Slide

Aito suomalainen viiden vuodenajan kattaus

Krapihovin keittiön tarina rakentuu vuodenaikojen kiertokulusta ja puhtaista suomalaisista raaka-aineista maalta, mereltä, metsistä. Pihapiirissä on oma palvaamo, lihanleikkaamo sekä leipomo. Kaikki lautasella on omin käsin tehtyä, huolella valmistettua. Krapihoviin katetaan vuodenajan aito suomalainen, käsin valmistettu kattaus, herkullinen tarina Suomesta.
Ruokasalin kolme kattausta; aamiainen, lounas ja illallinen ovat Krapin ruokamaailman suomalaista  perinnettä.

Ravintola Krapihovi vaalii ja luo suomalaista ruokaperinnettä idyllisessä huvilaympäristössä. Helmenharmaa, vihreäpuitteinen päärakennus on rakennettu vuonna 1883 valtioneuvos Souranderin kesähuvilaksi ja Krapin tilan päärakennukseksi. Ravintolan salit ja kammarit on entisöity talon henkeä vaalien heinäkuussa 2019.

Ravustuskausi on käynnissä!

Rapuillallinen Krapilla

Krapihovin syksyn pitopöytä on katettu 1.9. alkaen:

Syksyn satoa maalta, mereltä ja metsistä

Isänpäivää vietetään 13.11.2022 Krapihovissa sekä Mankelissa:

Isien kunniaksi suomalaisia herkkuja maalta, mereltä ja metsistä

Avoinna

Ravintola Krapihovi

Aukioloajat 15.8. alkaen:

  • Arkisin klo 11-15.00 & 17-23.00, Pitopöytä katettuna klo 11.00-15.00 & 17.00-22.00 – viimeiset tilaukset klo 21.30 mennessä
  • Lauantaina klo 12-16.00 & 17-22.00, Pitopöytä katettuna klo 12.00-16.00 & 17.00-21.00 – viimeiset tilaukset klo 20.30 mennessä
  • Sunnuntaisin ja pyhäpäivinä suljettu
Syksyn pitopöytä lounaalla

Krapihovin ruokasalin lounaskattaus; neljä ateriaa

Koko lounas 45,00 €/hlö

alkuruoat ja jälkiruoat 34,00 € & keitto, lämminruoka ja jälkiruoka 34,00 € jälkiruoat 15,00 €
lapset 21,50 €/ 5-12hlö & alle 5v. veloituksetta

Kirkkaista järvistä & meren pauhuista – suomalaista luomuruokaa parhaimmillaan
Puolukka-omenasilliä, Smetana-hunajasilliä,  sitruunasilakoita & keitinperunoita
Kuha-kampasimpukkaterriiniä
Kylmäsavustettua lohta ja jokirapusalaattia 
Maalta ja Krapin kellarista
 Paahdettuja, yrteillä marinoituja juureksia ja Saloniemen vuohen-sinihomejuustoa
Bataattia, parsakaalia, pinaattia ja kurpitsansiemeniä
Maa-artisokka-pannacottaa ja paahdettuja suolapähkinöitä
Vihersalaattia, versoja & Krapin punajuurivinaigrette
Sienipiirakkaa ja savustettua kermaviiliä
Metsän kätköistä ja Krapin Palvaamosta
Krapin savustettua  härkää, suolakurkkua ja piparjuurta
Krapin perinteistä hanhirilletteä ja mustaherukkahilloketta
Krapin Palvaamon peuran paistia ja omenakompottia
***
Krapin riista-Aurajuustomakkaraa, puolukkasurvosta & Krapin sinappia
***
Savusellerikeittoa ja Krapin palvipekonia – keitto vaihtuu päivittäin & Krapin luomuleipiä, voita ja yrttilevitettä
***

Sesongin  tarjonnan mukaan vaihtuva pääruoka katetaan päivittäin pitopöytään
Syksyllä Krapin keittiön padoissa ja pannuilla porisee suomalaista riistaa, nautaa, possua, karitsaa ja riistalintuja päivittäisen saatavuuden mukaan. Haudutamme yön yli maukkaita paisteja ja patoja sekä tarjoamme tuoreita kalaelämyksiä kotimaisista syyskauden kaloista perinteisiä Krapin reseptejä noudattaen.
esimerkki yhden päivän kokonaisuudesta
Ylikypsää hanhenkoipea ja timjami-punaviinikastiketta
Krapin puutarhan lipstikalla maustettuja lohkoperunoita & hunajaporkkanoita

– kasvisruokavaihtoehto tarjoillaan lautasannoksena
***
Suomalaisia juustoja, Krapin hillokkeita ja makeita herkkuja
Työvoitto, Saloniemen Juustolan kantarelli-goudajuustoa & karviaishilloketta, Syrjähyppy, Saloniemen Juustolan Valkosipuli-vuohenjuustoa & omena-neilikkahilloketta, Herkkujuustolan Savuhilma & sipulimarmeladia

Syksyn makeutta
Leipäjuustoa ja lakka-omenahilloketta, Perinteistä syysomenapiirakkaa , Kuutamokiisseliä ja kermavaahtoa , pikkuleipiä & vadelmahilloa

Kahvia ja teetä

Pidätämme oikeuden muutoksiin

Syksyn pitopöytä illallisella

Krapihovin illalliskattaus klo 17.00 alkaen

Illallinen 68,00 €/hlö, ilman pääruokaa 49,00 €/hlö

lapset 5-12v. 30,50 € & ilman pääruokaa 23,00 € & lapset alle 5v. ilman pääruokaa veloituksetta

Kirkkaista järvistä & meren pauhuista – suomalaista luomuruokaa parhaimmillaan
Puolukka-omenasilliä, Smetana-hunajasilliä,  sitruunasilakoita & keitinperunoita
Kuha-kampasimpukkaterriiniä
Kylmäsavustettua lohta ja jokirapusalaattia 
Maalta ja Krapin kellarista
 Paahdettuja, yrteillä marinoituja juureksia ja Läpimurto, Saloniemen vuohen-sinihomejuustoa
Bataattia, parsakaalia, pinaattia ja kurpitsansiemeniä
Maa-artisokka pannacotta ja paahdettuja suolapähkinöitä
Vihersalaattia, versoja & Krapin punajuurivinaigrette
Sienipiirakkaa ja savustettua kermaviiliä
Metsän kätköistä ja Krapin Palvaamosta
Krapin savustettua  härkää, suolakurkkua ja piparjuurta
Krapin perinteistä hanhirilletteä ja mustaherukkahilloketta
Krapin Palvaamon peuranpaistia ja omenakompottia
***
Krapin riista-Aurajuustomakkaraa, puolukkasurvosta & Krapin sinappia
Päivän keittoa & Krapin luomuleipiä, voita ja yrttilevitettä
***

Pääruokavaihtoehtoja
Karviaisvoissa paistettuja kurpitsapelmenejä, hapankermakastiketta ja tateilla täytettyä maa-artisokkaa
tai
Kuhaa ja kanervaa, lasimestarin keltajuurta, sieniperunaa ja ruusunmarjakastiketta
tai
Paahdettua ja haudutettua peltopyytä, uuniomena-sipulipyrettä, kastanja-perunaa ja pihlajanmarjakastiketta
***
Suomalaisia juustoja, Krapin hillokkeita ja makeita herkkuja

Työvoitto, Saloniemen Juustolan kantarelli-goudajuustoa & karviaishilloketta, Syrjähyppy, Saloniemen Juustolan Valkosipuli-vuohenjuustoa & omena-neilikkahilloketta, Herkkujuustolan Savuhilma & sipulimarmeladia

Syksyn makeutta
Leipäjuustoa ja lakka-omenahilloketta, Perinteistä syysomenapiirakkaa , Kuutamokiisseliä ja kermavaahtoa , pikkuleipiä & vadelmahilloa,

Kahvia ja teetä

Alkumaljaksi
Jean Sibelius Champagne, Anthony Betouzet, AC Champagne 15,50 €/12cl kuiva, elegantin hedelmäinen, sitruksinen, hienostunut, pehmeä         

Noutopöydän herkuille
Jean Sibelius Blanc tai Rouge, Chateau Carsin, AC Bordeaux 9,40 €/12cl

Pidätämme oikeuden muutoksiin

A la Carte -annoksia

A la carte -annoksia

Krapin Sipulikeittoa 19,00 €
Jean Sibelius Blanc, Chateau Carsin, AC Bordeaux 9,40 €/12cl
***
Karviaisvoissa paistettuja kurpitsapelmenejä, hapankermakastiketta
ja tateilla täytettyä maa-artisokkaa
27,50 €
Domaine de Montfaucon Viognier, Château de Montfaucon, AC Viognier IGP 11,10 €/12cl
***
Kuhaa ja kanervaa, lasimestarin keltajuurta,
sieniperunaa ja ruusunmarjakastiketta
33,50 €
Vicarage Lane Riesling, Vicarage Lane Wines Ltd, Canterbury  9,40 €/12cl
***
Paahdettua ja haudutettua peltopyytä, uuniomena-sipulipyrettä,
kastanja-perunaa ja pihlajanmarjakastiketta
34,50 €
Vicarage Lane Pinot Noir, Vicarage Lane Wines Ltd, Canterbury 10,90 €/12cl
***
Perinteistä syysomenapiirakkaa ja kanelikermaa 12,00 €
Château Carsin Liquoreux, Château Carsin, AC Cadillac 10,60 €/8cl 

Lasten annoksia

Lehtipihvi, maustevoita, ranskalaisia perunoita ja vihanneksia

15,00 €/100g & 29,00 €/200g

Krapin lihapullia, kermakastiketta, ranskalaisia perunoita ja vihanneksia
12,00 €/pieni & 22,00 €/iso

Lapset voivat valita keitinperunoita, perunamuussia tai ranskalaisia perunoita annoksiin.

Listan pääruoista valmistamme lapsille puolikkaita annoksia hintaan
16,50 €/ annos

Syksyn makumatkat lautasella

Makumatka – Krapin pitopöytä lautasella 65,50 €


Syksyn maistelupaloja Krapin keittiön tapaan

Krapin makupaloja
Maa-artisokka-pannacotta ja paahdettuja suolapähkinöitä

Kylmäsavustettua lohta ja jokirapusalaattia,

Krapin perinteistä hanhirilletteä ja mustaherukkahilloketta 
Jean Sibelius Blanc, Chateau Carsin, AC Bordeaux 9,40 €/12cl
***
Krapin Sipulikeittoa
Jean Sibelius Blanc, Chateau Carsin, AC Bordeaux 9,40 €/12cl
***
Kuhaa ja kanervaa, lasimestarin keltajuurta, sieniperunaa ja ruusunmarjakastiketta
Vicarage Lane Riesling, Vicarage Lane Wines Ltd, Canterbury  9,40 €/12cl
tai
Paahdettua ja haudutettua peltopyytä, uuniomena-sipulipyrettä,
kastanja-perunaa ja pihlajanmarjakastiketta

Vicarage Lane Pinot Noir, Vicarage Lane Wines Ltd, Canterbury 10,90 €/12cl
***
Perinteistä syysomenapiirakkaa ja kanelikermaa
Château Carsin Liquoreux, Château Carsin, AC Cadillac 10,60 €/8cl


Kasvismakumatka- Krapin pitopöytä lautasella 65,50 €


Syksyn kasvismaistelupaloja Krapin keittiön tapaan

Krapin makupaloja
Maa-artisokka-pannacotta ja paahdettuja suolapähkinöitä
Paahdettuja, yrteillä marinoituja juureksia ja Saloniemen vuohen-sinihomejuustoa

Sienipiirakkaa ja savustettua kermaviiliä
Jean Sibelius Blanc,
Chateau Carsin, AC Bordeaux 9,40 €/12cl
***
Krapin Sipulikeittoa
Jean Sibelius Blanc, Chateau Carsin, AC Bordeaux 9,40 €/12cl
***
Karviaisvoissa paistettuja kurpitsapelmenejä, hapankermakastiketta
ja tateilla täytettyä maa-artisokkaa

Domaine de Montfaucon Viognier, Château de Montfaucon, AC Viognier IGP 11,10 €/12cl
***
Perinteistä syysomenapiirakkaa ja kanelikermaa
Château Carsin Liquoreux, Château Carsin, AC Cadillac 10,60 €/8cl

Suomi-Viinilista

Suomalaisia viinitiloja ja -tekijöitä maailmalla

Suomalaisten
omistamia viinitiloja löytyy jo useampia maailmalta ja taitavia
suomalaisia viinintekijöitäkin löytyy. Keräsin näistä muutamia
herkkuja Ravintola Krapihovin listalle maisteltavaksi.
Viinihetkiin!

Heli Lindroth
Krapihovin ylin viininmaistaja

Suomi

Lehtikuohu – alkoholiton/non-alcoholic
Kontiomehu, Jakokoski

37,50 €/plo & 6,00 €/12cl
Lehtikuohun raikkaan maun lähteenä ovat Kiiskisten omalta sukutilalta käsin poimitut lehdet.
Monelle juomasta tulevatkin heti ensisiemauksella mieleen iloiset lapsuusmuistot kesäpäivästä mummolassa

Kuohuva Kuusenkerkkä – alkoholiton/non-alcoholic
Korpihilla Ky, Riisitunturi, Posio
37,50 €/plo & 6,00 €/12 cl
Keväällä laulurastaan aikaan, kun korpien kuusikot muuttavat väriään, on kuusenkerkän poiminta-aika. Kerkät napsitaan aamukasteen aikaan varovaisesti ilmaviin koreihin, että keväisen aamun herkkä hetki sitten joskus olisi tarvittaessa talvella saavutettavissa. Korpihilla Etelä-Lapista, Rukan vaarojen takaa, jylhän Riisitunturin kansallispuiston juurelta, aivan kirkkaan Kitkajärven läheisyydestä tuottaa metsän raikkaan kuusenkerkän herkkäaromisen kuohujuoman pohjoisen luonnon puhtaista raaka-aineista.

Ainoa, Lepaa

Elo – punajuuriviini 69,00 €/75cl

Silkki – kuiva punaviini mustikasta 69,00 €/75cl

Kaamos – puolukka-hunaja -talviviini 63,00 €/70cl

Sametti – mustikkajälkiruokaviini 65,00 €/37,5cl

Vaapukka – vadelmajälkiruokaviini 68,00 €/35cl

Valokki – lakkajälkiruokaviini 68,00 €/35cl

Ainoa Winery (Finnviini) on aviopari David ja Paola Cohenin yhteinen projekti. Pariskunta muutti 2000-luvun alkupuolella Davidin päätyön perässä Espooseen ja teki viiniharrastuksestaan itselleen työn. Pariskunta päätti kokeilla paikallisia marjoja ja useamman yrityksen kautta, he löysivät tavan valmistaa Suomalaisista marjoista viinejä. Eritoten hillasta valmistettu viini, Valokki, onnistui erinomaisesti ja tämä rohkaisi pariskuntaa jatkamaan kokeiluja. Viinit ovat pokanneet palkintoja sekä Yhdysvalloissa että Ranskan arvostetuissa viinikilpailuissa.

Uusi-Seelanti

Three Barrel Project

Three Barrel Project alkoi sadonkorjuun 2013 aikaan, kun ystävät Outi ja Samuli työskennellessään viinitilalla Uudessa Seelannissa tajusivat edessään olevan erinomainen vuosikerta. He ostivat Pinot Noir – rypäleet ja valmistivat viinin kypsymään kolmeen tynnyriin. Viini nimettiin Outin suomalaisen kummipojan, Aatamin,mukaan ja etiketin maalasi Aatamin toinen kummi, taiteilija, Jani Leinonen.

Aatami Pinot Noir 2018
Three Barrel Project, Martinborough
120,00 €

Aliisa Pinot Noir 2018
Three Barrel Project, Martinborough 85,00 €/plo & 13,60 €/12cl

Ranska

Bordeaux

Jean Sibelius Blanc 2018
Château Carsin, AC Bordeaux
58,50 €/plo & 9,40 €/12 cl

Château Carsin L’Etiquette Grise 2019
Château Carsin, AC Bordeaux
69,00 €/plo & 11,00 €/12 cl

Jean Sibelius Rouge 2016
Château Carsin, AC Bordeaux
58,50 €/plo & 9,40 €/12 cl

Château Carsin Cuvée Noire 2016
Château Carsin, AC Cõtes de Bordeaux
81,00 €/plo & 13,00 €/12 cl

Château Carsin Liquoreux 2009
Château Carsin, AC Cadillac
49,50 €/plo & 10,60 €/8 cl

Vuonna 1990 Juha Berglund sisartensa kanssa hankki Ranskan Bordeaux-alueelta viinitilan, Château Carsinin. Viinin tuotannon filosofiassa on liikuttu Uudesta maailmasta hyvin maanläheiseen ranskalaistyyliseen tuotantotapaan. Perinteisten Bordeaux-lajikkeiden käyttö ja luonnonmukainen jopa kuun kiertoa seuraava viininvalmistus viestivät sadonkorjuun ilosta ja sitoutumisesta laatuun.

Annabel de Château Puybarbe Rosé 53,00 €

Château Puybarbe, AC Bordeaux Rosé 8,50 €/12cl

Le Roc de Château Puybarbe 65,00 €

Château Puybarbe, AC Cotes de Bourg 10,40 €/12cl

Château Puybarbe 103,00 €

Château Puybarbe, AC Cotes de Bourg

Satoja vuosia vanhan Bordeaux-tilan Château Puybarben tarinaa jatkavat suomalaiset Riku ja Anna Väänänen. Tila sijaitsee loistavalla paikalla Gironden joensuulla yhdellä Bordeaux’n korkeimmista kukkuloista, Côtes de Bourgin viinialueella. Viinitilalliseksi ryhtyminen mahdollisti Rikulle toteuttaa intohimoaan maanviljelyyn ja Annalle uuden ulottuvuuden paitsi yrittäjyyteen Ranskassa, myös maan rikkaaseen viinikulttuuriin. Paikan poikkeuksellinen terroir ja leuto Atlantin ilmasto sopivat erinomaisesti pariskunnan laatua ja luontoarvoja korostavaan tyyliin.

Ranska

Rhône
Château de Montfaucon Côtes du Rhône “La Coté”
Château de Montfaucon, AC Côtes du Rhône Protégée
64,50 €/plo & 10,30 €/12 cl

Domaine de Montfaucon Viognier 2019
Château de Montfaucon, AC Viognier IGP
69,50 €/plo & 11,10 €/12 cl

Château de Montfauconilla on noin 60 hehtaaria viinitarhoja, joissa viljellään perinteisiä Etelä-Rhônen lajikkeita, kuten grenache, carignan, cinsault, syrah, counoise ja mourvedre, viognier, marsanne ja clairette. Tarhoja viljellään luomumenetelmin mutta sertifiointia tila ei aio hakea. Viineissä pyritään juotavuuteen ja eleganssiin. Viinitilan hoidossa Rodolphe de Pins*lla on
apuna mm. hänen suomalainen puolisonsa Mari de Pins.

Ranska

Champagne

Jean Sibelius Champagne
Anthony Betouzet, AC Champagne
97,00 €/plo, 15,50 €/12 cl

Jean Sibelius oli nautiskelija. Kovan henkisen luomistyön vastineeksi hän tarvitsi aikaa elämästä nautiskeluun. Jean Sibelius oli nautiskelija. Ravintolaelämä ja ystävät olivat lyömätön yhdistelmä. Siksi myös Sibelius-viinit on tehty nautinnollisiin hetkiin.

Krapin talon viinit

Espanja
valkoviini – Care Blanco Sobre Lías
tai

punaviini – Care Tinto Sobre Lías
37,50 €/ plo & 6,00 € /12 cl

Italia

Piemonte
Barbera d’Alba Meriame 2015/2016
Azienda Agricola Sukula, Barbera d’Alba
120,00 €/plo, 19,20 €/12cl

Barolo Meriame 2012/2015
Azienda Agricola Sukula, Barbera d’Alba
149,00 €

Riikka ja Jyrki Sukula ovat tuottaneet viinejä kotitilallaan Serralunga d’Alban kylässa Barolon sydämessä vuodesta 2006. Pienellä tilalla, alle 2hehtaaria, kaksi käsiparia riittää tarhatöihin.Viinit valmistetaan maailmankuulun La Spinettan Grinzane Cavourin Barolo-kellarissa. Barbera d’Alba Meriamen köynnökset on istutettu v. 2008 joka on Riikan ja Jyrkin vanhemman tyttären, Alman, syntymävuosi. Niinpä kun Barolo-pullossa on Riikan ja Jyrkin kädet jotka
muodostavat sydämen, on Barbera-pullon etiketissä Alman ja Helmin, molempien tyttärien kädet.

Uusi Seelanti

Vicarage Lane Bubbly Sauvignon Blanc
Vicarage Lane Wines Ltd, Marlborough
59,00 €/plo & 9,40 €/12 cl

Vicarage Lane Sauvignon Blanc 2020
Vicarage Lane Wines Ltd, Marlborough
56,00 €/plo & 9,00 €/12 cl

Vicarage Lane Riesling 2019
Vicarage Lane Wines Ltd, Canterbury
58,50 €/plo & 9,40 €/12 cl

Vicarage Lane Pinot Noir 2018
Vicarage Lane Wines Ltd, Canterbury
68,00 €/plo & 10,90 €/12 cl

Uudessa Seelannissa Vicarage Lane viinitilaa isännöivät suomalainen Satu Lappalainen ja hänen rallikartturi miehensä John Kennard, joka kilpailee Hyundain rallitiimissä kartturina Hayden Paddonille. Vicarage Lane Wines Limited perustettiin huhtikuussa 2002, kun Kiwi, John Kennard, polkaisi käyntiin uuden viinitilayrityksen. Tila sijaitsee cloudy Bayn alueella Uuden Seelannin Marlborough’ssa, joka on tunnetusti yksi maailman hienoimpien viinien kotiseuduista. Satu hoitaa tilaa, tukena John joka tosin kiertää
maailmaa rallien merkeissä. Vauhdin ja viinin huikea yhdistelmä! Etiketti on suomalaisen taiteilijan Sirpa Ala-Lääkkölän käsialaa.

 

Julicher The 99Rows Pinot Noir 2013 82,00 €
Julicher Estate, Martinborough 13,10 €/12cl

Julicher Pinot Noir 2013
Julicher Estate, Martinborough
99,00 €/plo

Julicher
Pienikokoinen perhetuottaja Julicher tuottaa tänä päivänä arvostettuja viinejä Wairarapan alueella, Uuden Seelannin pohjoissaaren eteläosassa. Viinit tilalla tekee suomalainen Outi Jakovirta, joka on opiskellut enologiksi Uudessa Seelannissa ja hankkinut laajaa kokemusta alasta myös Euroopassa. Outin viineistä Julicher Estate Pinot Noir 2006 on valittu Uuden
Seelannin parhaaksi viiniksi NZ International Wine Show’ssa.

Australia

Barramundi Chardonnay 2018  55,00 €
Qualia Wines, South Eastern Australia 8,80 €/12cl

Barramundi Chardonnayn valmistuksesta vastaa suomalainen Pia Merrick, joka työskentelee Qualia Wines -yhtiössä Senior White Winemaker -tehtävässä vastuullaan valkoviinien tuotanto. Qualia Wines perustettiin joulukuussa 2009 Neqtar Winesin jäänteille, mutta yrityksen omistajien juuret viinimaailmassa ulottuvat aina vuoteen 1887. Barramundi-viinit julkaistiin Australiassa ensimmäisen kerran vuonna 1990 ja näiden persoonallisen nuorekkaiden viinien etiketit suunnitteli ikoninen Aussie-taiteilija Ken Done.

Krapi & Weingut Anselmann

Kaksi perinteistä taloa, kaksi tarinaa – Krapi & Weingut Anselmann

Krapin historiassa yhdistyvät tila ja perhe, samoin Weingut Anselmannin.

Krapin tila on merkitty kirkon kirjoihin jo 1600-luvulla ja on yksi Tuusulan Kirkonkylän seitsemästä perintötalosta. Holman suvun hallussa tila on ollut vuodesta 1911 ja nyt jo viides sukupolvi on kasvamassa opintojensa parissa. Tilalla on aikanaan kasvatettu lypsykarjaa ja sokerijuurikasta. On saunottu, uitu Krapin Rivieralla ja syöty hyvin. Nykyään pelataan golfia, nukutaan vanhassa navetassa ja nautitaan monipuolisesta kulttuuriohjelmasta. Ja edelleen syödään hyvin. 

Saksalaisen Anselmannin sukutilan ensimmäinen dokumentoitu maininta on vuodelta 1126 ja suvun vaakuna vuodelta 1541. Vaakuna toimii nykyään yrityksen logona. Tilalla on viinin lisäksi kasvatettu hedelmiä ja ensimmäinen pullotettu ja etiketöity viinivuosikerta oli 1958. Tänä päivänä perhe on keskittynyt laatuviinien tuottamiseen. Talon viinit ovat hedelmäisiä, puhdaspiirteisiä ja edustavat hienosti Pfalzin alueen viiniperinteitä. 

Molempien talojen tarinasta löytyy erilaisia vaiheita, mutta käsillä tekeminen, huolenpito ja herkullisten elämysten tuottaminen on taloille yhteistä kautta aikain. 

Käy pöytään ja nauti kahden talon tarinasta!


Kuohuvaa

Anselmann Riesling Brut  9,50 €/12cl
sitrusta, aprikoosia ja omenaa kuivassa, raikkaan hedelmäisessä kuohuviinissä 59,50 €/plo

Valkoista – kuivaa ja makeampaa



Anselmann Grauburgunder Trocken 9,40 €/12cl
aromikas, tasapainoinen ja raikkaan hedelmäinen valkoviini 58,50€/plo


Anselmann Edesheimer Rosengarten Riesling Spätlese Trocken
10,90 €/12cl
ryhdikkään hapokas ja mineraalinen valkoviini, jossa sitrusta, luumua ja petroolia 68,00 €/plo

Anselmann Riesling Kabinett  9,40 €/12cl
kukkaisuutta pehmeän hedelmäisessä makeassa valkoviinissä 58,50 €/plo

Punaista – kevyempää ja täyteläisempää

Anselmann Spätburgunder Trocken 8,60 €/12cl
hapokasta runsasta hedelmäisyyttä, keskitäyteläisessä punaviinissä 54,00 €/plo

Anselmann Cabernet Sauvignon Im Barrique Gereift Trocken 9,80 €/12cl
tummaa suklaata, vaniljaa ja paahdettua tammea runsaan täyteläisessä punaviinissä   61,00 €/plo

Viinit

Shampanjat

André clouet Cuvée un Jour de 1911
Champagne André clouet, AC Champagne
189,00 €

Champagne Deutz Rosé
Champagne Deutz, AC Champagne
139,00 €

Billecart-Salmon Brut Réserve
Champagne Billecart-Salmon, AC Champagne
119,50 €

Ayala Brut Nature
Ayala, AC Champagne
125,00 €

Kuohuviinit

Espanja
Pere Ventura Cuvée Especial, DO Cava
54,00 €/ plo & 8,60 € / 12 cl

Cuvée Esplendor Vardon Kennett Mètode
Tradicional Familia Torres
95,00 €

Krapin talon viinit

Espanja

Valkoviini – Care Blanco Sobre Lías
tai

Punaviini – Care Tinto Sobre Lías
37,50 €/ plo & 6,00 € /12 cl

Valkoviinit

Japani
Grace Koshu Kayagatake 2016
Grace Wine Chuo Budoshu, Wine of Yamanashi
73,00 €

Punaviinit

Ranska
Bordeaux
Château Belgrave 1999
Château Belgrave, AC Haut-Médoc
99,00 €

Bourgogne
Savigny-les-Beaune “LES NARBANTONS 2008
Mongeard-Mugneret, Sav.-les-Beaune 1er Cru Les Narbantons
AC 132,00 €

Rhône
Châteauneuf-du-Pape clos Saint Jean 2012
Clos Saint Jean, AC Châteauneuf-du-Pape
126,00 €

Languedoc-Roussillon
Domaine de la Grange des Pères 2000
La Grange des Pères, Vin de Pays de l´Hérault
145,00 €

Domaine de la Grange des Pères 2002
La Grange des Pères, Vin de Pays de l´Hérault
132,00 €

Saksa
Pfalz
Spätburgunder Trocken 2017
Anselmann, Edesheim, Pfalz
53,00 €

Itävalta
Johanneshof Reinisch St Laurent 2014
Familie Reinisch, Thermenregion
59,00 €

Italia
Piemonte
Barolo Serralunga d’Alba 2012
Fontanafredda, Serralunga d’Alba
Barolo DOCG
110,00 €

Barbera d’Alba 2015
Podere Ruggeri Corsini, Barbera d‘Alba DOC
36,00 € /37,5cl

Toscana
Brunello di Montalcino 2013
Argiano, Brunello di Montalcino DOCG
123,00 €

Chile
Cono Sur 20 Barrels Cabernet Sauvignon 2015
Viña Cono Sur, Pirque Viejo Estate, Maipo Valley
77,00 €

Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir 2016
Viña Cono Sur, El Triangulo Estate, Casablanca Valley
77,00 €

Espanja
Ribera del Duero
PradoRey Gran Reserva 2004
Pradorey, Real Sitio de Ventosilla, Ribera del Duero DO
119,00 €

Makeita viinejä

Ranska
Loire
Coteaux du Layon Beaulieu Les Rouannières 2010
Papin Chevalier, AC Coteaux du Layon Beaulieu
74,00 €

Roussillon
Mas Amiel Maury Vintage 2014
Mas Amiel, AC Maury
60,40 €

Italia
Piemonte
Moscato d´Asti 2017
Vignaioli di San Stefano, Moscato d´Asti DOCG
46,50 €/ plo & 9,90 €/8cl

Brachetto d’Acqui 2018
Braida di Giacomo Bologna, Brachetto d’Acqui
DOCG 36,50 € & 7,80€/12cl

Saksa

Rheinhessen
Huxelrebe Auslese 2014
Lorenz, Rheinhessen
50,00 €

Kellarin Helmiä

Punaviinit

Ranska
Bordeaux
Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande 1996
Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande, AC Pauillac
274,00 €

Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande 1998
Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande, AC Pauillac Grand Cru classe
169,00 €

Valkoviinit

Ranska
Bourgogne
Bienvenues-Bâtard-Montrachet 1997
Louis Jadot, Bienvenues-Bâtard-Montrachet Grand Cru AC
214,00 €

Krapin ruisleipä

Krapin ruisleivän tarina on vuosisatojen matka. Leipä leivotaan yhä tilan ikiaikaiseen hapanjuureen joka on matkannut Holman suvussa sukupolvelta toiselle.
Juuri lepää talon vanhassa puutiinussa ja herää henkiin muutaman kerran viikossa, hapattamaan ja nostattamaan taikinan.
Tänä päivänä leipä leivotaan Helsingin myllyn luomujauhoihin. Mylly sijaitsee Järvenpäässä ja ruis jauhoihin tulee lähialueen sopimustiloilta. Krapin ruisleipä on aitoa suomalaista lähiruokaa jaloimmillaan.

Varaa Online:

Pöytävaraus

Valitse ensin “ravintolat” ja sen jälkeen täytä toivomasi päivämäärä, jotta saat valinnan esiin.