Slide

Aito suomalainen viiden vuodenajan kattaus

Krapihovin keittiön tarina rakentuu vuodenaikojen kiertokulusta ja puhtaista suomalaisista raaka-aineista maalta, mereltä, metsistä. Pihapiirissä on oma palvaamo, lihanleikkaamo sekä leipomo. Kaikki lautasella on omin käsin tehtyä, huolella valmistettua. Krapihoviin katetaan vuodenajan aito suomalainen, käsin valmistettu kattaus, herkullinen tarina Suomesta.
Ruokasalin kolme kattausta; aamiainen, lounas ja illallinen ovat Krapin ruokamaailman suomalaista  perinnettä.

Ravintola Krapihovi vaalii ja luo suomalaista ruokaperinnettä idyllisessä huvilaympäristössä. Helmenharmaa, vihreäpuitteinen päärakennus on rakennettu vuonna 1883 valtioneuvos Souranderin kesähuvilaksi ja Krapin tilan päärakennukseksi. Ravintolan salit ja kammarit on entisöity talon henkeä vaalien heinäkuussa 2019.

Krapihovin talven pitopöydässä herkutellaan blineillä

Pannut tirisevät helmikuusta huhtikuuhun 

Avoinna

Ravintola Krapihovi

  • Krapi on suljettu 24.12.2021-31.1.2022 ajan
  • 10.1.2022 alkaen olemme terveysviranomaisten ohjeistuksen mukaisesti avoinna supistetuin aukioloajoin  – vain tilauspohjalta ryhmille ja sopimusasiakkaille. Kysy lisää myyntipalvelustamme tai lue lisää

Aukioloajat 1.2. alkaen (kaikki muutokset ovat mahdollisia)

  • Arkisin klo 11-15.00 & 17-23.00, Pitopöytä katettuna klo 11-15.00 & 17-22.00 – viimeiset tilaukset klo 21.30 mennessä
  • Lauantaina klo 12-16.00 & 17-22.00, Pitopöytä katettuna klo 12.00-16.00 & 17.00-21.00 – viimeiset tilaukset klo 20.30 mennessä
  • Sunnuntaisin suljettu
  • Pidätämme oikeuden aukioloaikamuutoksiin Covid-19 tilanteen mukaisesti. Lue lisää
Talven pitopöytä lounaalla

Talvilounas – Blinejä & mätejä Ravintola Krapihovissa 2022

Neljä ateriaa maanantaista lauantaihin

Koko lounas 43,00 €/hlö

Kokousasiakkalle tarjoamme tilavuokran yhteydessä blinipöydän etuhintaan – kysy lisää myyntipalvelustamme!

alkuruoat ja jälkiruoat tai keitto, lämminruoka ja jälkiruoka 34,00 €/hlö
jälkiruoat 15,00 €/hlö
lapset 21,50 €/ 5-12-vuoitaat & alle 5-vuotiaat ruokailevat veloituksetta


esimerkki yhden päivän lounaskokonaisuudesta, keitto ja pääruoat vaihtuvat päivittäin:

Kaikki tuotteemme ovat laktoosittomia, blinit saatavana myös gluteenittomina

Blinit & Blinin lisukkeet
Kirjolohen mätiä, siian mätiä, Cavi-Art merileväkaviaaria & Blinejä ja voisulaa

Punasipulia, Smetanaa, Venäläistä suolakurkkua,
Krapin puutarhan Hunajaa, Mäntymäen luomutilan kananmunia,
Sienisalaattia, punajuuri-kaprissalaattia & Krapin palvilihatartaria

Talven kylmistä vesistä – suomalaista luomuruokaa parhaimmillaan
Krapin etikkasilakkapihvejä, konjakki-sinappisilliä
Lämminsavustettua lohta ja tilli-kermaviilikastiketta

Maalta ja Krapin kellarista

Palsternakkapannacottaa ja juureslastuja
Salaattia marinoiduista talviomenoista, päärynästä, Juustoportin gruyérejuustosta ja pähkinöistä
Talven vihersalaattia: Paahdettuja juureksia, hunajapaahdettuja siemeniä ja tyrnivinaigrette

Kurpitsasalaattia, uuniluumuja ja pikkelöityjä karpaloita

***

Krapin Palvaamossa palvattua possua ja valkosipulilla maustettua Krapin hunajaa
Marinoitua kalkkunaa ja Krapin pestoa
***

Krapin kananpoika-juustomakkaraa, konjakkipuolukoita ja sinappia
***
Päivittäin vaihtuva keitto ja pääruoka

Maa-artisokkakeittoa ja juuressipsejä & Krapin luomuleipiä, voita ja karpalolevitettä
***
Krapin metsäsuolalla maustettua fasaania ja rosmariinikastiketta
Paahdettuja perunoita ja Krapin hunajalla maustettuja juureksia
***
Kasvis-sienipaistos, fenkoli-hollandaisekastiketta & paistettua tattaria
Kasvisruoka tarjoillaan lautasannoksena

Suomalaisia pientilajuustoja  & Krapin hillokkeita;
Kolatun Valma Brie, Ruska munajuusto & Waldemar kuttucheddar
 viikunahilloketta, portviinihyytelöä ja omena-varsisellerihilloketta
Jälkiruokapöydästä
Mokkaleivos, perinteistä maustekakkua, vaniljakermahyytelöä ja suolakinuskia, pikkuleipiä
Kahvia ja teetä

Pidätämme oikeuden muutoksiin

Talven pitopöytä illallisella

Blinipöytä illallisella

63,00 €/hlö
48,00 €/hlö ilman pääruokaa

Lapset 5-12-vuotiaat 31,50 € & ilman pääruokaa 24,00 € & alle 5-vuotiaat lapset ruokailevat ilman pääruokaa veloituksetta

Kaikki tuotteemme ovat laktoosittomia, blinit saatavana myös gluteenittomina

Blinit & Blinin lisukkeet
Kirjolohen mätiä, siian mätiä, Cavi-Art merileväkaviaaria & Blinejä ja voisulaa

Punasipulia, Smetanaa, Venäläistä suolakurkkua,
Krapin puutarhan Hunajaa,
Mäntymäen luomutilan kananmunia,
Sienisalaattia, punajuuri-kaprissalaattia & Krapin palvilihatartaria


Talven kylmistä vesistä – suomalaista luomuruokaa parhaimmillaan
Krapin etikkasilakkapihvejä, konjakki-sinappisilliä
Lämminsavustettua lohta ja tilli-kermaviilikastiketta


Maalta ja Krapin kellarista

Palsternakkapannacottaa ja juureslastuja
Salaattia marinoiduista talviomenoista, päärynästä, Juustoportin gruyérejuustosta ja pähkinöistä
Talven vihersalaattia: Paahdettuja juureksia, hunajapaahdettuja siemeniä ja tyrnivinaigrette

Kurpitsasalaattia, uuniluumuja ja pikkelöityjä karpaloita

***

Krapin Palvaamossa palvattua possua ja valkosipulilla maustettua Krapin hunajaa
Marinoitua kalkkunaa ja Krapin pestoa

***

Krapin kananpoika-juustomakkaraa, konjakkipuolukoita ja sinappia
***

Päivän keittoa & Krapin luomuleipiä, voita ja karpalolevitettä

Pääruokavaihtoehtoja

Vegaaninen punajuuripihvi, kauden kasviksia, uunissa paahdettuja porkkanoita ja kaura creme fraiche

tai

Paahdettua siikaa, sahramirisottoa, kauden kasviksia ja Riesling-kastiketta

tai

Poron paahtopaistia, sieni-perunaterriiniä ja puolukka-punaviinikastiketta
***
Suomalaisia pientilajuustoja  & Krapin hillokkeita;
Kolatun Valma Brie, Ruska munajuusto & Waldemar kuttucheddar
 viikunahilloketta, portviinihyytelöä ja omena-varsisellerihilloketta
Jälkiruokapöydästä
Mokkaleivos, perinteistä maustekakkua, vaniljakermahyytelöä ja suolakinuskia, pikkuleipiä
Kahvia ja teetä

Pidätämme oikeuden muutoksiin

A la Carte -annoksia

Makumatkat

Makumatka – Krapin pitopöytä lautasella 54,00 €

Suomalaisen syksyn parhaita herkkuja – maistelupaloja Krapin keittiön tapaan

Alkumaljaksi  Talven Ilo 8,50 €

Krapin makupaloja
* Lämminsavustettua lohta ja tilli-kermaviilikastiketta
*
Palsternakkapannacottaa ja juureslastuja
*
Krapilla palvattua possua ja valkosipulilla maustettua hunajaa
Ch.de Montfaucon Côtes du Rhône, Ch. de Montfaucon, Rhone 9,50 €/12cl
***
Simpukkakeittoa ja aniskermaa
Vicarage Lane Riesling, Vicarage Lane Wines Ltd, Canterbury 9,00 €/12cl
***
Paahdettua siikaa,  sahramirisottoa ja Rieslingkastiketta
Vicarage Lane Riesling, Vicarage Lane Wines Ltd, Canterbury 9,00 €/12cl

tai
Poron paahtopaistia, sieni-perunaterriiniä ja puolukka-punaviinikastiketta
Le Roc de Château Puybarbe, Ch. Puybarbe, AC Cotes de Bourg 9,90 €/ 12cl
***
Mokkaleivos
Ainoa Vaapukka – vadelmajälkiruokaviini 14,90 €/8cl


Kasvismakumatka- Krapin pitopöytä lautasella 54,00 €


Suomalaisen syksyn parhaita kasvisherkkuja – maistelupaloja Krapin keittiön tapaan

Alkumaljaksi  Talven Ilo 8,50 €

Krapin makupaloja
* Palsternakkapannacottaa ja juureslastuja
* Marinoitua omenaa, päärynää ja Juustoportin gruyerejuustoa
* Paahdettuja juureksia ja tyrnivinaigrette
Viognier,
Ch. de Montfaucon, AC Viognier IGP 10,60 €/12cl
***
Parmesanjuustolla maustettua sellerikeittoa
Barramundi Chardonnay,
Qualia Wines, South Eastern Australia 8,30 €/12cl
***
Vegaaninen punajuuripihvi, uunissa paahdettuja porkkanoita ja kaura-creme fraiche
Jean Sibelius Blanc,
Chateau Carsin, AC Bordeaux 8,50 €/12cl
***
Mokkaleivos
Ainoa Vaapukka
– vadelmajälkiruokaviini 14,90 €/8cl 

A la carte -annoksia


Simpukkakeittoa ja  aniskermaa
pieni 13,50 € & iso 19,00 €
Vicarage Lane Riesling, Vicarage Lane Wines Ltd, Canterbury 9,00 €/12cl
***
Vegaaninen punajuuripihvi, kauden kasviksia, uunissa
paahdettuja porkkanoita ja kaura-creme fraiche 24,50 €
Jean Sibelius Blanc, Chateau Carsin, AC Bordeaux 8,50 €/12cl
***
Paahdettua siikaa, sahramirisottoa,  kauden kasviksia ja Riesling-kastiketta 30,50 €
Vicarage Lane Riesling, Vicarage Lane Wines Ltd, Canterbury 9,00 €/ 12cl
***
Poron paahtopaistia, sieni-perunaterriiniä ja puolukka-punaviinikastiketta 30,50 €
Le Roc de Château Puybarbe, Ch. Puybarbe, AC Cotes de Bourg 9,90 €/12cl
***
Mokkaleivos 12,00 €
Ainoa Vaapukka – vadelmajälkiruokaviini 14,90 €/8cl

Lasten annoksia

Lehtipihvi, maustevoita, ranskalaisia perunoita ja vihanneksia

15,00 €/100g & 27,00 €/200g

Krapin lihapullia, kermakastiketta, ranskalaisia perunoita ja vihanneksia
12,00 €/pieni & 21,00 €/iso

Lapset voivat valita keitinperunoita, perunamuussia tai ranskalaisia perunoita annoksiin.

Listan pääruoista valmistamme lapsille puolikkaita annoksia hintaan
16,50 €/annos

Talven viileitä viinejä Espanjasta

Talven viileitä viinejä Espanjan lämmöstä

Torres valmistaa viinejä eri puolilla Espanjaa sekä Chilessä ja Yhdysvaltain Kaliforniassa. Vahvasti tutkimustyöhön panostava Torres on edelläkävijä muun muassa alkoholittomien viinien valmistuksessa ja paikallisten harvinaisten lajikkeiden elvyttämisessä. Torres tutkii myös alan edelläkävijänä ilmastonmuutoksen vaikutuksia viinintuotantoon.

Torresin pitkä historia viininvalmistajana, ja liiketoiminnan tuottojen uudelleeninvestoinnit takaavat viinien korkean ja tasaisen laadun.

Torres Muscat Natureo Muscat Non-alcoholic 12,50 €

Raikas pirteähappoinen ja eloisa alkoholiton valkoviini, jonka tuoksussa sitrusta, persikkaa ja vihreää omenaa  


Torres Muscat Natureo Rose Non-alcoholic 12,50 €

Raikkaan marjainen, sopivan hapokas ja elegantti alkoholiton roseviini

Torres Muscat Natureo Garnacha-Syrah Non-alcoholic 12,50 €

Makeahko, runsas ja pehmeä alkoholiton punaviini, jonka tuoksussa
granaattiomenaa, punaista herukkaa ja hieman vaniljaa       

Valkoviinejä

Torres Viña Esmeralda, DO Catalunya 44€/plo & 7€/ 12cl

Raikas ja elegantti valkoviini, jossa intensiivisen kukkainen ja hedelmäinen tuoksu

Torres Celeste Verdejo, DO Rueda 49,50€/plo & 7,90€/ 12cl

Pirteän hapokas ja napakka valkoviini, jossa mangon ja persikan sävyjä ja yrttisiä fenkolin tuoksuja

Torres Waltraud Riesling, DO Penedes 59,50€/plo & 9,50€/ 12cl

Täyteläinen, silkkisen pehmeä, hedelmäinen ja hunajainen valkoviini, jonka tuoksussa eksoottisia hedelmiä ja appelsiinin ja jasminin kukkaa

Punaviinejä

Torres Altos Ibéricos, DOCa Rioja 49,50€/plo & 7,90€/ 12cl

Runsas, hieman mausteinen, samettinen ja ryhdikkään tanniininen moderni punaviini, jonka tuoksussa lakritsaa ja tammen vaniljaisia sävyjä

Torres Purgatori, DO Costers del Segre 77,00€/plo & 12,30€/12cl

Intensiivinen ja elegantti punaviini, jossa hienostuneet tanniinit ja tummien marjojen tuoksua

Mas la Plana, DO Penedes 149€/plo

Täyteläinen, runsas pehmeiden tanniinien ryhdistämä pitkä ja aistillinen punaviini, jonka tuoksussa luumua, karhunvatukkahilloa, lakritsia ja santelipuun aromeja

Suomi-Viinilista

Suomalaisia viinitiloja ja -tekijöitä maailmalla

Suomalaisten
omistamia viinitiloja löytyy jo useampia maailmalta ja taitavia
suomalaisia viinintekijöitäkin löytyy. Keräsin näistä muutamia
herkkuja Ravintola Krapihovin listalle maisteltavaksi.
Viinihetkiin!

Heli Lindroth
Krapihovin ylin viininmaistaja

Suomi

Lehtikuohu – alkoholiton/non-alcoholic
Kontiomehu, Jakokoski

35,50 € /plo & 5,70 €/ 12cl
Lehtikuohun raikkaan maun lähteenä ovat Kiiskisten omalta sukutilalta käsin poimitut, keväiset herukanlehdet.
Hienoarominen juhlajuoma jatkaa Louhisaaren tai Marskin juomana tunnetun kotoisen reseptin perinnettä. Monelle juomasta tulevatkin heti ensisiemauksella mieleen iloiset lapsuusmuistot kesäpäivästä mummolassa.

Kuohuva Kuusenkerkkä – alkoholiton/non-alcoholic
Korpihilla Ky, Riisitunturi, Posio
35,50 €/plo & 5,70 €/12 cl
Keväällä laulurastaan aikaan, kun korpien kuusikot muuttavat väriään, on kuusenkerkän poiminta-aika. Kerkät napsitaan aamukasteen aikaan varovaisesti ilmaviin koreihin, että keväisen aamun herkkä hetki sitten joskus olisi tarvittaessa talvella saavutettavissa. Korpihilla Etelä-Lapista, Rukan vaarojen takaa, jylhän Riisitunturin kansallispuiston juurelta, aivan kirkkaan Kitkajärven läheisyydestä tuottaa metsän raikkaan kuusenkerkän herkkäaromisen kuohujuoman pohjoisen luonnon puhtaista raaka-aineista.

Ainoa, Lepaa

Elo – punajuuriviini 69,00 €/75cl

Silkki – kuiva punaviini mustikasta 69,00 €/75cl

Kaamos – puolukka-hunaja -talviviini 59,00 €/70cl

Sametti – mustikkajälkiruokaviini 60,40 €/37,5cl

Vaapukka – vadelmajälkiruokaviini 65,00 €/35cl

Valokki – lakkajälkiruokaviini 65,00 €/35cl

Ainoa Winery (Finnviini) on aviopari David ja Paola Cohenin yhteinen projekti. Pariskunta muutti 2000-luvun alkupuolella Davidin päätyön perässä Espooseen ja teki viiniharrastuksestaan itselleen työn. Pariskunta päätti kokeilla paikallisia marjoja ja useamman yrityksen kautta, he löysivät tavan valmistaa Suomalaisista marjoista viinejä. Eritoten hillasta valmistettu viini, Valokki, onnistui erinomaisesti ja tämä rohkaisi pariskuntaa jatkamaan kokeiluja. Viinit ovat pokanneet palkintoja sekä Yhdysvalloissa että Ranskan arvostetuissa viinikilpailuissa.

Uusi-Seelanti

Three Barrel Project

Three Barrel Project alkoi sadonkorjuun 2013 aikaan, kun ystävät Outi ja Samuli työskennellessään viinitilalla Uudessa Seelannissa tajusivat edessään olevan erinomainen vuosikerta. He ostivat Pinot Noir – rypäleet ja valmistivat viinin kypsymään kolmeen tynnyriin. Viini nimettiin Outin suomalaisen kummipojan, Aatamin,mukaan ja etiketin maalasi Aatamin toinen kummi, taiteilija, Jani Leinonen.

Aatami Pinot Noir 2018
Three Barrel Project, Martinborough
120,00 €

Aliisa Pinot Noir 2018
Three Barrel Project, Martinborough 82,00 €/plo & 13,10 €/12cl

Ranska

Bordeaux

Jean Sibelius Blanc 2018
Château Carsin, AC Bordeaux
53,00 €/plo & 8,50 €/12 cl

Château Carsin L’Etiquette Grise 2016
Château Carsin, AC Bordeaux
67,00 €/plo & 10,70 €/12 cl

Château Carsin Rosé de Carsin 2020 53,00 €

Château Carsin, AC Bordeaux 8,50 €/ 12cl

Jean Sibelius Rouge 2016
Château Carsin, AC Bordeaux
53,00 €/plo & 8,50 €/12 cl

Château Carsin Cuvée Noire 2015
Château Carsin, AC Cõtes de Bordeaux
81,00 €/plo & 13,00 €/12 cl

Château Carsin Liquoreux 2009
Château Carsin, AC Cadillac
49,50 €/plo & 10,60 €/8 cl

Vuonna 1990 Juha Berglund sisartensa kanssa hankki Ranskan Bordeaux-alueelta viinitilan, Château Carsinin. Viinin tuotannon filosofiassa on liikuttu Uudesta maailmasta hyvin maanläheiseen ranskalaistyyliseen tuotantotapaan. Perinteisten Bordeaux-lajikkeiden käyttö ja luonnonmukainen jopa kuun kiertoa seuraava viininvalmistus viestivät sadonkorjuun ilosta ja sitoutumisesta laatuun.

Annabel de Château Puybarbe Rosé 53,00e

Château Puybarbe, AC Bordeaux Rosé 8,50e/ 12cl

Le Roc de Château Puybarbe 62,00e

Château Puybarbe, AC Cotes de Bourg 9,90e/ 12cl

Château Puybarbe 103,00e

Château Puybarbe, AC Cotes de Bourg

Satoja vuosia vanhan Bordeaux-tilan Château Puybarben tarinaa jatkavat suomalaiset Riku ja Anna Väänänen. Tila sijaitsee loistavalla paikalla Gironden joensuulla yhdellä Bordeaux’n korkeimmista kukkuloista, Côtes de Bourgin viinialueella. Viinitilalliseksi ryhtyminen mahdollisti Rikulle toteuttaa intohimoaan maanviljelyyn ja Annalle uuden ulottuvuuden paitsi yrittäjyyteen Ranskassa, myös maan rikkaaseen viinikulttuuriin. Paikan poikkeuksellinen terroir ja leuto Atlantin ilmasto sopivat erinomaisesti pariskunnan laatua ja luontoarvoja korostavaan tyyliin.

Ranska

Rhône
Château de Montfaucon Côtes du Rhône 2016
Château de Montfaucon, AC Côtes du Rhône Protégée
59,50 €/plo & 9,50 €/12 cl

Domaine de Montfaucon Viognier 2019
Château de Montfaucon, AC Viognier IGP
66,00 €/plo & 10,60 €/12 cl

Château de Montfauconilla on noin 60 hehtaaria viinitarhoja, joissa viljellään perinteisiä Etelä-Rhônen lajikkeita, kuten grenache, carignan, cinsault, syrah, counoise ja mourvedre, viognier, marsanne ja clairette. Tarhoja viljellään luomumenetelmin mutta sertifiointia tila ei aio hakea. Viineissä pyritään juotavuuteen ja eleganssiin. Viinitilan hoidossa Rodolphe de Pins*lla on
apuna mm. hänen suomalainen puolisonsa Mari de Pins.

Ranska

Champagne

Jean Sibelius Champagne
Anthony Betouzet, AC Champagne
93,50 €/plo, 15,00 €/12 cl

Jean Sibelius oli nautiskelija. Kovan henkisen luomistyön vastineeksi hän tarvitsi aikaa elämästä nautiskeluun. Jean Sibelius oli nautiskelija. Ravintolaelämä ja ystävät olivat lyömätön yhdistelmä. Siksi myös Sibelius-viinit on tehty nautinnollisiin hetkiin.

Krapin talon viinit

Cantina Zaccagninin viinit ovat saaneet suurta arvostusta kansainvälisesti. Korkealaatuisten viinien valmistuksesta vastaavat tilan omistaja Marcello Zaccagnini ja enologi Concezio Marulli. Zaccagnini on perheyritys, joka perustettiin vuonna 1978 Bolognanon kylään Abruzzon alueelle. Aluksi viinitarhoja oli yhden hehtaarin alueella ja viinit valmistettiin pienessä ladossa.

Tätä nykyä viinitilaan kuuluu moderni viininvalmistamo ja yli 150 hehtaaria oidettuja, kauniita tarhoja. Taide on suuressa roolissa viinitilalla; Marcelo Zaccagninin vanhin poika on taiteilija Simone Zaccagnini. Kantavana ideologiana on, että viini ja taide paljastavat elämän salaisuudet.

Italia

Kasaura Pinot Grigio d*Abruzzo 

DOC Vignaiolo Zaccagnini
40,50 €/plo, 6,50 €/12cl

Kasaura Montepulciano d*Abruzzo
DOC Vignaiolo Zaccagnini
40,50 €/plo, 6,50 €/12cl

Italia

Piemonte
Barbera d’Alba Meriame 2015/2016
Azienda Agricola Sukula, Barbera d’Alba
120,00 €/plo, 19,20 €/12cl

Barolo Meriame 2012/2015
Azienda Agricola Sukula, Barbera d’Alba
149,00 €

Riikka ja Jyrki Sukula ovat tuottaneet viinejä kotitilallaan Serralunga d’Alban kylässa Barolon sydämessä vuodesta 2006. Pienellä tilalla, alle 2hehtaaria, kaksi käsiparia riittää tarhatöihin.Viinit valmistetaan maailmankuulun La Spinettan Grinzane Cavourin Barolo-kellarissa. Barbera d’Alba Meriamen köynnökset on istutettu v. 2008 joka on Riikan ja Jyrkin vanhemman tyttären, Alman, syntymävuosi. Niinpä kun Barolo-pullossa on Riikan ja Jyrkin kädet jotka
muodostavat sydämen, on Barbera-pullon etiketissä Alman ja Helmin, molempien tyttärien kädet.

Toscana

La Misse Chianti Classico 2019 65,00 € Candialle, DOCG Chianti Classico 10,40 €/12cl

Candiallen historia ulottuu aina antiikin Roomaan asti, mutta erityisen mielenkiintoiseksi se muuttuu vuonna 2002, kun tilan ottavat haltuun suomalainen Jarkko Peränen ja saksalainen Josephin Cramer. Italiassa Peränen hullaantui ensin italialaiseen viiniin ja sitten saksalaiseen naiseen. Kun mahdollisuus ostaa tila Greve in Chiantista yllättäin tarjoutui, ei tilaisuutta voinut jättää käyttämättä. Viinejä tehdään ympäristöä kunnioittaen ja satoja tiukasti kontrolloiden. Candiallen Chianti classico istuu paikallisissa viinikaupoissa ylähyllyillä
tasaväkisenä alueen arvokkaimpien viinien seurassa.

Uusi Seelanti

Vicarage Lane Bubbly Sauvignon Blanc
Vicarage Lane Wines Ltd, Marlborough
56,00 €/plo & 9,00 €/12 cl

Vicarage Lane Sauvignon Blanc 2020
Vicarage Lane Wines Ltd, Marlborough
53,00 €/plo & 8,50 €/12 cl

Vicarage Lane Riesling 2019
Vicarage Lane Wines Ltd, Canterbury
56,00 €/plo & 9,00 €/12 cl

Vicarage Lane Pinot Noir 2018
Vicarage Lane Wines Ltd, Canterbury
65,00 €/plo & 10,40 €/12 cl

Uudessa Seelannissa Vicarage Lane viinitilaa isännöivät suomalainen Satu Lappalainen ja hänen rallikartturi miehensä John Kennard, joka kilpailee Hyundain rallitiimissä kartturina Hayden Paddonille. Vicarage Lane Wines Limited perustettiin huhtikuussa 2002, kun Kiwi, John Kennard, polkaisi käyntiin uuden viinitilayrityksen. Tila sijaitsee cloudy Bayn alueella Uuden Seelannin Marlborough’ssa, joka on tunnetusti yksi maailman hienoimpien viinien kotiseuduista. Satu hoitaa tilaa, tukena John joka tosin kiertää
maailmaa rallien merkeissä. Vauhdin ja viinin huikea yhdistelmä! Etiketti on suomalaisen taiteilijan Sirpa Ala-Lääkkölän käsialaa.

Julicher Pinot Noir 2013
Julicher Estate, Martinborough
99,00 €/plo

Julicher
Pienikokoinen perhetuottaja Julicher tuottaa tänä päivänä arvostettuja viinejä Wairarapan alueella, Uuden Seelannin pohjoissaaren eteläosassa. Viinit tilalla tekee suomalainen Outi Jakovirta, joka on opiskellut enologiksi Uudessa Seelannissa ja hankkinut laajaa kokemusta alasta myös Euroopassa. Outin viineistä Julicher Estate Pinot Noir 2006 on valittu Uuden
Seelannin parhaaksi viiniksi NZ International Wine Show’ssa.

Australia

Barramundi Chardonnay 2018  52,00e
Qualia Wines, South Eastern Australia 8,30e/12cl

Barramundi Chardonnayn valmistuksesta vastaa suomalainen Pia Merrick, joka työskentelee Qualia Wines -yhtiössä Senior White Winemaker -tehtävässä vastuullaan valkoviinien tuotanto. Qualia Wines perustettiin joulukuussa 2009 Neqtar Winesin jäänteille, mutta yrityksen omistajien juuret viinimaailmassa ulottuvat aina vuoteen 1887. Barramundi-viinit julkaistiin Australiassa ensimmäisen kerran vuonna 1990 ja näiden persoonallisen nuorekkaiden viinien etiketit suunnitteli ikoninen Aussie-taiteilija Ken Done.

Viinit

Shampanjat

André clouet Cuvée un Jour de 1911
Champagne André clouet, AC Champagne
189,00 €

Champagne Deutz Rosé
Champagne Deutz, AC Champagne
139,00 €

Billecart-Salmon Brut Réserve
Champagne Billecart-Salmon, AC Champagne
119,50 €

Ayala Brut Nature
Ayala, AC Champagne
125,00 €

Kuohuviinit

Espanja
Pere Ventura Cuvée Especial, DO Cava
49,50 €/ plo & 7,90 € / 12 cl

Cuvée Esplendor Vardon Kennett Mètode
Tradicional Familia Torres
95,00 €

Krapin talon viinit

Cantina Zaccagninin viinit ovat saaneet suurta arvostusta kansainvälisesti.
Korkealaatuisten viinien valmistuksesta vastaavat tilan omistaja Marcello
Zaccagnini ja enologi Concezio Marulli. Zaccagnini on perheyritys, joka perustettiin vuonna 1978 Bolognanon kylään Abruzzon alueelle. Aluksi viinitarhoja oli yhden hehtaarin alueella ja viinit valmistettiin pienessä ladossa. Tätä nykyä viinitilaan kuuluu moderni viininvalmistamo ja yli 150 hehtaaria hoidettuja, kauniita tarhoja. Taide on suuressa roolissa viinitilalla; Marcelo Zaccagninin vanhin poika on taiteilija Simone Zaccagnini. Kantavana ideologiana on, että viini ja taide paljastavat elämän salaisuudet.

Italia
Abruzzo
valkoviini – Kasaura Pinot Grigio d*Abruzzo DOC Vignaiolo Zaccagnini
tai

punaviini – Kasaura Montepulciano d*Abruzzo DOC Vignaiolo Zaccagnini
40,50 €/ plo & 6,50 € /12 cl

Valkoviinit

Japani
Grace Koshu Kayagatake 2016
Grace Wine Chuo Budoshu, Wine of Yamanashi
73,00 €

Punaviinit

Ranska
Bordeaux
Château Belgrave 1999
Château Belgrave, AC Haut-Médoc
99,00 €

Bourgogne
Savigny-les-Beaune “LES NARBANTONS 2008
Mongeard-Mugneret, Sav.-les-Beaune 1er Cru Les Narbantons
AC 132,00 €

Rhône
Châteauneuf-du-Pape clos Saint Jean 2012
Clos Saint Jean, AC Châteauneuf-du-Pape
126,00 €

Languedoc-Roussillon
Domaine de la Grange des Pères 2000
La Grange des Pères, Vin de Pays de l´Hérault
145,00 €

Domaine de la Grange des Pères 2002
La Grange des Pères, Vin de Pays de l´Hérault
132,00 €

Saksa
Pfalz
Spätburgunder Trocken 2017
Anselmann, Edesheim, Pfalz
53,00 €

Itävalta
Johanneshof Reinisch St Laurent 2014
Familie Reinisch, Thermenregion
59,00 €

Italia
Piemonte
Barolo Serralunga d’Alba 2012
Fontanafredda, Serralunga d’Alba
Barolo DOCG
110,00 €

Barbera d’Alba 2015
Podere Ruggeri Corsini, Barbera d‘Alba DOC
36,00 € /37,5cl

Toscana
Brunello di Montalcino 2013
Argiano, Brunello di Montalcino DOCG
123,00 €

Chile
Cono Sur 20 Barrels Cabernet Sauvignon 2015
Viña Cono Sur, Pirque Viejo Estate, Maipo Valley
77,00 €

Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir 2016
Viña Cono Sur, El Triangulo Estate, Casablanca Valley
77,00 €

Espanja
Ribera del Duero
PradoRey Gran Reserva 2004
Pradorey, Real Sitio de Ventosilla, Ribera del Duero DO
119,00 €

Makeita viinejä

Ranska
Loire
Coteaux du Layon Beaulieu Les Rouannières 2010
Papin Chevalier, AC Coteaux du Layon Beaulieu
74,00 €

Roussillon
Mas Amiel Maury Vintage 2014
Mas Amiel, AC Maury
60,40 €

Italia
Piemonte
Moscato d´Asti 2017
Vignaioli di San Stefano, Moscato d´Asti DOCG
46,50 €/ plo & 9,90 €/8cl

Brachetto d’Acqui 2018
Braida di Giacomo Bologna, Brachetto d’Acqui
DOCG 36,50 € & 7,80€/12cl

Saksa

Rheinhessen
Huxelrebe Auslese 2014
Lorenz, Rheinhessen
50,00 €

Kellarin Helmiä

Punaviinit

Ranska
Bordeaux
Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande 1996
Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande, AC Pauillac
274,00 €

Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande 1998
Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande, AC Pauillac Grand Cru classe
169,00 €

Valkoviinit

Ranska
Bourgogne
Bienvenues-Bâtard-Montrachet 1997
Louis Jadot, Bienvenues-Bâtard-Montrachet Grand Cru AC
214,00 €

Toimintamuutokset

Haluamme tehdä vierailustasi Krapilla mahdollisimman turvallisen noudattamalla huolellisesti terveysviranomaisten ohjeita COVID 19- tartuntojen ehkäisemiseksi. Olemme ryhtyneet seuraaviin toimiin tartuntariskin vähentämiseksi:
Lue lisää

Krapin ruisleipä

Krapin ruisleivän tarina on vuosisatojen matka. Leipä leivotaan yhä tilan ikiaikaiseen hapanjuureen joka on matkannut Holman suvussa sukupolvelta toiselle.
Juuri lepää talon vanhassa puutiinussa ja herää henkiin muutaman kerran viikossa, hapattamaan ja nostattamaan taikinan.
Tänä päivänä leipä leivotaan Helsingin myllyn luomujauhoihin. Mylly sijaitsee Järvenpäässä ja ruis jauhoihin tulee lähialueen sopimustiloilta. Krapin ruisleipä on aitoa suomalaista lähiruokaa jaloimmillaan.

Varaa Online:

Pöytävaraus

Valitse ensin “ravintolat” ja sen jälkeen täytä toivomasi päivämäärä, jotta saat valinnan esiin.