Slide

Aito suomalainen viiden vuodenajan kattaus

Krapihovin keittiön tarina rakentuu vuodenaikojen kiertokulusta ja puhtaista suomalaisista raaka-aineista maalta, mereltä, metsistä. Pihapiirissä on oma palvaamo, lihanleikkaamo sekä leipomo. Kaikki lautasella on omin käsin tehtyä, huolella valmistettua. Krapihoviin katetaan vuodenajan aito suomalainen, käsin valmistettu kattaus, herkullinen tarina Suomesta.
Ruokasalin kolme kattausta; aamiainen, lounas ja illallinen ovat Krapin ruokamaailman suomalaista  perinnettä.

Ravintola Krapihovi vaalii ja luo suomalaista ruokaperinnettä idyllisessä huvilaympäristössä. Helmenharmaa, vihreäpuitteinen päärakennus on rakennettu vuonna 1883 valtioneuvos Souranderin kesähuvilaksi ja Krapin tilan päärakennukseksi. Ravintolan salit ja kammarit on entisöity talon henkeä vaalien heinäkuussa 2019.

Krapihovin syksyn pitopöytä katetaan 1.9. alkaen:

Ruokasaleihin katetaan syksyn satoa maalta, mereltä ja metsistä

Krapihovin joulupöytä katetaan jo 48. kerran 26.11. alkaen:

Voiko kotoisampia makuja ollakaan!

Avoinna

Ravintola Krapihovi

Aukioloajat 1.9. alkaen:

  • Arkisin klo 11.00-15.00 & 17.00-23.00 – pitopöytä katettuna klo 22.00 asti.
  • Lauantaisin klo 12.00-16.00 & 17.00-22.00 – pitopöytä katettuna klo 21.00 asti.
  • Sunnuntaisin suljettu

Aukioloajat 26.11. alkaen:

  • Arkisin klo 11-16.00 & 17-24.00, Pitopöytä katettuna klo 11-16.00 &17-22.30
  • Lauantaina klo 12-16.00 & 17-24.00, Pitopöytä katettuna klo 12-16 &17-22.30
  • Sunnuntaina klo 13-16, Pitopöytä katettuna klo 13-15.00
  • Pidätämme oikeuden aukioloajan muutoksiin Covid-19 tilanteesta johtuen. Lue lisää toimintamuutoksistamme.
Pitopöytä lounaalla

Krapihovin ruokasalin lounaskattaus; neljä ateriaa

Koko lounas 41,00 €/hlö

Alkuruoat ja jälkiruoat 30,00 €/hlö
Keitto, lämminruoka ja jälkiruoka 30,00 €/hlö
Jälkiruoat 15,00 €/hlö
Lapset 5-12v. 20,50 €/hlö & alle 5-vuotiaat ruokailevat veloituksetta

Kokousasiakkaan pitopöytälounas 38,00 €/hlö kokoustilavuokran yhteydessä

– kysy myös muita vaihtoehtojamme!

Esimerkki yhden päivän lounaskokonaisuudesta

Kirkkaista järvistä & meren pauhuista – suomalaista luomuruokaa parhaimmillaan
Tyrnisilliä, Katajanmarjasilliä,  Etikkasilakkapihvejä & keitinperunoita
Savulohi-haukiterriiniä ja tattimajoneesia
Graavia lohta ja mätikastiketta 


Maalta ja Krapin kellarista
 Paahdettuja, yrteillä marinoituja juureksia ja Peltola Blue -homejuustoa
Metsäsienisalaattia
Mustajuurimoussea, friteerattua kaprista ja punajuurisiirappia
Syksyn satosalaatti kauden parhaista raaka-aineista
Vihersalaattia, versoja & Krapin siiderikastiketta
Sipulipiirakkaa ja savustettua kermaviiliä


Metsän kätköistä ja Krapin Palvaamosta
Krapin Palvaamossa palvattua härkää, suolakurkkua ja piparjuurta
Sokerisuolattua, paahdettua Hauhalan hanhenrintaa, pikkelöityä kurpitsaa ja kuminakastiketta
Krapin Palvaamossa palvattua peuranpaistia  ja fenkolisalaattia
***
Krapin mustamakkaraa, puolukkasurvosta & Krapin sinappia
Savusellerikeittoa ja Krapin palvipekonia – keitto vaihtuu päivittäin & Krapin luomuleipiä, voita ja yrttilevitettä
***

Sesongin  tarjonnan mukaan vaihtuva pääruoka katetaan päivittäin pitopöytään
Syksyllä Krapin keittiön padoissa ja pannuilla porisee suomalaista riistaa, nautaa, possua, karitsaa ja riistalintuja päivittäisen saatavuuden mukaan. Haudutamme yön yli maukkaita paisteja ja patoja sekä tarjoamme tuoreita kalaelämyksiä kotimaisista syyskauden kaloista perinteisiä Krapin reseptejä noudattaen.
esimerkki yhden päivän kokonaisuudesta
Ylikypsää hanhenkoipea ja timjami-punaviinikastiketta
Krapin puutarhan lipstikalla maustettuja lohkoperunoita & hunajaporkkanoita
– kasvisruokavaihtoehto tarjoillaan lautasannoksena

Suomalaisia juustoja, Krapin hillokkeita ja makeita herkkuja
3 erilaista kotimaista pientilajuustoa, viikuna-konjakkihilloketta, karpalohilloketta ja omena-neilikkahilloketta

Syksyn makeutta
Ruusunmarjakiisseliä ja ruusuvedellä maustettua kermaa, Suklaa-mustaherukkaleivos, Laventeli-paahtovanukasta , pikkuleipiä & vadelmahilloa , Kahvia ja teetä

Pitopöytä illallisella

61,00e/ hlö, ilman pääruokaa 46,00e/hlö
lapset 5-12v 30,50e & ilman pääruokaa 23,00e & lapset alle 5v ilman pääruokaa ilmaiseksi

ma-pe -iltaisin klo 17-22 ja la-iltaisin klo 17-21
Kaikki tuotteet ovat täysin laktoosittomia.

Kirkkaista järvistä & meren pauhuista – suomalaista luomuruokaa parhaimmillaan
Tyrnisilliä, Katajanmarjasilliä,  Etikkasilakkapihvejä & keitinperunoita
Savulohi-haukiterriiniä ja tattimajoneesia
Graavia lohta ja mätikastiketta
Maalta ja Krapin kellarista
 Paahdettuja, yrteillä marinoituja juureksia ja Peltola Blue -homejuustoa
Metsäsienisalaattia
Mustajuurimoussea, friteerattua kaprista ja punajuurisiirappia
Syksyn satosalaatti kauden parhaista raaka-aineista
Vihersalaattia, versoja & Krapin siiderikastiketta
Sipulipiirakkaa ja savustettua kermaviiliä
Metsän kätköistä ja Krapin Palvaamosta
Krapin Palvaamossa palvattua härkää, suolakurkkua ja piparjuurta
Sokerisuolattua, paahdettua Hauhalan hanhenrintaa, pikkelöityä kurpitsaa ja kuminakastiketta
Krapin Palvaamossa palvattua peuranpaistia  ja fenkolisalaattia
***
Krapin mustamakkaraa, puolukkasurvosta & Krapin sinappia
Savusellerikeittoa ja Krapin palvipekonia – keitto vaihtuu päivittäin & Krapin luomuleipiä, voita ja yrttilevitettä
***
Pääruokavaihtoehtoja
Rapea perunarösti, kauden vihanneksia, Krapin raejuustoa, pähkinäkastiketta ja paahdettua kauraa
tai
Päivän kalasaalis, jokirapurisottoa ja simpukkakastiketta
tai
Riistawallenberg, puikulaperunasosetta, vihreitä herneitä ja paistinlientä
***
Suomalaisia juustoja, Krapin hillokkeita ja makeita herkkuja
Kotimaisia pientilajuustoja; Peltola Blue, sinihomejuustoa, Saloniemen Työvoitto, sarviapilalla maustettua Goudaa ja Saloniemen Syrjähyppy, valkosipulilla maustettua vuohenjuustoa
& viikuna-konjakkihilloketta, karpalohilloketta ja omena-neilikkahilloketta
Syksyn makeutta
Ruusunmarjakiisseliä ja ruusuvedellä maustettua kermaa, Suklaa-mustaherukkaleivos, Laventeli-paahtovanukasta , pikkuleipiä & vadelmahilloa , Kahvia ja teetä

A` la Carte

Jokirapukeittoa ja sherrykermaa
pieni 13,50e & iso 19,00e

Rapea perunarösti, kauden vihanneksia, Krapin raejuustoa, pähkinäkastiketta ja paahdettua kauraa
24,50e
***
Päivän kalasaalis,
jokirapurisottoa ja simpukkakastiketta

30,50e
***
Riistawallenberg, puikulaperunasosetta,
vihreitä herneitä ja paistinlientä
30,50e

Suklaa-mustaherukkaleivos
12,00e

 

Makumatka – Krapin pitopöytä lautasella

54,00e
Suomalaisen syksyn parhaita herkkuja – maistelupaloja Krapin keittiön tapaan

Alkumaljaksi  IvanaHki Omena 14,50e

 

Krapin makupaloja
* Savulohi-haukiterriiniä ja tattimajoneesia
*
Sipulipiirakkaa ja savustettua kermaviiliä
*
Krapilla palvattua peuranpaistia ja fenkolisalaattia
Château de Montfaucon Côtes du Rhône, Château de Montfaucon, Rhone 9,50e/ 12cl
***
Keitto paahdetusta palsternakasta ja sherrykermaa
Sherry Lustau Manzanilla Papirusa
10,20e/8cl

***
Päivän kalasaalis,  jokirapurisottoa ja simpukkakastiketta
Viinisuositus kalasaaliin mukaan 9,00e – 14,00e/ 12cl

tai

Riistawallenberg, puikulaperunasosetta, vihreitä herneitä ja paistinkastiketta

Aliisa Pinot Noir 2018, Three Barrel Project, Martinborough 13,10e/ 12cl
***
Suklaa-mustaherukkaleivos
Ainoa Sametti – mustikkajälkiruokaviini 13,50e/ 8cl


Kasvismakumatka- Krapin pitopöytä lautasella

54,00e
Suomalaisen syksyn parhaita kasvisherkkuja – maistelupaloja Krapin keittiön tapaan

Alkumaljaksi  IvanaHki Omena 14,50e

Krapin makupaloja

* Mustajuurimoussea, friteerattuja kapriksia ja punajuurisiirappia

* Paahdettuja, yrteillä maustettuja juureksia ja Peltola Blue juustoa

* Sipulipiirakkaa ja savustettua kermaviiliä

Viognier 2019, Ch. de Montfaucon, AC Viognier IGP 10,60e/ 12cl

***

Keitto paahdetusta palsternakasta ja sherrykermaa

Sherry Lustau Manzanilla Papirusa 10,20e/8cl

***

Rapea perunarösti, kauden vihanneksia, Krapin raejuustoa, pähkinäkastiketta ja paahdettua kauraa

Jean Sibelius Blanc, Chateau Carsin, AC Bordeaux 8,50e/ 12cl

***

Suklaa-mustaherukkaleivos

Ainoa Sametti – mustikkajälkiruokaviini 13,50e/ 8cl

Lasten annokset

Lasten annoksia

Lehtipihvi, maustevoita, ranskalaisia perunoita ja vihanneksia

15,00e/100g & 27,00e/ 200g

Krapin lihapullia, kermakastiketta, ranskalaisia perunoita ja vihanneksia
12,00e/ pieni & 21,00e/ iso  
Lapset voivat valita annokseen keitinperunoita, perunamuussia tai ranskalaisia perunoita

Valmistamme lapsille puolikkaita annoksia myös listan pääruuista hintaan
16,50e/ annos

Suomi-Viinilista

Suomalaisia viinitiloja ja -tekijöitä maailmalla

Suomalaisten
omistamia viinitiloja löytyy jo useampia maailmalta ja taitavia
suomalaisia viinintekijöitäkin löytyy. Keräsin näistä muutamia
herkkuja Ravintola Krapihovin listalle maisteltavaksi.
Viinihetkiin!

Heli Lindroth
Krapihovin ylin viininmaistaja

Suomi

Lehtikuohu – alkoholiton/non-alcoholic
Kontiomehu, Jakokoski

35,50 € /plo & 5,70 €/ 12cl
Lehtikuohun raikkaan maun lähteenä ovat Kiiskisten omalta sukutilalta käsin poimitut, keväiset herukanlehdet.
Hienoarominen juhlajuoma jatkaa Louhisaaren tai Marskin juomana tunnetun kotoisen reseptin perinnettä. Monelle juomasta tulevatkin heti ensisiemauksella mieleen iloiset lapsuusmuistot kesäpäivästä mummolassa.

Kuohuva Kuusenkerkkä – alkoholiton/non-alcoholic
Korpihilla Ky, Riisitunturi, Posio
35,50 €/plo & 5,70 €/12 cl
Keväällä laulurastaan aikaan, kun korpien kuusikot muuttavat väriään, on kuusenkerkän poiminta-aika. Kerkät napsitaan aamukasteen aikaan varovaisesti ilmaviin koreihin, että keväisen aamun herkkä hetki sitten joskus olisi tarvittaessa talvella saavutettavissa. Korpihilla Etelä-Lapista, Rukan vaarojen takaa, jylhän Riisitunturin kansallispuiston juurelta, aivan kirkkaan Kitkajärven läheisyydestä tuottaa metsän raikkaan kuusenkerkän herkkäaromisen kuohujuoman pohjoisen luonnon puhtaista raaka-aineista.

Ainoa, Lepaa

Elo – punajuuriviini 69,00 €/75cl

Silkki – kuiva punaviini mustikasta 69,00 €/75cl

Kaamos – puolukka-hunaja -talviviini 59,00 €/70cl

Sametti – mustikkajälkiruokaviini 60,40 €/37,5cl

Vaapukka – vadelmajälkiruokaviini 65,00 €/35cl

Valokki – lakkajälkiruokaviini 65,00 €/35cl

Ainoa Winery (Finnviini) on aviopari David ja Paola Cohenin yhteinen projekti. Pariskunta muutti 2000-luvun alkupuolella Davidin päätyön perässä Espooseen ja teki viiniharrastuksestaan itselleen työn. Pariskunta päätti kokeilla paikallisia marjoja ja useamman yrityksen kautta, he löysivät tavan valmistaa Suomalaisista marjoista viinejä. Eritoten hillasta valmistettu viini, Valokki, onnistui erinomaisesti ja tämä rohkaisi pariskuntaa jatkamaan kokeiluja. Viinit ovat pokanneet palkintoja sekä Yhdysvalloissa että Ranskan arvostetuissa viinikilpailuissa.

Uusi-Seelanti

Three Barrel Project

Three Barrel Project alkoi sadonkorjuun 2013 aikaan, kun ystävät Outi ja Samuli työskennellessään viinitilalla Uudessa Seelannissa tajusivat edessään olevan erinomainen vuosikerta. He ostivat Pinot Noir – rypäleet ja valmistivat viinin kypsymään kolmeen tynnyriin. Viini nimettiin Outin suomalaisen kummipojan, Aatamin,mukaan ja etiketin maalasi Aatamin toinen kummi, taiteilija, Jani Leinonen.

Aatami Pinot Noir 2013/ 2014
Three Barrel Project, Martinborough
120,00 €

Aliisa Pinot Noir 2018
Three Barrel Project, Martinborough 82,00 €/plo & 13,10 €/12cl

Espanja

Miksei!?! 2015
Montsant Denominacio d’Origen Ya le llamaremos/ Three Barrel Project
69,00 €/plo & 10,60 €/12cl

Ranska

Bordeaux

Jean Sibelius Blanc 2018
Château Carsin, AC Bordeaux
53,00 €/plo & 8,50 €/12 cl

Château Carsin L’Etiquette Grise 2016
Château Carsin, AC Bordeaux
67,00 €/plo & 10,70 €/12 cl

Jean Sibelius Rouge 2016
Château Carsin, AC Bordeaux
53,00 €/plo & 8,50 €/12 cl

Château Carsin Cuvée Noire 2015
Château Carsin, AC Cõtes de Bordeaux
81,00 €/plo & 13,00 €/12 cl

Château Carsin Liquoreux 2009
Château Carsin, AC Cadillac
49,50 €/plo & 10,60 €/8 cl

Vuonna 1990 Juha Berglund sisartensa kanssa hankki Ranskan Bordeaux-alueelta viinitilan, Château Carsinin. Viinin tuotannon filosofiassa on liikuttu Uudesta maailmasta hyvin maanläheiseen ranskalaistyyliseen tuotantotapaan. Perinteisten Bordeaux-lajikkeiden käyttö ja luonnonmukainen jopa kuun kiertoa seuraava viininvalmistus viestivät sadonkorjuun ilosta ja sitoutumisesta laatuun.

Ranska

Rhône
Château de Montfaucon Côtes du Rhône 2016
Château de Montfaucon, AC Côtes du Rhône Protégée
59,50 €/plo & 9,50 €/12 cl

Domaine de Montfaucon Viognier 2019
Château de Montfaucon, AC Viognier IGP
66,00 €/plo & 10,60 €/12 cl

Château de Montfauconilla on noin 60 hehtaaria viinitarhoja, joissa viljellään perinteisiä Etelä-Rhônen lajikkeita, kuten grenache, carignan, cinsault, syrah, counoise ja mourvedre, viognier, marsanne ja clairette. Tarhoja viljellään luomumenetelmin mutta sertifiointia tila ei aio hakea. Viineissä pyritään juotavuuteen ja eleganssiin. Viinitilan hoidossa Rodolphe de Pins*lla on
apuna mm. hänen suomalainen puolisonsa Mari de Pins.

Ranska

Champagne

Jean Sibelius Champagne
Anthony Betouzet, AC Champagne
93,50 €/plo, 15,00 €/12 cl

Jean Sibelius oli nautiskelija. Kovan henkisen luomistyön vastineeksi hän tarvitsi aikaa elämästä nautiskeluun. Jean Sibelius oli nautiskelija. Ravintolaelämä ja ystävät olivat lyömätön yhdistelmä. Siksi myös Sibelius-viinit on tehty nautinnollisiin hetkiin.

Krapin talon viinit

Cantina Zaccagninin viinit ovat saaneet suurta arvostusta kansainvälisesti. Korkealaatuisten viinien valmistuksesta vastaavat tilan omistaja Marcello Zaccagnini ja enologi Concezio Marulli. Zaccagnini on perheyritys, joka perustettiin vuonna 1978 Bolognanon kylään Abruzzon alueelle. Aluksi viinitarhoja oli yhden hehtaarin alueella ja viinit valmistettiin pienessä ladossa.

Tätä nykyä viinitilaan kuuluu moderni viininvalmistamo ja yli 150 hehtaaria oidettuja, kauniita tarhoja. Taide on suuressa roolissa viinitilalla; Marcelo Zaccagninin vanhin poika on taiteilija Simone Zaccagnini. Kantavana ideologiana on, että viini ja taide paljastavat elämän salaisuudet.

Italia

Abruzzo
Kasaura Pecorino d*Abruzzo
DOC Vignaiolo Zaccagnini
40,50 €/plo, 6,50 €/12cl

Kasaura Montepulciano d*Abruzzo
DOC Vignaiolo Zaccagnini
40,50 €/plo, 6,50 €/12cl

Italia

Piemonte
Barbera d’Alba Meriame 2015/2016
Azienda Agricola Sukula, Barbera d’Alba
120,00 €/plo, 19,20 €/12cl

Barolo Meriame 2012/2015
Azienda Agricola Sukula, Barbera d’Alba
149,00 €

Riikka ja Jyrki Sukula ovat tuottaneet viinejä kotitilallaan Serralunga d’Alban kylässa Barolon sydämessä vuodesta 2006. Pienellä tilalla, alle 2hehtaaria, kaksi käsiparia riittää tarhatöihin.Viinit valmistetaan maailmankuulun La Spinettan Grinzane Cavourin Barolo-kellarissa. Barbera d’Alba Meriamen köynnökset on istutettu v. 2008 joka on Riikan ja Jyrkin vanhemman tyttären, Alman, syntymävuosi. Niinpä kun Barolo-pullossa on Riikan ja Jyrkin kädet jotka
muodostavat sydämen, on Barbera-pullon etiketissä Alman ja Helmin, molempien tyttärien kädet.

Toscana
La Misse Chianti classico 2013
Candialle, DOCG Chianti classico
62,00 €/plo & 9,90 €/12 cl
Candiallen historia ulottuu aina antiikin Roomaan asti, mutta erityisen mielenkiintoiseksi se muuttuu vuonna 2002, kun tilan ottavat haltuun suomalainen Jarkko Peränen ja saksalainen Josephin Cramer. Italiassa Peränen hullaantui ensin italialaiseen viiniin ja sitten saksalaiseen naiseen. Kun mahdollisuus ostaa tila Greve in Chiantista yllättäin tarjoutui, ei tilaisuutta voinut jättää käyttämättä. Viinejä tehdään ympäristöä kunnioittaen ja satoja tiukasti kontrolloiden. Candiallen Chianti classico istuu paikallisissa viinikaupoissa ylähyllyillä
tasaväkisenä alueen arvokkaimpien viinien seurassa.

Uusi Seelanti

Vicarage Lane Bubbly Sauvignon Blanc
Vicarage Lane Wines Ltd, Marlborough
56,00 €/plo & 9,00 €/12 cl

Vicarage Lane Sauvignon Blanc 2020
Vicarage Lane Wines Ltd, Marlborough
53,00 €/plo & 8,50 €/12 cl

Vicarage Lane Riesling 2019
Vicarage Lane Wines Ltd, Canterbury
56,00 €/plo & 9,00 €/12 cl

Vicarage Lane Pinot Noir 2018
Vicarage Lane Wines Ltd, Canterbury
65,00 €/plo & 10,40 €/12 cl

Uudessa Seelannissa Vicarage Lane viinitilaa isännöivät suomalainen Satu Lappalainen ja hänen rallikartturi miehensä John Kennard, joka kilpailee Hyundain rallitiimissä kartturina Hayden Paddonille. Vicarage Lane Wines Limited perustettiin huhtikuussa 2002, kun Kiwi, John Kennard, polkaisi käyntiin uuden viinitilayrityksen. Tila sijaitsee cloudy Bayn alueella Uuden Seelannin Marlborough’ssa, joka on tunnetusti yksi maailman hienoimpien viinien kotiseuduista. Satu hoitaa tilaa, tukena John joka tosin kiertää
maailmaa rallien merkeissä. Vauhdin ja viinin huikea yhdistelmä! Etiketti on suomalaisen taiteilijan Sirpa Ala-Lääkkölän käsialaa.

Julicher The 99Rows Pinot Noir 2013
Julicher Estate, Martinborough
82,00 €/plo & 13,10 €/12 cl

Julicher Pinot Noir 2013
Julicher Estate, Martinborough
99,00 €/plo

Julicher
Pienikokoinen perhetuottaja Julicher tuottaa tänä päivänä arvostettuja viinejä Wairarapan alueella, Uuden Seelannin pohjoissaaren eteläosassa. Viinit tilalla tekee suomalainen Outi Jakovirta, joka on opiskellut enologiksi Uudessa Seelannissa ja hankkinut laajaa kokemusta alasta myös Euroopassa. Outin viineistä Julicher Estate Pinot Noir 2006 on valittu Uuden
Seelannin parhaaksi viiniksi NZ International Wine Show’ssa.

Viinit

Shampanjat

André clouet Cuvée un Jour de 1911
Champagne André clouet, AC Champagne
189,00 €

Champagne Deutz Rosé
Champagne Deutz, AC Champagne
139,00 €

Billecart-Salmon Brut Réserve
Champagne Billecart-Salmon, AC Champagne
119,50 €

Ayala Brut Nature
Ayala, AC Champagne
125,00 €

Kuohuviinit

Espanja
Pere Ventura Cuvée Especial, DO Cava
49,00 €/ plo & 7,80 € / 12 cl

Juvé & Camps Cinta Purpura Reserva
65,50 €

Cuvée Esplendor Vardon Kennett Mètode
Tradicional Familia Torres
95,00 €

Krapin talon viinit

Cantina Zaccagninin viinit ovat saaneet suurta arvostusta kansainvälisesti.
Korkealaatuisten viinien valmistuksesta vastaavat tilan omistaja Marcello
Zaccagnini ja enologi Concezio Marulli. Zaccagnini on perheyritys, joka perustettiin vuonna 1978 Bolognanon kylään Abruzzon alueelle. Aluksi viinitarhoja oli yhden hehtaarin alueella ja viinit valmistettiin pienessä ladossa. Tätä nykyä viinitilaan kuuluu moderni viininvalmistamo ja yli 150 hehtaaria hoidettuja, kauniita tarhoja. Taide on suuressa roolissa viinitilalla; Marcelo Zaccagninin vanhin poika on taiteilija Simone Zaccagnini. Kantavana ideologiana on, että viini ja taide paljastavat elämän salaisuudet.

Italia
Abruzzo
valkoviini – Kasaura Pecorino d*Abruzzo DOC Vignaiolo Zaccagnini
tai
punaviini – Kasaura Montepulciano d*Abruzzo DOC Vignaiolo Zaccagnini
40,50 €/ plo & 6,50 € /12 cl

Valkoviinit

Saksa
Mosel
Schiefer Riesling 2016
Van Volxem, Mosel
66,00 €

Chile
Cono Sur 20 Barrels Chardonnay 2016
Viña Cono Sur, Santa Elisa Estate,
Chimbarongo
77,00 €

Japani
Grace Koshu Kayagatake 2016
Grace Wine Chuo Budoshu, Wine of Yamanashi
73,00 €

Punaviinit

Ranska
Bordeaux
Château Belgrave 1999
Château Belgrave, AC Haut-Médoc
99,00 €

Bourgogne
Savigny-les-Beaune “LES NARBANTONS 2008
Mongeard-Mugneret, Sav.-les-Beaune 1er Cru Les Narbantons
AC 132,00 €

Rhône
Châteauneuf-du-Pape clos Saint Jean 2012
Clos Saint Jean, AC Châteauneuf-du-Pape
126,00 €

Languedoc-Roussillon
Domaine de la Grange des Pères 2000
La Grange des Pères, Vin de Pays de l´Hérault
145,00 €

Domaine de la Grange des Pères 2002
La Grange des Pères, Vin de Pays de l´Hérault
132,00 €

Saksa
Pfalz
Spätburgunder Trocken 2017
Anselmann, Edesheim, Pfalz
53,00 €

Itävalta
Johanneshof Reinisch St Laurent 2014
Familie Reinisch, Thermenregion
59,00 €

Italia
Piemonte
Barolo Serralunga d’Alba 2012
Fontanafredda, Serralunga d’Alba
Barolo DOCG
110,00 €

Barolo VIRNA 2013
VIRNA di Borgogno, Barolo DOCG
54,00 € /37,5cl

Barbera d’Alba 2015
Podere Ruggeri Corsini, Barbera d‘Alba DOC
36,00 € /37,5cl

Toscana
Brunello di Montalcino 2013
Argiano, Brunello di Montalcino DOCG
123,00 €

Veneto
Capitel San Rocco Ripasso 2016
Tedeschi, Valpolicella Superiore DOC
66,00 €

Apulia
Nero 2005
Conti Zecca, Rosso del Salento IGT
89,00 €

Australia
Truffle Row 2011
Hewitson, Barossa Valley
72,00 €/plo

Chile
Cono Sur 20 Barrels Cabernet Sauvignon 2015
Viña Cono Sur, Pirque Viejo Estate, Maipo Valley
77,00 €

Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir 2016
Viña Cono Sur, El Triangulo Estate, Casablanca Valley
77,00 €

Espanja
Ribera del Duero
PradoRey Gran Reserva 2004
Pradorey, Real Sitio de Ventosilla, Ribera del Duero DO
119,00 €

Priorat
Camins del Priorat 2016
Alvaro Palacios, Priorat DOQ
72,00 € & 11,50 €/12cl

Makeita viinejä

Ranska
Loire
Coteaux du Layon Beaulieu Les Rouannières 2010
Papin Chevalier, AC Coteaux du Layon Beaulieu
74,00 €

Roussillon
Mas Amiel Maury Vintage 2014
Mas Amiel, AC Maury
60,40 €

Italia
Piemonte
Moscato d´Asti 2017
Vignaioli di San Stefano, Moscato d´Asti DOCG
46,50 €/ plo & 9,90 €/8cl

Brachetto d’Acqui 2018
Braida di Giacomo Bologna, Brachetto d’Acqui
DOCG 36,50 € & 7,80€/12cl

Saksa
Rheingau
Erbacher Siegelsberg Riesling Auslese 2006
Schloss Reinhartshausen, Rheingau
77,00 €

Rheinhessen
Huxelrebe Auslese 2014
Lorenz, Rheinhessen
50,00 €

Kellarin Helmiä

Punaviinit

Ranska
Bordeaux
Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande 1996
Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande, AC Pauillac
274,00 €

Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande 1998
Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande, AC Pauillac Grand Cru classe
169,00 €

Valkoviinit

Ranska
Bourgogne
Bienvenues-Bâtard-Montrachet 1997
Louis Jadot, Bienvenues-Bâtard-Montrachet Grand Cru AC
214,00 €

Toimintamuutokset

Haluamme tehdä vierailustasi Krapilla mahdollisimman turvallisen noudattamalla huolellisesti terveysviranomaisten ohjeita COVID 19- tartuntojen ehkäisemiseksi. Olemme ryhtyneet seuraaviin toimiin tartuntariskin vähentämiseksi:
Lue lisää

Krapin ruisleipä

Krapin ruisleivän tarina on vuosisatojen matka. Leipä leivotaan yhä tilan ikiaikaiseen hapanjuureen joka on matkannut Holman suvussa sukupolvelta toiselle.
Juuri lepää talon vanhassa puutiinussa ja herää henkiin muutaman kerran viikossa, hapattamaan ja nostattamaan taikinan.
Tänä päivänä leipä leivotaan Helsingin myllyn luomujauhoihin. Mylly sijaitsee Järvenpäässä ja ruis jauhoihin tulee lähialueen sopimustiloilta. Krapin ruisleipä on aitoa suomalaista lähiruokaa jaloimmillaan.

Varaa Online:

Pöytävaraus

Valitse ensin “ravintolat” ja sen jälkeen täytä toivomasi päivämäärä, jotta saat valinnan esiin.