Slide

Pitopöydän kesä

Kesäretki Krapin pitopöytään

Krapin kesä alkaa  28.5. kun pitopöydän vuodenaika vaihtuu keväästä kesään. Kesäpöytään katetaan runsaasti kalaherkkuja, sillejä lohta, kuhaa ja särkeä, raikkaita salaatteja ja palvaamon parhaat kesäreseptit. Mansikkakiisseli ja pullavanukas kruunaavat jälkiruokapöydän. Krapin pitopöytä on kesäretken arvoinen.

Lounas
28.5.-27.8.2019

Kuohuvista koskista, järvistä ja merestä
Rapusilliä
Juhannussilliä
Pielisen savusärkeä & uusia perunoita
Kylmäsavulohimoussea, saaristolaisleipää ja Salmen lipstikkakurkkuja
Laakerinlehtiöljyssä kypsennettyä kuhaa ja villiyrttipestoa

Krapin puutarhasta
Salaatti paahdetusta perunasta ja luomusiitakesienistä &
sitruunakastiketta ja versoja
Etikkamarinoituja kesän vihanneksia
Omena-kaalisalaattia
Salaatti puutarhan erivärisistä tomaateista, sipulista,
vuohenjuustosta ja minttu-jugurttikastiketta
Kesäistä vihersalaattia;
parsaa, sokerihernettä, mansikkaa, ituja & basilika-mansikkavinaigrettea
Pinaatti-kesäkurpitsapiirakkaa & tomaatti-linssisalaattia

Krapin Palvaamosta
Ylikypsää vasikkaa, pikkelöityjä sinapinsiemeniä ja kesän kukkia
Metsärannan tilan viljapossun paistia & tomaattipestoa
Nokkossuolalla maustettua kananpoikaa & mesiangervomajoneesia
Krapin palviankkamakkaraa & sinappia ja puolukkaa

Tuorehernekeittoa, Krapin palvipekonia ja kanttarellikermaa
& Krapin luomuleipiä, voita ja yrttilevitettä
(keitto vaihtuu päivittäin)

Sesongin  tarjonnan mukaan vaihtuva pääruoka
katetaan päivittäin pitopöytään
esimerkki yhden päivän kokonaisuudesta
Limousine härän ulkofilettä ja Bearnaise-kastiketta,
paahdettua paprikaa ja krossiperunaa

kasvisruoka tarjoillaan lautasannoksena
Grillattua vihreää parsaa, vuohenjuustoa, perunavohelia ja yrttikastiketta

Jälkiruokapöytä
Suomalaista pientilajuustoa ja Krapin hilloketta
Seljankukka-mansikkakiisseliä ja vaniljakastiketta
Pullavanukasta ja kuningatarhilloa
Pikkuleipiä & Kahvia & teetä

Illan pitopöytä
28.5.-27.8.2019

Rapusilliä
Juhannussilliä
Pielisen savusärkeä & uusia perunoita
Kylmäsavulohimoussea, saaristolaisleipää ja Salmen lipstikkakurkkuja
Laakerinlehti öljyssä kypsennettyä kuhaa ja villiyrttipestoa

Krapin puutarhasta
Salaatti paahdetusta perunasta ja luomusiitakesienistä &
sitruunakastiketta ja versoja
Etikkamarinoituja kesän vihanneksia
Omena-kaalisalaattia
Salaatti puutarhan erivärisistä tomaateista, sipulista,
vuohenjuustosta ja minttu-jugurttikastiketta
Kesäistä vihersalaattia;
parsaa, sokerihernettä, mansikkaa, ituja & basilika-mansikkavinaigrettea
Pinaatti-kesäkurpitsapiirakkaa & tomaatti-linssisalaattia

Krapin Palvaamosta
Ylikypsää vasikkaa, pikkelöityjä sinapinsiemeniä ja kesän kukkia
Metsärannantilan viljapossunpaistia & tomaattipestoa
Nokkossuolalla maustettua kananpoikaa & mesiangervomajoneesia
Krapin palviankkamakkaraa & sinappia ja puolukkaa

Kanttarellikeittoa ja kardemummakermaa
& Krapin luomuleipiä, voita ja yrttilevitettä
( keitto vaihtuu päivittäin )

Jälkiruokapöydästä
Suomalaisia pientilajuustoja ja Krapin hillokkeita
Madeleine-pikkuleipiä, tuoreita kotimaisia mansikoita &
vaniljakastiketta
Hasselpähkinä-mansikkaleivos
Pikkuleipiä & puolukkamarmeladia