Slide

Kevään 2020 pitopöytä

Kevät on uuden odotusta, kun ensimmäiset vihreät versot puskevat lumen alta ja rohkeimmat yrtit ja sienet työntyvät lumen kostuttamasta mullasta.
Silloin katamme kevään suomalaisia, suussa sulavia, puhtaita, aitoja makuja tuoreista lähialueen raaka-aineista Ravintola Krapihovin ruokasaliin maalis-toukokuussa.
Kevään värit ja tuoksut valtaavat keittiön ja pannulla tirisee tuoretta karitsan, naudan, possun ja vuohen lihaa päivittäisen saatavuuden mukaan. Tarjoamme tuoreita kalaelämyksiä kotimaisista kevään kaloista, kuten siiasta, kuhasta, taimenesta ja ahvenesta perinteisiä ja uusia Krapin reseptejä noudattaen.

Kaikki tuotteet ovat täysin laktoosittomia.

Koronapandemian vuoksi Pitopöytää ei kateta buffetiin. Katso lisätietoja täältä.

Ota yhteyttä:

myynti@krapi.fi / 09- 274841

Pöytävaraus

Kevään pitopöytä lounaalla 18.3.-26.5.2020

Neljä ateriaa maanantaista lauantaihin

Arkisin klo 11.00-15.00, lauantaisin klo 12-16.00

Koko lounas 41,00 €/hlö
Alkuruoat ja jälkiruoat  tai keitto, lämminruoka ja jälkiruoka 30,00 €/hlö
Jälkiruoat 15,00 €/hlö
Lapset 20,50 €/ 5-12v. & alle 5-vuotiaat ruokailevat veloituksetta
 Esimerkki yhden päivän lounaskokonaisuudesta, keitto ja pääruoat vaihtuvat päivittäin
 

Kevään kuohuvista koskista ja meren ääreltä

Krapin sinapilla maustettuja muikkuja Itä-Suomen järvistä & tilliperunoita
Krapin metsäsuolalla maustettua, savustettua lohta ja sitruunaverbenakastiketta
Sillikaviaaria

***

Maalta ja Krapin kellarista
Vihersalaattia, versoja & nokkoskastiketta
Kevätsalaatti; parsaa, perunaa, papuja, purjoa & persiljapestoa
Marinoituja pieniä tomaatteja, kevätsipulia ja Helsingin meijeriliikkeen Klippan-valkohomejuustoa
Pinaattipaistosta, paahdettua kevätkaalia ja naurismoussea
Sitrussalaattia, pähkinää ja jugurtti-hunajakastiketta
Vesimelonia, raparperia ja mansikkasalsaa
Ohrapannukakkua ja hölskyporkkanaa
Korvasienimoussea

Metsän kätköistä ja Krapin Palvaamosta
Savustettua Hauhalan hanhea ja lipstikkarahkaa

Palvattua viljaporsaan niskaa ja omenamajoneesia

Krapilla palvattua karitsan paistia & paahdettua valkosipulikastiketta
***
Krapin maalaiskana-valkosipulimakkaraa & sinappia ja puolukkasurvosta

***

Lehtikaali-kirvelikeittoa ja Krapin palvipekonia, keitto vaihtuu päivittäin
& Krapin luomuleipiä, voita ja sitruuna-kirvelilevitettä
***
Sesongin mukaan vaihtuva pääruoka katetaan päivittäin pitopöytään
Esimerkki yhden päivän kokonaisuudesta:
Ylikypsää kuusenkerkkäsuolalla maustettua karitsan entrecotea & Timjami-punaviinikastiketta
Krapin puutarhan yrteillä maustettua Krannin tilan luomuohrattoa & Paahdettuja hunajaporkkanoita

Kasvisruoka tarjoillaan lautasannoksena
Pinaatti-vuohenjuustopaistosta, punajuuripestoa, perunavohvelia ja yrttikastiketta
***

Jälkiruuaksi

Herkkujuustolan Savuhilma-juustoa ja viikunoita kuusenkerkkäliemessä
***
Sitruuna-Pavlova ja krassisiirappia
Tallimestarin kiisseliä ja Krapin manteli-kermakaramellia
Kahvia & teetä

 

Kevään pitopöytä iltaisin 18.3. - 26.5.2020

Pitopöydässä on Krapin sydän

Arkisin klo 17.00-22.00, lauantaisin klo 17.00-21.00

61,00 €/hlö
Ilman pääruokaa 46,00 €/hlö
Lapset 30,50 €/5-12v. Lapset ilman pääruokaa 23,00 €/5-12v. Alle 5-vuotiaat ruokailevat veloituksetta.

Kevään kuohuvista koskista ja meren ääreltä

Krapin sinapilla maustettuja muikkuja Itä-Suomen järvistä & tilliperunoita
Krapin metsäsuolalla maustettua, savustettua lohta ja sitruunaverbenakastiketta, Sillikaviaaria

***

Maalta ja Krapin kellarista
Vihersalaattia, versoja & nokkoskastiketta
Kevätsalaatti; parsaa, perunaa, papuja, purjoa & persiljapestoa
Marinoituja pieniä tomaatteja, kevätsipulia ja Helsingin meijeriliikkeen Klippan-valkohomejuustoa
Pinaattipaistosta, paahdettua kevätkaalia ja naurismoussea
Sitrussalaattia, pähkinää ja jugurtti-hunajakastiketta, vesimelonia, raparperia ja mansikkasalsaa
Ohrapannukakkua ja hölskyporkkanaa, Korvasienimoussea

Metsän kätköistä ja Krapin Palvaamosta
Savustettua Hauhalan hanhea ja lipstikkarahkaa
Palvattua viljaporsaan niskaa ja omenamajoneesia

Krapilla palvattua karitsan paistia & paahdettua valkosipulikastiketta
***
Krapin maalaiskana-valkosipulimakkaraa & sinappia ja puolukkasurvosta

***

Lehtikaali-kirvelikeittoa ja Krapin palvipekonia, keitto vaihtuu päivittäin
& Krapin luomuleipiä, voita ja sitruuna-kirvelilevitettä
***
Pääruokavaihtoehtoja

Kermaista kesäkurpitsaa, porkkanaa ja pinaattia, peruna-vuohenjuustomoussea,
paahdettuja kurpitsansiemeniä ja parmesaanikeksiä
tai
Päivän kalasaalis halstrattuna, lämmintä perunasalaattia, Hollandaise-kastiketta ja purjotuhkaa

tai

Karitsan entrecote, kukkakaalia kolmella tavalla & tuoreherne-minttusalaattia

***

Jälkiruuaksi
Arctic Milkin Munajuusto & seljankukka-porkkanahilloketta,

Herkkujuustolan Savuhilma-juustoa & viikunoita kuusenkerkkäliemessä, Helsingin meijeriliikkeen Jätkäsaari Port Salut -tyyppistä pintakittijuustoa & minttu-maitohilloketta

Sitruuna-Pavlova ja krassisiirappia
Tallimestarin kiisseliä, ruisrouhetta ja kermavaahtoa,
Krapin manteli-kermakaramellia, Vadelma-rahkaleivos
Kahvia & teetä

 

Juomasuosituksia

Alkumaljaksi Krapin Hulttio 14,00 €
***
Alkupaloille
La Chouette de Champillon Champagne Brut, AC Champagne 12,80 €/12cl
tai

Olutta läheltä Tuusulasta; MakuBrewingin Krapi Lager 9,50 €/33cl
&
Ägräs Akvavit
13,00 €/4cl
***
Kasvisruoalle
Château Carsin L’Etiquette Grise 2016, Château Carsin, AC Bordeaux 10,70 €/12cl
tai
Kalalle Viinisuositus kalasaaliin mukaan 9,00 € – 14,00 €/12cl
tai
Karitsalle  Camins del Priorat 2017, Alvaro Palacios, Priorat DOQ 12,50 €/12cl
***
Juustoille; Maury Vintage 2015, Mas Amiel, AC Maury 12,90 €/8cl
***
Jälkiruoalle Brachetto d’Acqui 2018, Braida di Giacomo Bologna 8,00 €/8cl