Slide

Syksyn 2020 pitopöytä

Katamme Ravintola Krapihovin ruokasaliin syksyn suomalaisia herkkuja maalta, mereltä ja metsästä. Syksy on sadonkorjuun aikaa ja silloin parasta satoa kerätään puutarhasta ja metsästä.  Sadonkorjuun herkkujen lisäksi pöytään katetaan silliä ja silakkaa ja metsän riistaa.

Kaikki tuotteet ovat täysin laktoosittomia.

Valittavana on kaksi kattausta; lounas sekä päivällinen.

Olkaa hyvä, maistakaa ja maistelkaa!

Syksyn pitopöytä lounaalla 1.9.-26.11.2020

Neljä ateriaa maanantaista lauantaihin

Arkisin klo 11.00-15.00, lauantaisin klo 12-16.00

41,00 €/hlö
Alkuruoat ja jälkiruoat 30,00 €/hlö
Keitto, lämminruoka ja jälkiruoka 30,00 €/hlö
Jälkiruoat 15,00 €/hlö
Lapset 20,50 €/ 5-12hlö & alle 5-vuotiaat veloituksetta

Kokouksen yhteydessä pitopöytä lounaalla 38,00 €/hlö

 

Esimerkki yhden päivän lounaskokonaisuudesta


Kirkkaista järvistä & meren pauhuista – suomalaista luomuruokaa parhaimmillaan
Puolukka-omenasilliä, Korianterisilliä,  paahdettua silakkaa & keitinperunoita
Hauki-jokiraputerriiniä ja tattipestoa, juureslastuja
Sokerisuolattua lohta ja hovimestarin kastiketta
Maalta ja Krapin kellarista
Borssipunajuuria & vuolukermaa
Metsäsienisalaattia ja Krapin hunajalla ryyditettyjä nauriita
Kyssäkaalia ja pähkinää & piparjuuri-tuorejuustoa
Syksyn satosalaatti speltin helmistä, lakritsalla maustetusta kurpitsasta & mustajuurimoussea
Vihersalaattia & versoja & Krapin olutkastiketta
Perunapannukakkua, vuohenjuustomoussea ja kuivattuja sieniä
Metsän kätköistä ja Krapin Palvaamosta
Krapin Palvaamossa palvattua ankkaa ja luumu-pihlajanmarjahilloketta
Miedosti savustettua, Krapin metsäsuolalla ja puolukalla maustettua härkää & savu-valkosipulimajoneesia
Krapilla palvattua hirven paistia & riistaliemessä haudutettua päärynää ja karpaloa
***
Krapin mausteista savupossumakkaraa & puolukkasurvosta & Krapin sinappia
Savusellerikeittoa ja Krapin palvipekonia – keitto vaihtuu päivittäin & Krapin luomuleipiä, voita ja yrttilevitettä
***
Sesongin  tarjonnan mukaan vaihtuva pääruoka katetaan päivittäin pitopöytään
Syksyllä Krapin keittiön padoissa ja pannuilla porisee suomalaista riistaa, nautaa, possua, karitsaa ja riistalintuja päivittäisen saatavuuden mukaan. Haudutamme yön yli maukkaita paisteja ja patoja sekä tarjoamme tuoreita kalaelämyksiä kotimaisista
syyskauden kaloista perinteisiä Krapin reseptejä noudattaen
esimerkki yhden päivän kokonaisuudesta
Ylikypsää hanhenkoipea ja timjami-punaviinikastiketta
Krapin puutarhan lipstikalla maustettuja lohkoperunoita & hunajaporkkanoita
kasvisruokavaihtoehto tarjoillaan lautasannoksena
***
Jokioisten kartanon meijerin Alfred-mustaleimajuustoa ja viikuna-sinappia
Syksyn makeutta marjoista ja Krapin puutarhan omenoista
Puolukka-vaniljaherkku, haudutettua Lapin juustoa, pähkinäkrokanttia ja toffeekreemiä
Pikkuleipiä & mustaherukkamarmeladia, Kahvia ja teetä

Syksyn pitopöytä iltaisin 1.9.-26.11.2020

Pitopöydässä on Krapin sydän

Arkisin klo 17.00-22.00, lauantaisin klo 17.00-21.00

(Ravintola on poikkeuksellisesti suljettuna tiistaina 27.10. ja keskiviikkona 28.10 klo 17-22)

61,00 €/hlö
Ilman pääruokaa 46,00 €/hlö
Lapset 30,50 €/5-12v. Lapset ilman pääruokaa 23,00 €/5-12v. Alle 5-vuotiaat ruokailevat veloituksetta.

Kirkkaista järvistä & meren pauhuista – suomalaista luomuruokaa parhaimmillaan
Puolukka-omenasilliä, Korianterisilliä,  paahdettua silakkaa & keitinperunoita
Hauki-jokiraputerriiniä ja tattipestoa, juureslastuja
Sokerisuolattua lohta ja hovimestarin kastiketta
Maalta ja Krapin kellarista
 Borssipunajuuria & vuolukermaa
Metsäsienisalaattia ja Krapin hunajalla ryyditettyjä nauriita
Kyssäkaalia ja pähkinää & piparjuuri-tuorejuustoa
Syksyn satosalaatti speltin helmistä, lakritsalla maustetusta kurpitsasta & mustajuurimoussea
Vihersalaattia & versoja & Krapin olutkastiketta
Perunapannukakkua, vuohenjuustomoussea ja kuivattuja sieniä
Metsän kätköistä ja Krapin Palvaamosta
Krapin Palvaamossa palvattua ankkaa ja luumu-pihlajanmarjahilloketta
Miedosti savustettua, Krapin metsäsuolalla ja puolukalla maustettua härkää & savu-valkosipulimajoneesia
Krapilla palvattua hirven paistia & riistaliemessä haudutettua päärynää ja karpaloa
***
Krapin mausteista savupossumakkaraa & puolukkasurvosta & Krapin sinappia
Savusellerikeittoa ja Krapin palvipekonia – keitto vaihtuu päivittäin & Krapin luomuleipiä, voita ja yrttilevitettä
***
Pääruokavaihtoehtoja
Krapin hunajalla maustettua ja savustettua porkkanaa, lanttua ja vuohenjuustomoussea,
paahdettuja siemeniä ja pikkelöityjä sieniä
tai
Päivän kalasaalis halstrattuna, timjamiperunaa, Hollandaise-kastiketta ja purjotuhkaa
tai
Ylikypsää fasaania, ohrarisottoa, paahdettuja juureksia ja tattikastiketta
***
Suomalaisia juustoja, Krapin hillokkeita ja makeita herkkuja
Jokioisten Kartanon Meijerin Alfred-mustaleimajuustoa ja viikuna-sinappia, Willebrand cheddarjuustoa ja porkkana-timjamihilloketta & Jesper, murukoloista kuminajuustoa ja omena-kanelihilloketta
Syksyn makeutta marjoista ja Krapin puutarhan omenoista
Puolukka-vaniljaherkku, haudutettua Lapin juustoa, pähkinäkrokanttia ja toffeekreemiä, rosmariinilla maustettua kahvipaahtovanukasta, pikkuleipiä & mustaherukkamarmeladia, Kahvia ja teetä

Juomasuosituksia

Alkumaljaksi VadelmaSpritzer 10,00 €
***
Alkupaloille La Chouette de Champillon Champagne Brut, AC Champagne 12,80 €/12cl
tai

Olutta läheltä Tuusulasta; MakuBrewingin Krapi-olut 9,50 €/33cl
&
Ägräs Akvavit
13,00 € /4cl
***
Kasvisruoalle
Château Carsin L’Etiquette Grise 2016, Château Carsin, AC Bordeaux 10,70 €/ 2cl
tai
Kalalle Viinisuositus kalasaaliin mukaan    9,00 € – 14,00 €/12cl
tai
Fasaanille  Vicarage Lane Pinot Noir 2018, Vicarage Lane Wines Ltd, Canterbury 10,40 €/12cl
***
Juustoille; Maury Vintage 2015, Mas Amiel, AC Maury 12,90 €/8cl
***
Jälkiruoalle Brachetto d’Acqui 2018, Braida di Giacomo Bologna 8,00€/8cl

 

Varaa Online:

Pöytävaraus

Valitse ensin “ravintolat” ja sen jälkeen täytä toivomasi päivämäärä, jotta saat valinnan esiin.