Slide

Aito suomalainen viiden vuodenajan kattaus

Krapihovin keittiön tarina rakentuu vuodenaikojen kiertokulusta ja puhtaista suomalaisista raaka-aineista maalta, mereltä, metsistä. Pihapiirissä on oma palvaamo, lihanleikkaamo sekä leipomo. Kaikki lautasella on omin käsin tehtyä, huolella valmistettua. Krapihoviin katetaan vuodenajan aito suomalainen, käsin valmistettu kattaus, herkullinen tarina Suomesta.
Ruokasalin kolme kattausta; aamiainen, lounas ja illallinen ovat Krapin ruokamaailman suomalaista  perinnettä.

Ravintola Krapihovi vaalii ja luo suomalaista ruokaperinnettä idyllisessä huvilaympäristössä. Helmenharmaa, vihreäpuitteinen päärakennus on rakennettu vuonna 1883 valtioneuvos Souranderin kesähuvilaksi ja Krapin tilan päärakennukseksi.

Krapihovin kevään pitopöytä

Versovaa vihreää, pääsiäisherkkuja, karitsaa ja yrttejä 20.3. alkaen.

Lue lisää

Earth hour ja kynttiläillallinen

Anna tunti luonnolle Krapihovissa tunelmallisella kynttiläillallisella

Lue lisää

Krapin vappu

Krapin perinteinen vappupöytä ja Imaginen vappukonsertti

Lue lisää
Avoinna

Ravintola Krapihovi

Aukioloajat 9.1.24 alkaen:

  • Arkisin klo 11-15.00 & 17-23.00, Pitopöytä katettuna klo 11.00-15.00 & 17.00-22.00 – viimeiset tilaukset klo 21.30 mennessä
  • Lauantaina klo 12-16.00 & 17-22.00, Pitopöytä katettuna klo 12.00-16.00 & 17.00-21.00 – viimeiset tilaukset klo 20.30 mennessä
  • Sunnuntaina ja pyhäpäivinä suljettu (pois lukien Vappu ja Äitienpäivä)
  • Krapi on suljettu pääsiäisenä 29.3.-1.4.2024

Talven pitopöytä lounaalla

Talvilounas – Blinejä & mätejä Ravintola Krapihovissa 2024

Talven perinteitä noudattaen blinipannut tirisevät Krapin keittiössä tammikuulta maaliskuun lopulle.

Kaikki tuotteemme ovat laktoosittomia. Kysy muista erityisruokavalioista henkilökunnaltamme. 

Katamme blinit, mädit ja talven muut herkut noutopöytään Ravintola Krapihovin ruokasaliin
ma-pe klo 11–15.00 & la klo 12–16.00


Blinibuffet 48,00 €

lapset 24,00 € / 5-12v & alle 5v ilmaiseksi

Lauantaisin pääruoka katetaan noutopöytään – hinta on 48,00 €/hlö

Blinit & Blinin lisukkeet
Kirjolohen mätiä, siian mätiä, Cavi-Art merileväkaviaaria & Blinejä ja voisulaa

Punasipulia, Smetanaa, Venäläistä suolakurkkua,
Krapin puutarhan Hunajaa,
Mäntymäen luomutilan kananmunia,
Sienisalaattia, pikkelöityjä kapriksia & Krapin palvilihatartaria


Talven kylmistä vesistä
Krapin Ginisilliä, Tomaattisilliä, Marinoituja silakkapihvejä
Punajuurella maustettua jääkellarinlohta


Maalta ja Krapin kellarista

Palsternakkapannacottaa ja paahdettua mallasleipämurua
Salaattia selleristä ja savujuustosta
Talven vihersalaattia: Paahdettuja juureksia, karpaloita ja appelsiinikastiketta

Fenkoli-sipulisalaattia

Krapin Palvaamosta

Krapin Palvaamossa palvattua maalaiskananpoikaa ja kastiketta paahdetusta valkosipulista
Savustettua härän ulkofileetä ja piparjuurimajoneesia

Krapin palviporomakkaraa, puolukoita ja Krapin sinappia

Päivän keittoa

& Krapin luomuleipiä, voita ja karpalolevitettä

Suomalaisia pientilajuustoja & Krapin hillokkeita
Kuusamon Juustolan mustaleimaemmental & hasselpähkinähilloketta,
Herkkujuustolan PunaHeidi punahomejuusto & portviinihilloketta

Herkkujuustolan Vilho kittijuusto & savupaprikahilloketta


Jälkiruokapöydästä

Suklaa-rommileivos, sitruunakakkua, toffeemoussea ja puolukkaa, pikkuleipiä
Kahvia ja teetä

Pidätämme oikeuden muutoksiin

Ruokapöytä kertoo talon tarinan. Hyvään ruokaan laitetaan kaikki mitä on, mitään vähättelemättä, mitään liioittelematta, jokaiseen makuun koko sydän. Keittiössä syntyy talon sielu, makuja ja hyvää mieltä… …huolenpitoa. Olkaa hyvä, maistakaa ja maistelkaa…Krapin ruokasaliin on katettuna herkullinen tarina suomalaisesta keittiöstä.

Talven pitopöytä illallisella

Talven Blinipöydästä blinejä ja mätejä lisukkeineen


Talven perinteitä noudattaen blinipannut tirisevät Krapin keittiössä tammikuusta maaliskuulle.

Kaikki tuotteet ovat täysin laktoosittomia. Kysy muista erityisruokavalioista henkilökunnaltamme.

68,00 €/ hlö, ilman pääruokaa 49,00 €/hlö
lapset 5-12v 30,50 € & ilman pääruokaa 23,00 € & lapset alle 5v ilman pääruokaa ilmaiseksi

Käytä koodia BLINIT Krapin kaupassa ja saat blini-illallisen -15 % alennuksella ti 19.3. asti.

Dinner & Show -etu on voimassa vain verkkokaupassa

ma-pe -iltaisin klo 17–22.00 ja la-iltaisin klo 17–21.00

Blinit & Blinin lisukkeet

Kirjolohen mätiä, siian mätiä, Cavi-Art merileväkaviaaria & Blinejä ja voisulaa

Punasipulia, Smetanaa, Venäläistä suolakurkkua,
Krapin puutarhan Hunajaa, Mäntymäen luomutilan kananmunia,
Sienisalaattia, pikkelöityjä kapriksia & Krapin palvilihatartaria


Talven kylmistä vesistä
Krapin Ginisilliä, Tomaattisilliä, Marinoituja silakkapihvejä
Punajuurella maustettua jääkellarinlohta

Maalta ja Krapin kellarista

Palsternakkapannacottaa ja paahdettua mallasleipämurua
Salaattia selleristä ja savujuustosta
Talven vihersalaattia: Paahdettuja juureksia, karpaloita ja appelsiinikastiketta

Fenkoli-sipulisalaattia

 

Krapin Palvaamosta

Krapin Palvaamossa palvattua maalaiskananpoikaa ja kastiketta paahdetusta valkosipulista
Savustettua härän ulkofileetä ja piparjuurimajoneesia

Krapin palviporomakkaraa, puolukoita ja Krapin sinappia

Päivän keittoa

& Krapin luomuleipiä, voita ja karpalolevitettä

Pääruokavaihtoehtoja

Lämpimiä punajuurimykyjä, punajuuripyyreetä, paistettua kaalia ja sitruuna-kauravaahtoa

tai

Savumarinoitua taimenta, krossattua perunaa, paistettua sipulia, simpukkakastiketta ja purjotuhkaa

tai

Perinteinen pippuripihvi, talven juureksia, sieniperunakakkua ja pippurikastiketta

Suomalaisia pientilajuustoja & Krapin hillokkeita
Kuusamon Juustolan mustaleimaemmental & hasselpähkinähilloketta,
Herkkujuustolan PunaHeidi punahomejuusto & portviinihilloketta
Herkkujuustolan Vilho kittijuusto & savupaprikahilloketta


Jälkiruokapöydästä
Suklaa-rommileivos, sitruunakakkua, toffeemoussea ja puolukkaa, pikkuleipiä
 Kahvia ja teetä

Pidätämme oikeuden muutoksiin

Ruokapöytä kertoo talon tarinan. Hyvään ruokaan laitetaan kaikki mitä on, mitään vähättelemättä, mitään liioittelematta, jokaiseen makuun koko sydän. Keittiössä syntyy talon sielu, makuja ja hyvää mieltä… …huolenpitoa. Olkaa hyvä, maistakaa ja maistelkaa…Krapin ruokasaliin on katettuna herkullinen tarina suomalaisesta keittiöstä.

Makumatkat - Krapin pitopöytä lautasella

Makumatka – Krapin pitopöytä lautasella 65,50 €

Suomalaisen talven parhaita herkkuja – maistelupaloja Krapin keittiön tapaan

Alkumaljaksi Steininger Cabernet Sauvignon Rosé Sekt 13,90€/12cl

Krapin makupaloja
* Punajuurella maustettua jääkellarinlohta
* Palsternakkapannacottaa ja paahdettua mallasleipämurua
* Savustettua härän ulkofileetä ja piparjuurimajoneesia
Ch. de Montfaucon Côtes du Rhône “La Coté”, AC Côtes du Rhône Protégée 10,30€/12cl
***
Fenkoli-sahramikeittoa, paahdettuja juureksia ja parmesankeksi
Blanc de Carsin – Krapi 50v juhlaviini, Château Carsin, AC Bordeaux 7,50€/12cl
***
Savumarinoitua taimenta, krossattua perunaa,
paistettua sipulia, simpukkakastiketta ja purjotuhkaa
Weingut Lindenhof Riesling-Sylvaner, AOC Schaffhausen 10,90 €/12cl
tai
Perinteinen pippuripihvi, talven juureksia, sieniperunakakkua ja pippurikastiketta
Hush Syrah,Three Barrel Project, Hawke’s Bay 13,30€/12cl
***
Suklaa-rommileivos
Kuningatar – mustikka & vadelmajälkiruokaviini, Ainoa Winery 15,90€/8cl

Kasvismakumatka- Krapin pitopöytä lautasella 65,50 €

Suomalaisen talven parhaita kasvisherkkuja – maistelupaloja Krapin keittiön tapaan

Alkumaljaksi Steininger Cabernet Sauvignon Rosé Sekt 13,90€/12cl

Krapin makupaloja
* Palsternakkapannacottaa ja paahdettua mallasleipämurua
* Salaattia selleristä ja savujuustosta
* Talven vihersalaattia: Paahdettuja juureksia, karpaloita ja appelsiinikastiketta
Barramundi Chardonnay, Qualia Wines, South Eastern Australia 8,80 €/12cl
***
Fenkoli-sahramikeittoa, paahdettuja juureksia ja parmesankeksi
Blanc de Carsin – Krapi 50v juhlaviini, Château Carsin, AC Bordeaux 7,50€/12cl
***
Lämpimiä punajuurimykyjä, punajuuripyyreetä,
paistettua kaalia ja sitruuna-kauravaahtoa
Ch. de Montfaucon Côtes du Rhône “La Coté”, AC Côtes du Rhône Protégée 10,30€/12cl
***
Suklaa-rommileivos
Kuningatar – mustikka & vadelmajälkiruokaviini, Ainoa Winery 15,90€/8cl

A la Carte -annoksia

A la carte -annoksia

Fenkoli-sahramikeittoa, paahdettuja juureksia ja parmesankeksi 21,50€
Blanc de Carsin – Krapi 50v juhlaviini, Château Carsin, AC Bordeaux 7,50€/12cl
***
Lämpimiä punajuurimykyjä, punajuuripyrettä,
paistettua kaalia ja sitruuna-kauravaahtoa 27,50€
Ch. de Montfaucon Côtes du Rhône “La Coté”, AC Côtes du Rhône Protégée 10,30€/12cl
***
Savumarinoitua taimenta, krossattua perunaa, paistettua sipulia,
simpukkakastiketta ja purjotuhkaa 33,50€
Weingut Lindenhof Riesling-Sylvaner, AOC Schaffhausen 10,90 €/12cl

***
Perinteinen pippuripihvi, talven juureksia, sieniperunakakkua ja pippurikastiketta 35,50€
Hush Syrah,Three Barrel Project, Hawke’s Bay 13,30€/12cl
***
Suklaa-rommileivos 14,00€
Kuningatar – mustikka & vadelmajälkiruokaviini, Ainoa Winery 15,90€/8cl

Lasten annoksia

Lehtipihvi, maustevoita, ranskalaisia perunoita ja vihanneksia

15,00 €/ 100 g & 29,00 €/ 200 g

Krapin lihapullia, kermakastiketta, ranskalaisia perunoita ja vihanneksia
12,00 €/ pieni & 22,00 €/ iso
Lapset voivat valita keitinperunoita, perunamuussia tai ranskalaisia perunoita annoksiin.

Listan pääruoista valmistamme lapsille puolikkaita annoksia hintaan
16,50 €/ annos

Suomi-Viinilista

Suomalaisia viinitiloja ja -tekijöitä maailmalla

Suomalaisten
omistamia viinitiloja löytyy jo useampia maailmalta ja taitavia
suomalaisia viinintekijöitäkin löytyy. Keräsin näistä muutamia
herkkuja Ravintola Krapihovin listalle maisteltavaksi.
Viinihetkiin!

Heli Lindroth
Krapihovin ylin viininmaistaja

Krapin viinikellarin helmiä

Samppanjaa!

André clouet Cuvée un Jour de 1911
Champagne André clouet, AC Champagne
189,00 €

Champagne Henriot Brut Rosé
149,00 €

Contratto Blanc de Noir Pas Dosé 2017, DOCG Alta Langa
123,00 €

Vaaleaa ja eksoottista

JAPANI

Grace Koshu Kayagatake 2016

Grace Wine Chuo Budoshu, Wine of Yamanashi

73,00 €

 

Tuhteja ja tummia

RANSKA

BORDEAUX

Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande 1996

Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande, AC Pauillac

274 €

Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande 1998

AC Pauillac Grand Cru Classe

169 €

Château Belgrave 1999

Château Belgrave,  AC Haut-Médoc

99 €

BOURGOGNE

Savigny-les-Beaune “LES NARBANTONS 2008”

Mongeard-Mugneret, Savigny-les-Beaune 1er Cru Les Narbantons AC

132 €

LANGUEDOC-ROUSSILLON

Domaine de la Grange des Pères 2002

La Grange des Pères, Vin de Pays de l´Hérault

132 €

ITALIA

TOSCANA

Brunello di Montalcino 2013/ 2014

Argiano, Brunello di Montalcino DOCG

123 €

ESPANJA

PENEDES

Torres Mas la Plana, DO Penedes

149 €

LIBANON

BEKAA-LAAKSO

Chateau Musar 2010 / 2012

Gaston Hochar, Bekaa Valley, Libanon

129 €

Kuohuvaa

Jean Sibelius Champagne, Anthony Betouzet, AC Champagne

Kuiva, elegantin hedelmäinen, sitruksinen, hienostunut, pehmeä

98,50 € / plo • 15,80 € /12 cl

Pere Ventura Cuvée Especial, DO Cava

Elegantti cava, jossa raikasta hedelmää; sitrusta ja viheromenaa

54 € / plo • 8,60 € / 12 cl

Think Organic Sparkling Corvezzo

luomu, vegaaninen, hiilineutraali
runsas, pirteän hedelmäinen kuohuviini, jossa omenaa ja päärynää

49,50 € / plo • 7,90 € / 12 cl

Korpihillan Kuohuva Kuusenkerkkä – alkoholiton

Kullankeltainen, kuusenkerkkäinen alkoholiton kuohujuoma

37,50 € / plo • 6 € / 12 cl

Nectar de Carsin – alkoholiton Nean “Taikamehu“

Hauska, alkoholiton, kupliva rypälemehu niin lasten kuin aikuistenkin makuun

41,50 € / plo • 6,60 € / 12 cl

Ravintola Krapihovi vuodesta 1973

– SUOMALAISTA RUOKAA JA VIINIHERKKUJA JO 50 VUOTTA –

Juhlavuoden herkulliset Bordeaux-viinit Château Carsinin tilalta

45,50 € /plo  •   7,30 € / 12 cl

CARSIN BLANC  •  CARSIN ROUGE  •  CARSIN ROSÉ

Château Carsin, AC Bordeaux

“Meille suomalaisina viininviljelijöinä on ilo ja kunnia päästä tarjoamaan teille tämä viini.
Krapin tavoin, olemme jo useita vuosikymmeniä ahkeroineet reippain ottein ja hyvin fiiliksin.
Nämä viinit on valmistettu suomalaisin käsin, suomalaisella sydämellä Ranskan Bordeaux’ssa.
Toivottavasti nautit viineistämme.

– NEA BERGLUND / CHÂTEAU CARSIN

SUOMI

LEHTIKUOHU – Alkoholiton / Non-alcoholic
Kontiomehu, Jakokoski
37,50 € • 6 € / 12 cl

Lehtikuohun raikkaan maun lähteenä ovat Kiiskisten omalta sukutilalta käsin poimitut, keväiset herukanlehdet. Hienoarominen juhlajuoma jatkaa Louhisaaren tai Marskin juomana tunnetun kotoisen reseptin perinnettä. Monelle juomasta tulevatkin heti ensisiemauksella mieleen iloiset lapsuusmuistot kesäpäivästä mummolassa.

KUOHUVA KUUSENKERKKÄ – Alkoholiton / Non-alcoholic
Korpihilla Ky, Riisitunturi, Posio
37,50 € • 6 € / 12 cl

Keväällä laulurastaan aikaan, kun korpien kuusikot muuttavat väriään, on kuusenkerkän poiminta-aika. Kerkät napsitaan aamukasteen aikaan varovaisesti ilmaviin koreihin, että keväisen aamun herkkä hetki sitten joskus olisi tarvittaessa talvella saavutettavissa. Korpihilla Etelä-Lapista, Rukan vaarojen takaa, jylhän Riisitunturin kansallispuiston juurelta, aivan kirkkaan Kitkajärven läheisyydestä tuottaa metsän raikkaan kuusenkerkän herkkäaromisen kuohujuoman pohjoisen luonnon puhtaista raaka-aineista.

RANSKA

CHAMPAGNE

Jean Sibelius Champagne
Anthony Betouzet, AC Champagne
98,50 € • 15,80 € / 12 cl

Jean Sibelius oli nautiskelija. Kovan henkisen luomistyön vastineeksi hän tarvitsi aikaa elämästä nautiskeluun. Ravintolaelämä ja ystävät olivat lyömätön yhdistelmä. Siksi myös Sibelius-viinit on tehty nautinnollisiin hetkiin.

Paul-Marie Bertrand Champagne Extra Dry
Paul-Marie Bertrand, AC Champagne
116 €

Suomalaisen Martin Nordellin tavoitteena oli tehdä aavistuksen paahteinen ja puolikuiva, 15 g/l sokeria, samppanja ja sellaisen hän onnistui Etienne Bertrandin kanssa tekemään. Lopputuloksena on paahteisen pehmeä ja melko runsas samppanja.

UUSI SEELANTI

Vicarage Lane Bubbly Sauvignon Blanc
Vicarage Lane Wines Ltd, Marlborough
59 € • 9,40 € / 12 cl

RANSKA

BORDEAUX

Jean Sibelius Blanc
Chateau Carsin, AC Bordeaux
58,50 € • 9,40 € / 12 cl

Château Carsin L’Etiquette Grise
Château Carsin, AC Bordeaux
69 €

Charivari Le Fruit Défendu
Château Carsin, AC Bordeaux
71 €

Jean Sibelius Rouge
Chateau Carsin, AC Bordeaux
58,50 € • 9,40 € / 12 cl

Château Carsin Cuvée Noire
Château Carsin, AC Cõtes de Bordeaux
81 €

L’Aventure Nocturne
Charivari Wines, AC Cõtes de Bordeaux
83 €

Château Carsin Liquoreux
Château Carsin, AC Cadillac
49,50 € • 10,60 € / 8 cl

Vuonna 1990 Juha Berglund sisartensa kanssa hankki Ranskan Bordeaux-alueelta viinitilan, Château Carsinin. Viinin tuotannon filosofiassa on liikuttu Uudesta maailmasta hyvin maanläheiseen ranskalaistyyliseen tuotantotapaan. Perinteisten Bordeaux-lajikkeiden käyttö ja luonnon mukainen, jopa kuun kiertoa seuraava, viininvalmistus viestivät sadonkorjuun ilosta ja sitoutumisesta laatuun. 2015 Carsinin Charivari-sarjan ensimmäinen viini L’Aventure Nocurne kuvastaa hyvin sarjan viinien luonnetta; ei kirkastusta, ei lisäaineita, ei suodatusta, iloiset etiketit ja hauskat kokeilut. Näin syntyi luonnonmukaiset, hyvät viinit.

Annabel de Château Puybarbe Rosé
Château Puybarbe, AC Bordeaux Rosé
53 € • 8,50 € / 12 cl

Gaia de Château Puybarbe
Château Puybarbe, AC Cotes de Bourg
59 € • 9,40 € / 12 cl

Le Roc de Château Puybarbe
Château Puybarbe, AC Cotes de Bourg
65 € • 10,40 € / 12 cl

Château Puybarbe 2016
Château Puybarbe, AC Cotes de Bourg
103 €

Satoja vuosia vanhan Bordeaux-tilan Château Puybarben tarinaa jatkavat suomalaiset Riku ja Anna Väänänen. Tila sijaitsee loistavalla paikalla Gironden joen suulla yhdellä Bordeaux’n korkeimmista kukkuloista, Côtes de Bourgin viinialueella. Viinitilalliseksi ryhtyminen mahdollisti Rikulle toteuttaa intohimoaan maanviljelyyn ja Annalle uuden ulottuvuuden paitsi yrittäjyyteen Ranskassa, myös maan rikkaaseen viinikulttuuriin. Paikan poikkeuksellinen terroir ja leuto Atlantin ilmasto sopivat erinomaisesti pariskunnan laatua ja luontoarvoja korostavaan tyyliin.

ITALIA

PIEMONTE

Barbera d’Alba Meriame 2015 / 2016
Azienda Agricola Sukula, Barbera d’Alba
120 €

Barolo Meriame 2016
Azienda Agricola Sukula, Barbera d’Alba
149 €

Riikka ja Jyrki Sukula ovat tuottaneet viinejä kotitilallaan Serralunga d’Alban kylässa Barolon sydämessä vuodesta 2006. Pienellä tilalla, alle 2 hehtaaria, kaksi käsiparia riittää tarhatöihin. Viinit valmistetaan maailmankuulun La Spinettan Grinzane Cavourin Barolo-kellarissa. Barbera d’Alba Meriamen köynnökset on istutettu v. 2008 joka on Riikan ja Jyrkin vanhemman tyttären, Alman, syntymävuosi. Niinpä kun Barolo-pullossa on Riikan ja Jyrkin kädet jotka muodostavat sydämen, on Barbera-pullon etiketissä Alman ja Helmin, molempien tyttärien, kädet.

ITALIA

TOSCANA

La Misse Chianti Classico
Candialle, DOCG Chianti Classico
79 €

Candiallen historia ulottuu aina antiikin Roomaan asti, mutta erityisen mielenkiintoiseksi se muuttuu vuonna 2002, kun tilan ottavat haltuun suomalainen Jarkko Peränen ja saksalainen Josephin Cramer. Italiassa Peränen hullaantui ensin italialaiseen viiniin ja sitten saksalaiseen naiseen. Kun mahdollisuus ostaa tila Greve in Chiantista yllättäen tarjoutui, ei tilaisuutta voinut jättää käyttämättä. Viinejä tehdään ympäristöä kunnioittaen ja satoja tiukasti kontrolloiden. Candiallen Chianti Classico istuu paikallisissa viinikaupoissa ylähyllyillä tasaväkisenä alueen arvokkaimpien viinien seurassa.

UUSI SEELANTI

Verso Sauvignon Blanc
Three Barrel Project, Martinborough
68 € • 10,90 € / 12 cl

Aliisa Pinot Noir 2018
Three Barrel Project, Martinborough
85 €

Aatami Pinot Noir 2013/ 2014
Three Barrel Project, Martinborough
120 €

Laavu Cabernet Franc
Three Barrel Project, Hawke’s Bay
79,50 € • 12,70 € / 12 cl

Hush Syrah 2020
Three Barrel Project, Hawke’s Bay
83 €

Three Barrel Project alkoi sadonkorjuun 2013 aikaan, kun ystävät Outi ja Samuli työskennellessään viinitilalla Uudessa Seelannissa tajusivat edessään olevan erinomaisen vuosikerran. He ostivat Pinot Noir -rypäleet ja valmistivat viinin kypsymään kolmeen tynnyriin. Viini nimettiin Outin suomalaisen kummipojan, Aatamin, mukaan ja etiketin maalasi Aatamin toinen kummi, taiteilija Jani Leinonen. Outi vierailee vuosittain eri puolilla Eurooppaa ja on tehnyt viiniä myös Sveitsissä. Hush on salaisen lockdown-projektin tulos Hawke’s Baysta.

ESPANJA

Miksei?! 2022
Three Barrel Project, Conca de Barbera, Katalonia luomu
59,00 € • 9,40 € / 12 cl

RANSKA

RHÔNE

Château de Montfaucon Côtes du Rhône “La Coté”
Château de Montfaucon, AC Côtes du Rhône Protégée
64,50 € • 10,30 € / 12 cl

Domaine de Montfaucon Viognier
Château de Montfaucon, AC Viognier IGP
69,50 € • 11,10 € / 12 cl

Château de Montfauconilla on noin 60 hehtaaria viinitarhoja, joissa viljellään perinteisiä Etelä-Rhônen lajikkeita, kuten grenache, carignan, cinsault, syrah, counoise ja mourvedre, viognier, marsanne ja clairette. Tarhoja viljellään luomumenetelmin mutta sertifiointia tila ei aio hakea. Viineissä pyritään juotavuuteen ja eleganssiin. Viinitilan hoidossa Rodolphe de Pins’lla on apuna mm. hänen suomalainen puolisonsa Mari de Pins.

UUSI SEELANTI

Vicarage Lane Sauvignon Blanc
Vicarage Lane Wines Ltd, Marlborough
56 € • 9 € / 12 cl

Vicarage Lane Riesling
Vicarage Lane Wines Ltd, Canterbury
58,50 € • 9,40 € / 12 cl

Vicarage Lane Pinot Noir
Vicarage Lane Wines Ltd, Canterbury
68 € • 10,90 € / 12 cl

Uudessa Seelannissa Vicarage Lane viinitilaa isännöivät suomalainen Satu Lappalainen ja hänen rallikartturi miehensä John Kennard, joka kilpailee Hyundain rallitiimissä kartturina Hayden Paddonille. Vicarage Lane Wines Limited perustettiin huhtikuussa 2002, kun Kiwi, John Kennard, polkaisi käyntiin uuden viinitilayrityksen. Tila sijaitsee Cloudy Bayn alueella Uuden Seelannin Marlborough’ssa, joka on tunnetusti yksi maailman hienoimpien viinien kotiseuduista. Satu hoitaa tilaa, tukena John joka tosin kiertää maailmaa rallien merkeissä. Vauhdin ja viinin huikea yhdistelmä! Etiketti on suomalaisen taiteilijan Sirpa Ala-Lääkkölän käsialaa.

UUSI SEELANTI

Julicher The 99Rows Pinot Noir 2013
Julicher Estate, Martinborough
82 €

JulicherPinot Noir 2013
Julicher Estate, Martinborough
99 €

Pienikokoinen perhetuottaja Julicher tuottaa tänä päivänä arvostettuja viinejä Wairarapan alueella, Uuden Seelannin pohjoissaaren eteläosassa. Viinit tilalla teki 2015 asti suomalainen Outi Jakovirta, joka on opiskellut enologiksi Uudessa Seelannissa ja hankkinut laajaa kokemusta alasta myös Euroopassa. Outin viineistä Julicher Estate Pinot Noir 2006 on valittu Uuden Seelannin parhaaksi viiniksi NZ International Wine Show’ssa.

AUSTRALIA

Barramundi Chardonnay
Qualia Wines, South Eastern Australia
55 € • 8,80 € /12 cl

Barramundi Chardonnayn valmistuksesta vastaa suomalainen Pia Merrick, joka työskentelee Qualia Wines -yhtiössä Senior White Winemaker -tehtävässä vastuullaan valkoviinien tuotanto. Qualia Wines perustettiin joulukuussa 2009 Neqtar Winesin jäänteille, mutta yrityksen omistajien juuret viinimaailmassa ulottuvat aina vuoteen 1887. Barramundi-viinit julkaistiin Australiassa ensimmäisen kerran vuonna 1990 ja näiden persoonallisen nuorekkaiden viinien etiketit suunnitteli ikoninen Aussie-taiteilija Ken Done.

KUKKULA WINERY – SOCIAL WINES

KUKKULA VAALEA
AVA Adelaida District
105 €

KUKKULA AATTO
AVA Adelaida District
134 €

KUKKULA SISU
AVA Adelaida District
156 €

Kalifornialainen Kukkula Winery on Kevin Jussilan viinitalo Paso Roblesista läheltä Tyynen meren rannikkoa. Talon suomenkielinen nimi liittyy omistaja ja viinintekijä Kevin Jussilan suomalaisiin sukujuuriin ja tulee alueen mäkisen maaston inspiroimana. Jussilan isä oli kotoisin Suomesta, ja muutti 1950-luvun alussa Amerikkaan paremman elämän toivossa. Tuotanto on hyvin luonnonmukaista ja viinituotanto tapahtuu kokonaan omalla tilalla omien tarhojen punaisista ja valkoisista rypäleistä. Kukkula on tunnettu mm. Rhône-blendeistään.

SUOMI • LEPAA

ELO – Punajuuriviini 69 € / 75 cl

SILKKI – Kuiva punaviini mustikasta 69 € / 75 cl

KAAMOS – Puolukka-hunaja -talviviini 63 € / 70 cl

SAMETTI – Mustikka-jälkiruokaviini 72,50 € / 37,5 cl

KUNINGATAR – mustikka & vadelmajälkiruokaviini 74,50 € / 35 cl

VAAPUKKA – Vadelma-jälkiruokaviini 74 € / 35 cl

VALOKKI – Lakka-jälkiruokaviini 74 € / 35 cl

Ainoa Winery (Finnviini) on aviopari David ja Paola Cohenin yhteinen projekti.  Pariskunta muutti 2000-luvun alkupuolella Davidin päätyön perässä Espooseen ja teki viiniharrastuksestaan itselleen työn. Pariskunta päätti kokeilla paikallisia marjoja ja useamman yrityksen kautta, he löysivät tavan valmistaa suomalaisista marjoista viinejä. Eritoten hillasta valmistettu viini, Valokki, onnistui erinomaisesti ja tämä rohkaisi pariskuntaa jatkamaan kokeiluja. Viinit ovat pokanneet palkintoja sekä Yhdysvalloissa että Ranskan arvostetuissa viinikilpailuissa.

Krapihovin 50-vuotisjuhlaviinit

Krapihovin 50-vuotisjuhlaviinit

“Meille suomalaisina viininviljelijöinä on ilo ja kunnia päästä tarjoamaan teille tämä viini. Krapin tavoin, olemme jo useita vuosikymmeniä ahkeroineet reippain ottein ja hyvin fiiliksin. Nämä viinit on valmistettu suomalaisin käsin, suomalaisella sydämellä Ranskan Bordeaux’ssa. 
Toivottavasti nautit viineistämme.” -Nea

Château Carsin, AC Bordeaux
45,50 € / plo • 7,30 € / 12 cl
CHÂTEAU CARSIN BLANC
Raikas ja hedelmäinen kuiva valkoviini, joka on valmistettu tarkkaan valikoiduista Sauvignon Blanc- ja Sémillon-rypäleistä ja se on kypsynyt muutaman kuukauden kevyiden hiivasakkojen päällä. Krapi Blanc on luomuviini.

CHÂTEAU CARSIN ROUGE
Pehmeä ja täyteläinen punaviini, joka on valmistettu käsinpoimituista Merlot, Cabernet Sauvignon ja Cabernet Franc -rypäleistä. Rouge on käynyt luonnonhiivoilla ja kypsynyt ranskawlaisissa tammitynnyreissä 6 kk ajan.

CHÂTEAU CARSIN ROSÉ
Marjainen ja pirtsakka roséviini, joka on tehty 100% käsinpoimituista Malbec-rypäleistä. Tässä roséviinissä on paljon makua ja särmikkyyttä, siksi se sopii erinomaisesti myös ruoan seuraan.

Viinit ovat vegaanisia ja ne on tuotettu luomumenetelmin.

Virkistäviä juomia & kuumia juomia

Virkistäviä juomia

KIRPEÄ KRAPIN HULTTIO  14,50 €

Krapin Matti-isännän ”lonkeroa” – Giniä, Koskenkorvaa, sitrusta & omena-raparperilimonadia

RAIKAS TUUSULANJÄRVI 14,50 €

Reader’s rommia Mäntsälästä, Savu Kombuchaa ja Krapin hunajaa

Jokaisesta drinkistä 1 € Tuusulanjärven vesiensuojeluun

HEDELMÄINEN RAPARPERI-MANGO

Mango-rommia, raparperia kolmella tapaan

12,00 €

KUPLIVA NEGRONI SPAGLIATO

Campari, Martini Rosso & kuohuvaa Proseccoa

12,50 €

SUOMI GINTONIC

Napue / Kyrö Pink / Hki Dry / Reader’s / Reader’s Chick lit

16 €

VIRKISTÄVIÄ ALKOHOLITTOMIA

10 €

MOCKTELL’S – suomalainen alkoholiton tisle Sipoosta mausta tinkimättä

HEDELMÄINEN MOCKTELL’S – Orange Spritzer & appelsiinia

RAIKAS MOCKTELL’S – Giniper Tonic & sitruunaa ja rosmariinia

VIRKISTÄVÄ MOCKTELL’S – Kuusenkerkkä & inkivääriä

Karhu olut 6,60 € / 0,4 l

Maku oluet 9,80 € / 0,33 l

Crisp Alkoholiton olut: Lager / Tumma / Vehnä 6,00 €

Crowmoor-siideri 8,50 € & alkoholiton 6,50 €

Lepolan Omena-hunajasiideri Cyser 10,00 €

Koff Long Drink 8,50 € & alkoholiton 6,50 €

Kyrö Karpalo-Rosmariini Long Drink 10 €

Virvokkeet / Mehu 3,80 €

Ginger Beer 6,50 €

Kombucha 6,50 €

 

Kuumia juomia

***

Kahviannos 3,30 €

Espresso – myös kofeiiniton/ Espresso Macchiato/ con panna 3,60 €

Tupla Espresso/ Cappuccino/ Café Latte 4,40 €

Tee

 * musta * vihreä * Rooibos * valkoinen 2,60 €

Kaakao 3,00 €

Kahvijuomia 12,00 €

Irish Coffee – kahvia,Tullamore Dew-viskiä &  kevyesti vatkattu kerma

French Coffee – kahvia, konjakkia & kevyesti vatkattu kerma

Kyrö KermaCappuccino –  Kyrö Dairy -likööriä & Cappuccino

Calvados

Calvados Fermière du Domfrontais*** 12,40 €

Calvados Fermière 12ans  16,50 €

Calvados Fermière 20ans 21,60 €

 

Verlados XO 14,80 €

 

Cognac

Hennessy VS 12,40 €

Remy Martin VSOP 17,30 €

Remy Martin XO 37,70 €

Kevät & raikkaita Riesling-viinejä

Kevät & raikkaita Riesling-viinejä

Reinin laaksosta, Saksasta, kotoisin oleva Riesling on yksi maailman suosituimmista vaaleista rypälelajikkeista. Riesling-viinit ovat raikkaita, hedelmäisiä ja hapokkaita ja sopivat monipuolisesti erilaisille ruoille. Raikkaat Rieslingit ja kevät sopivat toisilleen täydellisesti.

 Kuohuvaa ja hedelmäistä

Anselmann Riesling Brut – Pfalz, Saksa 62,50€/plo & 10,00€/12cl 
hapokas, aprikoosinen ja sitruksinen kuohviini, joka kuplii runsaasti  

That’s Neiss Bubbly Pink Riesling Saksa 59,00€/plo & 9,40€/12cl
appelsiinin kukkia, persikkaa pirskahtelevassa, vaaleanpunaisessa viinissä 

Dr. Loosen Riesling Sparkling – alkoholiton 41,00€/plo & 6,60€/12cl
viheromenaa, sitrusta ja hentoa yrttisyyttä 0% kuohuviinissä
 

Valkoista – raikasta, hedelmäistä ja hapokasta



Weingut Jurtschitsch Platin RieslingKamptal, Itävalta 68,00€/plo & 10,90€/12cl
kuiva, raikkaan hapokas valkoviini, jossa aprikoosia ja viherpäärynää


Franz Hahn Riesling Spätlese Trocken –
Pfalz, Saksa 69,00€/plo & 11,00€/12cl
runsas, pehmeän hedelmäinen ja vaniljainen, täyteläinen valkoviini


Pauly Generations Riesling
– Mosel, Saksa 65,50€/plo & 10,50€/12cl
pirteän hapokas ja runsaan hedelmäinen; sitrusta ja keltaluumua


Schmitges Treppchen GG Riesling Trocken
– Mosel, Saksa 99,00€/plo
kuiva, täyteläinen, raikasta makeaa hedelmäisyyttä ja pitkä jälkimaku

Somée Riesling, Adam Trautwein
– alkoholiton, Rheinhessen, Saksa 34,50€/plo & 5,50€/12cl
raikas, suuntäyttävän hapokas ja hedelmäinen alkoholiton valkoviini

Dreissigacker Vintages Riesling
– Rheinhessen, Saksa 89,00€/plo
tyylikäs, runsaan hapokas, mineraalinen ja raikkaan hedelmäinen valkoviini

Domdechant Werner Hochheimer Domdechaney Riesling – Rheingau, Saksa 76,00€/plo
kuiva, täyteläinen, elegantin hedelmäinen, mineraalinen viini, jossa pitkä jälkimaku

Viinit

Shampanjat

André clouet Cuvée un Jour de 1911
Champagne André clouet, AC Champagne
189,00 €

Kuohuviinit

Espanja
Pere Ventura Cuvée Especial, DO Cava
54,00 €/ plo & 8,60 € / 12 cl

Valkoviinit

Japani
Grace Koshu Kayagatake 2016
Grace Wine Chuo Budoshu, Wine of Yamanashi
73,00 €

Ranska
Bourgogne
Bienvenues-Bâtard-Montrachet 1997
Louis Jadot, Bienvenues-Bâtard-Montrachet Grand Cru AC
214,00 €

Punaviinit

Ranska
Bordeaux
Château Belgrave 1999
Château Belgrave, AC Haut-Médoc
99,00 €

Bordeaux
Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande 1996
Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande, AC Pauillac
274,00 €

Bourgogne
Savigny-les-Beaune “LES NARBANTONS 2008
Mongeard-Mugneret, Sav.-les-Beaune 1er Cru Les Narbantons
AC 132,00 €

Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande 1998
Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande, AC Pauillac Grand Cru classe
169,00 €

Languedoc-Roussillon
Domaine de la Grange des Pères 2000
La Grange des Pères, Vin de Pays de l´Hérault
145,00 €

Domaine de la Grange des Pères 2002
La Grange des Pères, Vin de Pays de l´Hérault
132,00 €

Saksa
Pfalz
Spätburgunder Trocken 2017
Anselmann, Edesheim, Pfalz
53,00 €

Itävalta
Johanneshof Reinisch St Laurent 2014
Familie Reinisch, Thermenregion
59,00 €

Italia

Barbera d’Alba 2015
Podere Ruggeri Corsini, Barbera d‘Alba DOC
36,00 € /37,5cl

Toscana
Brunello di Montalcino 2013
Argiano, Brunello di Montalcino DOCG
123,00 €

Chile
Cono Sur 20 Barrels Cabernet Sauvignon 2015
Viña Cono Sur, Pirque Viejo Estate, Maipo Valley
77,00 €

Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir 2016
Viña Cono Sur, El Triangulo Estate, Casablanca Valley
77,00 €

Espanja
Ribera del Duero
PradoRey Gran Reserva 2004
Pradorey, Real Sitio de Ventosilla, Ribera del Duero DO
119,00 €

Makeita viinejä

Ranska
Loire
Coteaux du Layon Beaulieu Les Rouannières 2010
Papin Chevalier, AC Coteaux du Layon Beaulieu
74,00 €

Italia
Piemonte
Moscato d´Asti 2017
Vignaioli di San Stefano, Moscato d´Asti DOCG
46,50 €/ plo & 9,90 €/8cl

Brachetto d’Acqui 2018
Braida di Giacomo Bologna, Brachetto d’Acqui
DOCG 36,50 € & 7,80€/12cl

Saksa

Rheinhessen
Huxelrebe Auslese 2014
Lorenz, Rheinhessen
50,00 €

Krapin ruisleipä

Krapin ruisleivän tarina on vuosisatojen matka. Leipä leivotaan yhä tilan ikiaikaiseen hapanjuureen joka on matkannut Holman suvussa sukupolvelta toiselle.
Juuri lepää talon vanhassa puutiinussa ja herää henkiin muutaman kerran viikossa, hapattamaan ja nostattamaan taikinan.
Tänä päivänä leipä leivotaan Helsingin myllyn luomujauhoihin. Mylly sijaitsee Järvenpäässä ja ruis jauhoihin tulee lähialueen sopimustiloilta. Krapin ruisleipä on aitoa suomalaista lähiruokaa jaloimmillaan.

Ravintola Krapihovin remontti

Ravintola Krapihovin salit ja kammarit on entisöity talon henkeä vaalien heinäkuussa 2019.

Krapihovissa on aloitettu mittava keittiötilojen, julkisivun ja alapohjan remontointi 26.6.2023. Tarkoituksena on palauttaa rakennuksen julkisivu vanhan ja arvokkaan rakennuksen arvoiseen loistoon. Samassa yhteydessä korjataan vanhoja rakenteita ja vaurioita julkisivussa ja alapohjassa sekä uusitaan kaikkien keittiötilojen lattiarakenteet ja -pinnat. Töitä tullaan tekemään kolmen kesän aikana. Kesän 2023 aikana valmiiksi saatettiin keittiön ja alapohjan työt. Myös julkisivun entisöinti on aloitettu keittiön kulmalta. Julkisivu saatetaan valmiiksi seuraavan kahden kesän aikana. Kaiken tulisi olla valmista syksyllä 2025. Jaksotamme työt siten, että vieraiden viihtyminen Krapilla ja rakennuksessa kärsii mahdollisimman vähän.

Varaa Online:

Pöytävaraus

Valitse ensin “ravintolat” ja sen jälkeen täytä toivomasi päivämäärä, jotta saat valinnan esiin.

Reittiohjeet ja saapuminen

Kesäravintola Mankeli

Tutustu Krapin kokouspalveluihin

Varaa kokous tai juhla Krapilta

Lue lisää