Slide

Talven Pitopöydässä blinit

Talven perinteitä noudattaen blinipannut tirisevät Krapin keittiössä heti tammikuun alusta aina maaliskuun lopulle. Krapilla blinit paistetaan perinteisesti rapeiksi kirkastetussa voissa, vanhoissa kuumissa valurautapannuissa. Taikinajuuri hapatetaan hyvissä ajoin ja sen perustana ovat hyvät luomujauhot niin tattarista kuin vehnästä. Talvisten tuhtien blinien seuraksi tarjoamme mätejä sekä herkullisia blinin lisukkeita jokaiseen makuun.
Lisäksi talviseen tunnelmaan sopii palvaamamme Krapin Palvaamon lihat sekä talviset salaatit ja keitot. Kellarin hillot ja hillokkeet kruunaavat kokonaisuuden.

Katamme blinit, mädit ja talven muut herkut noutopöytään Ravintola Krapihovin ruokasaliin. Kaikki lounaspöydän tuotteet ovat täysin laktoosittomia.

 

Talven pitopöytä lounaalla 7.1. - 17.3.2020

Blinit pitopöydässä

neljä ateriaa maanantaista lauantaihin
koko lounas 43e/hlö
alkuruoat ja jälkiruoat  tai keitto, lämminruoka ja jälkiruoka 30,00e/ hlö
jälkiruoat 15,00e/ hlö
lapset 21,50e/ 5-12hlö & alle 5v ilmaiseksi
 esimerkki yhden päivän lounaskokonaisuudesta, keitto ja pääruoat vaihtuvat päivittäin

Blinit & Blinin lisukkeet
Blinejä ja voisulaa
Kirjolohen mätiä
Siian mätiä
Cavi-Art merileväkaviaaria

Punasipulia, Smetanaa
Venäläistä suolakurkkua
Krapin puutarhan Hunajaa
Mäntymäen luomutilan kananmunia
Sienisalaattia
Pikkelöityä porkkana-palsternakkasalaattia
Punajuuri-sipulisalaattia & poron paahtopaistia roseena

Talven kylmistä vesistä – suomalaista luomuruokaa parhaimmillaan
Kylmäsavustettua haukea, paahdettuja pippureita ja tilli-piimäpannacottaa
Krapin sinapilla marinoitua muikkua ja puolukkasilliä

Maalta ja Krapin kellarista
Savusellerivanukasta ja juureslastuja
Marinoitua päärynää, selleriä, sinihomejuustoa ja paahdettua pähkinää
Talven vihersalaattia:
hunajapaahdettua porkkanaa, omenaa & fenkoli-vinaigrettea
Parsakaalisalaattia
Possautettua ohraa
hiillostettua palsternakkaa ja yrttipestoa

Metsän kätköistä ja Krapin Palvaamosta
Krapin savusuolalla maustettua ja palvattua porsaan filettä ja
kurpitsa-varsisellerihilloa
Yön yli ryyditettyä Hauhalan hanhea ja omenahilloketta

Krapin karitsamakkaraa, timjamipuolukoita ja sinappia
Maa-artisokkakeittoa ja juuressipsejä &
Krapin luomuleipiä, voita ja karpalolevitettä

Päivittäin vaihtuva pääruoka
Krapin metsäsuolalla maustettua fasaania ja rosmariinikastiketta
Paahdettuja perunoita ja Krapin hunajalla maustettuja juureksia
Kasvis-sienipaistos, fenkoli-hollandaisekastiketta &
paistettua tattaria – kasvisruoka tarjoillaan lautasannoksena

Juusto & hillo;
Saloniemen juustolan Tahdonvoima gouda-juusto ja karviaishilloketta

Jälkiruokapöydästä

Kevyen suolaista kinuski-aprikoosipiirakkaa
Pikkuleipiä
Krapin puolukka-kermakaramellia
Kahvia ja teetä

Talven pitopöytä iltaisin 7.1. - 17.3.2020

Blinit pitopöydässä

63,00e/ hlö
48,00e/hlö ilman pääruokaa

Blinit & Blinin lisukkeet
Blinejä ja voisulaa
Kirjolohen mätiä
Siian mätiä
Cavi-Art merileväkaviaaria

Punasipulia, Smetanaa
Venäläistä suolakurkkua
Krapin puutarhan Hunajaa
Mäntymäen luomutilan kananmunia
Sienisalaattia
Pikkelöityä porkkana-palsternakkasalaattia
Punajuuri-sipulisalaattia & poron paahtopaistia roseena

Talven kylmistä vesistä – suomalaista luomuruokaa parhaimmillaan
Kylmäsavustettua haukea, paahdettuja pippureita ja tilli-piimäpannacottaa
Krapin sinapilla marinoitua muikkua ja puolukkasilliä

Maalta ja Krapin kellarista
Savusellerivanukasta ja juureslastuja
Marinoitua päärynää, selleriä, sinihomejuustoa ja paahdettua pähkinää
Talven vihersalaattia:
hunajapaahdettua porkkanaa, omenaa & fenkoli-vinaigrettea
Parsakaalisalaattia
Possautettua ohraa
hiillostettua palsternakkaa ja yrttipestoa

Metsän kätköistä ja Krapin Palvaamosta
Krapin savusuolalla maustettua ja palvattua porsaan filettä ja
kurpitsa-varsisellerihilloa
Yön yli ryyditettyä Hauhalan hanhea ja omenahilloketta

Krapin karitsamakkaraa, timjamipuolukoita ja sinappia
Maa-artisokkakeittoa ja juuressipsejä &
Krapin luomuleipiä, voita ja karpalolevitettä

Pääruokavaihtoehtoja
Savojinkaalikääryle
porkkanapyreetä ja Stroganoff-kastiketta
tai
Haudutettua ahventa
punajuuripaistosta, jokirapuvoita ja perunapitsiä
tai
Prässättyä ylikypsää härän häntää ja valkohäntäpeuraa fileenä
consomme-liemi ja talven juureksia

Juustoja & Krapin hillokkeita
Saloniemen juustolan Sarviapila, voimakas lehmänmaitojuusto,
Tahdonvoima Goudajuusto vuohenmaidosta ja
Syrjähyppy Mustapippuri-Chevrejuusto

Jälkiruokapöydästä
Kevyen suolaista kinuski-aprikoosipiirakkaa
Rommi-kirsikkaCharlotta
Pikkuleipiä
Krapin puolukka-kermakaramellia
Kahvia ja teetä

Juomasuosituksia

Alkumaljaksi
Krapin Hulttio
14,00e

Alkupaloille
La Chouette de Champillon Champagne Brut, AC Champagne
12,80e/12cl
tai
olutta läheltä Tuusulasta;
MakuBrewingin Krapi Pils
9,50e/33cl
&
Ägräs Akvavit
13,00e/ 4cl

Kasvisruoalle
Château Carsin L’Etiquette Grise 2016, Château Carsin, AC Bordeaux
10,70e/ 12cl
tai
Kalalle
Julicher Sauvignon Blanc 2017, Julicher Estate, Martinborough
10,20e/ 12cl
tai
Härälle & peuralle 
Château Carsin Cuvée Noire 2015
Ch. Carsin, AC Cõtes de Bordeaux
13,00e/ 12cl

Juustoille
Maury Vintage 2015, Mas Amiel, AC Maury
12,90e / 8cl

Jälkiruoalle
Ainoa Winery Valokki
14,90e/ 8cl

Savusaunasta blinipöytään

tarjous voimassa 7.1.-17.3.2020

Savusauna 2 h
ja illan blinipöytä ravintola Krapihovissa
88,00e / hlö

9-12 hengen seurueille
85,00e/ hlö
13-18 hengen seurueille
82,00e/ hlö
19-25 hengen seurueille

Blinejä taiteilijayhteisön aikaan

“Venäjän vallankumouksen jälkeen Tuusulan Rantatiellä Onnelan täysihoitolassa asui venäläisijä emigrantteja. Keittäjät olivat myös venäläisiä. Ymmärtäähän sen, että samovaari se siellä porisi. Monet suomalaiset kirjailijat löysivät paikan. Eino Leino oli ensimmäisten joukossa. Ruuasta ja muustakin puhuttiin maailman kielillä, ranskaksi ja saksaksi, mikä miellytti erityisesti Leinoa. Aterioista keskusteltiin kehuvin sanankääntein, sillä tarjottava oli poikkeuksellisen hyvää.”

Blinit kirjattiin aivan omaksi ruuakseen; ne syötiin voisulan ja smetanan kera ja niiden seuraksi vieraat saivat kaviaaria, sillivoita tai savustettua lohta.

Krapin perinteinen bliniresepti

7½ dl maitoa,150g vehnäjauhoja, 150g tattarijauhoja, 1tl suolaa, 1rkl hiivaa, 2 kananmunaa.
Maito kiehautetaan ja jäähdytetään haaleaksi. Mukaan sekoitetaan hiiva ja jauhot minkä jälkeen taikina saa hapantua noin ½ vuorokautta. Munan keltuaiset erotetaan valkuaisesta ja sekoitetaan taikinaan. Suola ja valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi ja lisätään taikinaan viimeiseksi. Blinit paistetaan rapeiksi blinipannuissa runsaan voin kera molemmin puolin. Tarjotaan kuumina kaviaarin, mädin tai suolakan kera. Lisukkeena voisulaa, sipulia ja hapankermaa.

Krapin oman palvaamon tuotteet

ovat pitopöydän herkkuja viidessä vuodenajassa. Talvella tarjotaan karitsamakkaraa, hanhea ja possua.
Karitsamakkara valmistetaan Reinin lihan kotimaisesta Karitsasta.
Hanhet tulevat puhtaasta eteläsavon luonnosta. Vapaana kasvaneet Hauhalan hanhifarmin linnut ovat palvaamomestarin suosikkeja.  Yön yli ryyditetyn hanhen kanssa tarjoillaan omenahilloa.

Krapin savusuolalla maustettua porsaan filettä palvataan uunissa aamu varhaisesta ilta myöhään. Rinnalleen palvipopssu saa kurpitsa-sellerihilloa.

Iltapöydän rommi-kirsikka charlotte

on Krapilla perinteinen kahvipöydän herkku, jälkiruokien klassikko jo vuosikymmenien takaa. Oman puutarhan hunaja ja rommi tuovat herkkuun pehmeän suunmukaisen maun.