipulipiirakkaa ja savustettua kermaviiliä


Metsän kätköistä ja Krapin Palvaamosta
Krapin Palvaamossa palvattua härkää, suolakurkkua ja piparjuurta
Sokerisuolattua, paahdettua Hauhalan hanhenrintaa, pikkelöityä kurpitsaa ja kuminakastiketta
Krapin Palvaamossa palvattua peuranpaistia  ja fenkolisalaattia
***
Krapin mustamakkaraa, puolukkasurvosta & Krapin sinappia
Savusellerikeittoa ja Krapin palvipekonia – keitto vaihtuu päivittäin & Krapin luomuleipiä, voita ja yrttilevitettä
***

Sesongin  tarjonnan mukaan vaihtuva pääruoka katetaan päivittäin pitopöytään
Syksyllä Krapin keittiön padoissa ja pannuilla porisee suomalaista riistaa, nautaa, possua, karitsaa ja riistalintuja päivittäisen saatavuuden mukaan. Haudutamme yön yli maukkaita paisteja ja patoja sekä tarjoamme tuoreita kalaelämyksiä kotimaisista syyskauden kaloista perinteisiä Krapin reseptejä noudattaen.
esimerkki yhden päivän kokonaisuudesta
Ylikypsää hanhenkoipea ja timjami-punaviinikastiketta
Krapin puutarhan lipstikalla maustettuja lohkoperunoita & hunajaporkkanoita
– kasvisruokavaihtoehto tarjoillaan lautasannoksena

Suomalaisia juustoja, Krapin hillokkeita ja makeita herkkuja
3 erilaista kotimaista pientilajuustoa, viikuna-konjakkihilloketta, karpalohilloketta ja omena-neilikkahilloketta

Syksyn makeutta
Ruusunmarjakiisseliä ja ruusuvedellä maustettua kermaa, Suklaa-mustaherukkaleivos, Laventeli-paahtovanukasta , pikkuleipiä & vadelmahilloa , Kahvia ja teetä

Krapin syksyn pitopöytä illallisella

Krapihovin illalliskattaus klo 17.00 alkaen

61,00 €/ hlö, ilman pääruokaa 46,00 €/hlö
lapset 5-12v. 30,50 €/hlö & ilman pääruokaa 23,00 €/hlö & alle 5-vuotiaat ilman pääruokaa veloituksetta

Kirkkaista järvistä & meren pauhuista – suomalaista luomuruokaa parhaimmillaan
Tyrnisilliä, Katajanmarjasilliä,  Etikkasilakkapihvejä & keitinperunoita
Savulohi-haukiterriiniä ja tattimajoneesia
Graavia lohta ja mätikastiketta 


Maalta ja Krapin kellarista
 Paahdettuja, yrteillä marinoituja juureksia ja Peltola Blue -homejuustoa
Metsäsienisalaattia
Mustajuurimoussea, friteerattua kaprista ja punajuurisiirappia
Syksyn satosalaatti kauden parhaista raaka-aineista
Vihersalaattia, versoja & Krapin siiderikastiketta
Sipulipiirakkaa ja savustettua kermaviiliä


Metsän kätköistä ja Krapin Palvaamosta
Krapin Palvaamossa palvattua härkää, suolakurkkua ja piparjuurta
Sokerisuolattua, paahdettua Hauhalan hanhenrintaa, pikkelöityä kurpitsaa ja kuminakastiketta
Krapin Palvaamossa palvattua peuranpaistia  ja fenkolisalaattia
***
Krapin mustamakkaraa, puolukkasurvosta & Krapin sinappia
Savusellerikeittoa ja Krapin palvipekonia – keitto vaihtuu päivittäin & Krapin luomuleipiä, voita ja yrttilevitettä
***

Pääruokavaihtoehtoja
Rapea perunarösti, kauden vihanneksia, Krapin raejuustoa, pähkinäkastiketta ja paahdettua kauraa
tai
Päivän kalasaalis, jokirapurisottoa ja simpukkakastiketta
tai
Riistawallenberg, puikulaperunasosetta, vihreitä herneitä ja paistinlientä
***
Suomalaisia juustoja, Krapin hillokkeita ja makeita herkkuja


3 erilaista kotimaista pientilajuustoa, viikuna-konjakkihilloketta, karpalohilloketta

 ja omena-neilikkahilloketta


Syksyn makeutta
Ruusunmarjakiisseliä ja ruusuvedellä maustettua kermaa, Suklaa-mustaherukkaleivos, Laventeli-paahtovanukas , pikkuleipiä & vadelmahilloa , Kahvia ja teetä

 

A` la Carte

Jokirapukeittoa ja sherrykermaa
pieni 13,50e & iso 19,00e

Rapea perunarösti, kauden vihanneksia, Krapin raejuustoa, pähkinäkastiketta ja paahdettua kauraa
24,50e
***
Päivän kalasaalis,
jokirapurisottoa ja simpukkakastiketta

30,50e
***
Riistawallenberg, puikulaperunasosetta,
vihreitä herneitä ja paistinlientä
30,50e

Suklaa-mustaherukkaleivos
12,00e

Makumatka – Krapin pitopöytä lautasella

54,00e
Suomalaisen syksyn parhaita herkkuja – maistelupaloja Krapin keittiön tapaan

Alkumaljaksi  IvanaHki Omena 14,50e

Krapin makupaloja
* Savulohi-haukiterriiniä ja tattimajoneesia
*
Sipulipiirakkaa ja savustettua kermaviiliä
*
Krapilla palvattua peuranpaistia ja fenkolisalaattia
Château de Montfaucon Côtes du Rhône, Château de Montfaucon, Rhone 9,50e/ 12cl
***
Keitto paahdetusta palsternakasta ja sherrykermaa
Sherry Lustau Manzanilla Papirusa
10,20e/8cl

***
Päivän kalasaalis,  jokirapurisottoa ja simpukkakastiketta
Viinisuositus kalasaaliin mukaan 9,00e – 14,00e/ 12cl

tai

Riistawallenberg, puikulaperunasosetta, vihreitä herneitä ja paistinkastiketta

Aliisa Pinot Noir 2018, Three Barrel Project, Martinborough 13,10e/ 12cl
***
Suklaa-mustaherukkaleivos
Ainoa Sametti – mustikkajälkiruokaviini 13,50e/ 8cl


Kasvismakumatka- Krapin pitopöytä lautasella

54,00e
Suomalaisen syksyn parhaita kasvisherkkuja – maistelupaloja Krapin keittiön tapaan

Alkumaljaksi  IvanaHki Omena 14,50e

Krapin makupaloja

* Mustajuurimoussea, friteerattuja kapriksia ja punajuurisiirappia

* Paahdettuja, yrteillä maustettuja juureksia ja Peltola Blue juustoa

* Sipulipiirakkaa ja savustettua kermaviiliä

Viognier 2019, Ch. de Montfaucon, AC Viognier IGP 10,60e/ 12cl

***

Keitto paahdetusta palsternakasta ja sherrykermaa

Sherry Lustau Manzanilla Papirusa 10,20e/8cl

***

Rapea perunarösti, kauden vihanneksia, Krapin raejuustoa, pähkinäkastiketta ja paahdettua kauraa

Jean Sibelius Blanc, Chateau Carsin, AC Bordeaux 8,50e/ 12cl

***

Suklaa-mustaherukkaleivos

Ainoa Sametti – mustikkajälkiruokaviini 13,50e/ 8cl

Lue Krapihovin syksyn menut kokonaisuudessaan täältä

Kaikki tarjoilumme ovat täysin laktoosittomia. Pyydämme ilmoittamaan muut erityisruokavaliot ennakkoon.

Olkaa hyvä, maistakaa ja maistelkaa…

– Krapin ruokasaliin on katettuna herkullinen tarina suomalaisesta keittiöstä!

Varaa Online:

Onlinevaraamoon

Valitse ensin palvelu, esimerkiksi “Ravintolat” ja sen jälkeen täytä toivomasi päivämäärä, jotta saat vaihtoehdot esiin.

Verkkokauppaan

Verkkokaupasta ostat kätevästi lahjakortit pitopöytään ja Krapin muihin palveluihin.