Slide

Krapihovi esittely

Aito suomalainen viiden vuodenajan kattaus

Ravintola Krapihovi vaalii ja luo suomalaista ruokaperinnettä idyllisessä huvilaympäristössä. Helmenharmaa, vihreäpuitteinen päärakennus on rakennettu vuonna 1883 valtioneuvos Souranderin kesähuvilaksi ja Krapin tilan päärakennukseksi. Ravintolan salit ja kammarit on entisöity talon henkeä vaalien heinäkuussa 2019.

Krapihovin keittiön tarina rakentuu vuodenaikojen kiertokulusta ja puhtaista suomalaisista raaka-aineista maalta, mereltä, metsistä. Pihapiirissä on oma palvaamo, lihanleikkaamo sekä leipomo. Kaikki lautasella on omin käsin tehtyä, huolella valmistettua. Krapihoviin katetaan vuodenajan aito suomalainen, käsin valmistettu kattaus, herkullinen tarina Suomesta.
Ruokasalin kolme kattausta; aamiainen, lounas ja illallinen ovat Krapin ruokamaailman suomalaista  perinnettä.

Krapihovin Viiden Vuodenajan pitopöytä katetaan 1.9. alkaen:

Syksyn pitopöydässä Sadonkorjuun herkkuja

Avoinna

Ravintola Krapihovi

Aukioloajat 1.9. alkaen:

  • Arkisin klo 11.00-15.00 & 17.00-22.00 – Tilaukset tuntia ennen sulkemisaikaa
  • Lauantaisin klo 12-16.00 & 17.00-22.00 – Tilaukset tuntia ennen sulkemisaikaa
  • Sunnuntaisin ja pyhäpäivinä suljettu
  • Pidätämme oikeuden muuttaa aukioloaikojamme.
Pitopöytä lautasella 1.9.-26.11.2020

Pitopöydän makupaloja 24,00 €
* Sokerisuolattua lohta ja Krapin hunajalla ryyditettyjä nauriita
* Perunapannukakkua, vuohenjuustomoussea ja borssipunajuuria
* Krapilla palvattua hirven paistia & riistaliemessä haudutettua päärynää ja karpaloa
Cono Sur 20 Barrels Chardonnay 2016, Viña Cono Sur, Santa Elisa Estate, Chimbarongo 12,50 €/12cl



Pitopöydän kasvismakupaloja 24,00 €
* Mustajuurimoussea, lakritsilla maustettua kurpitsaa ja spelttiä
* Kyssäkaalia, pähkinää ja tattipestoa
* Perunapannukakkua, metsäsienisalaattia ja borssipunajuuria
Cono Sur 20 Barrels Chardonnay 2016, Viña Cono Sur, Santa Elisa Estate, Chimbarongo 12,50 €/12cl

Peruna-artisokkakeittoa pieni 13,00 €/ iso 18,50
Cono Sur 20 Barrels Chardonnay 2016, Viña Cono Sur, Santa Elisa Estate, Chimbarongo 12,50 €/12cl

Tarjoilemme annosten kanssa rosmariinilla maustettua peruna-juurileipää
ja yli 100-vuotiseen juureen leivottua vaaleaa leipää ja ruisleipää ja ruskistettua luomuvoita

 

Lämpimiä annoksia 

Krapin hunajalla maustettuja ja savustettuja juureksia, vuohenjuustomoussea, paahdettuja siemeniä ja pikkelöityjä sieniä 24,50 €
Château Carsin L’Etiquette Grise, Château Carsin, AC Bordeaux 10,70 €/12cl

Päivän kalasaalis halstrattuna, timjamiperunaa, Hollandaise-kastiketta ja purjotuhkaa 31,50 €
Viinisuositus kalasaaliin mukaan 9€ – 14,00 €/12cl

Ylikypsää fasaania, ohrarisottoa, paahdettuja juureksia ja tattikastiketta 32,50€
Vicarage Lane Pinot Noir 2018, Vicarage Lane Wines Ltd, Canterbury 10,40 €/12cl

 

Lasten annoksia

Lehtipihvi, maustevoita, ranskalaisia perunoita ja vihanneksia

15,00 €/100g & 27,00 €/ 200g

Krapin lihapullia, kermakastiketta, ranskalaisia perunoita ja vihanneksia 12,00 €/ pieni & 21,00 €/iso
Lapset voivat valita keitinperunoita, perunamuussia tai ranskalaisia perunoita annoksiin.

Listan pääruoista valmistamme lapsille puolikkaita annoksia hintaan 16,50 €/ annos

 

Jälkiruokia

Makea pitopöytä 15,00 €
Puolukka-vaniljaherkku, haudutettua Lapin juustoa, pähkinäkrokanttia ja toffeekreemiä,
rosmariinilla maustettua kahvipaahtovanukasta, pikkuleipiä & mustaherukkamarmeladia,
Kahvia ja teetä

Brachetto d’Acqui 2018, Braida di Giacomo Bologna, Brachetto d’Acqui DOCG 8,00 €/8cl
Pitopöydän juustot; Suomalaisia pientilajuustoja ja Krapin hillokkeita pitopöydästä 12,50 €
Jokioisten Kartanon Meijerin Alfred-mustaleimajuustoa ja viikuna-sinappia,
Willebrand cheddarjuustoa ja porkkana-timjamihilloketta &
Jesper, murukoloista kuminajuustoa ja omena-kanelihilloketta
Maury Vintage 2015, Mas Amiel, AC Maury 12,90 €/8cl

Pitopöydän makeita makupaloja
Puolukka-vaniljaherkkua & syksyn marjoja 8,00 €

Rosmariinilla maustettua kahvipaahtovanukasta 8,00 €
Pieniä makeita 6,00 €

 

Makumatkat 1.9.-26.11.2020

Krapin makumatka – pitopöytä lautasella 64,00 €
Suomalaisen syksyn parhaita herkkuja – maistelupaloja Krapin keittiön tapaan

Alkumaljaksi Krapin HkiPuolukka 14,20 €

Krapin makupaloja
* Sokerisuolattua lohta ja Krapin hunajalla ryyditettyjä nauriita
* Perunapannukakkua, metsäsienisalaattia ja borssipunajuuria
* Krapilla palvattua hirven paistia & riistaliemessä haudutettua päärynää ja karpaloa
Cono Sur 20 Barrels Chardonnay 2016, Viña Cono Sur, Santa Elisa Estate, Chimbarongo 12,50 €/12cl
***
Peruna-artisokkakeittoa
Cono Sur 20 Barrels Chardonnay 2016, Viña Cono Sur, Santa Elisa Estate, Chimbarongo 12,50 €/12cl
***
Päivän kalasaalis halstrattuna, timjamiperunaa, Hollandaise-kastiketta ja purjotuhkaa
Viinisuositus kalasaaliin mukaan 9 € – 14,00 €/12cl
***
Ylikypsää fasaania, ohrarisottoa, paahdettuja juureksia ja tattikastiketta
Vicarage Lane Pinot Noir 2018, Vicarage Lane Wines Ltd, Canterbury 10,40 €/12cl
***
Jokioisten Kartanon Meijerin Jesper, murukoloinen kuminajuusto ja omena-kanelihilloketta
Maury Vintage 2015, Mas Amiel, AC Maury 12,90 €/8cl
***
Rosmariinilla maustettua kahvipaahtovanukasta
Château Carsin Liquoreux 2009, Château Carsin, AC Cadillac 10,60 €/8cl

 

 

Krapin lyhyt makumatka – pitopöytä lautasella 54,00 €
Suomalaisen syksyn parhaita herkkuja – maistelupaloja Krapin keittiön tapaan

Alkumaljaksi IvanaHki Omena 14,20 €

Krapin makupaloja
* Sokerisuolattua lohta ja Krapin hunajalla ryyditettyjä nauriita
* Perunapannukakkua, metsäsienisalaattia ja borssipunajuuria
* Krapilla palvattua hirven paistia & riistaliemessä haudutettua päärynää ja karpaloa
Cono Sur 20 Barrels Chardonnay 2016, Viña Cono Sur, Santa Elisa Estate, Chimbarongo 12,50 €/12cl
***
Peruna-artisokkakeittoa
Cono Sur 20 Barrels Chardonnay 2016, Viña Cono Sur, Santa Elisa Estate, Chimbarongo 12,50 €/12cl
                                ***                              
Ylikypsää fasaania, ohrarisottoa, paahdettuja juureksia ja tattikastiketta
Vicarage Lane Pinot Noir 2018, Vicarage Lane Wines Ltd, Canterbury 10,40 €/12cl
***
Puolukka-vaniljaherkkua & syksyn marjoja
Brachetto d’Acqui 2018, Braida di Giacomo Bologna, Brachetto d’Acqui DOCG 8,00 €/8cl
 

 

Krapin kasvismakumatka- pitopöytä lautasella 64,00 €
Suomalaisen kevään parhaita kasvisherkkuja – maistelupaloja Krapin keittiön tapaan

Alkumaljaksi Krapin HkiPuolukka 14,20 €

Krapin makupaloja
* Mustajuurimoussea, lakritsilla maustettua kurpitsaa ja spelttiä
* Kyssäkaalia, pähkinää ja tattipestoa
* Perunapannukakkua, metsäsienisalaattia ja borssipunajuuria
Cono Sur 20 Barrels Chardonnay 2016, Viña Cono Sur, Santa Elisa Estate, Chimbarongo 12,50 €/12cl
***
Peruna-artisokkakeittoa
Cono Sur 20 Barrels Chardonnay 2016, Viña Cono Sur, Santa Elisa Estate, Chimbarongo 12,50 €/12cl
***

Grillattua juuriselleriä, porkkanapyrettä, vihreitä papuja,
possautettua pinaattia ja savutomaattivinegrettiä

Château Carsin L’Etiquette Grise, Château Carsin, AC Bordeaux 10,70 €/12cl
***
Krapin hunajalla maustettuja ja savustettuja juureksia, vuohenjuustomoussea,
paahdettuja siemeniä ja pikkelöityjä sieniä
Château Carsin L’Etiquette Grise, Château Carsin, AC Bordeaux 10,70 €/12cl
***
Jokioisten Kartanon Meijerin Jesper, murukoloinen kuminajuusto ja omena-kanelihilloketta
Maury Vintage 2015, Mas Amiel, AC Maury 12,90e / 8cl
***
Rosmariinilla maustettua kahvipaahtovanukasta
Château Carsin Liquoreux 2009, Château Carsin, AC Cadillac 10,60 €/8cl

 


Krapin lyhyt kasvismakumatka- pitopöytä lautasella 54,00 €
Suomalaisen syksyn parhaita kasvisherkkuja – maistelupaloja Krapin keittiön tapaan

Alkumaljaksi IvanaHki Omena 14,20 €

Krapin makupaloja
* Mustajuurimoussea, lakritsilla maustettua kurpitsaa ja spelttiä
* Kyssäkaalia, pähkinää ja tattipestoa
* Perunapannukakkua, metsäsienisalaattia ja borssipunajuuria
Cono Sur 20 Barrels Chardonnay 2016, Viña Cono Sur, Santa Elisa Estate, Chimbarongo 12,50 €/12cl
***
Peruna-artisokkakeittoa
Cono Sur 20 Barrels Chardonnay 2016, Viña Cono Sur, Santa Elisa Estate, Chimbarongo 12,50 €/12cl
***
Krapin hunajalla maustettuja ja savustettuja juureksia, vuohenjuustomoussea, paahdettuja siemeniä ja pikkelöityjä sieniä
Château Carsin L’Etiquette Grise, Château Carsin, AC Bordeaux 10,70 €/12cl
***
Puolukka-vaniljaherkkua & syksyn marjoja
Brachetto d’Acqui 2018, Braida di Giacomo Bologna, Brachetto d’Acqui DOCG 8,00 €/8cl

Viinit

Shampanjat

André clouet Cuvée un Jour de 1911
Champagne André clouet, AC Champagne
189,00 €

Champagne Deutz Rosé
Champagne Deutz, AC Champagne
139,00 €

Billecart-Salmon Brut Réserve
Champagne Billecart-Salmon, AC Champagne
114,00 €

Ayala Brut Nature
Ayala, AC Champagne
125,00 €

Kuohuviinit

Espanja
Pere Ventura Cuvée Especial, DO Cava
49,00 €/ plo & 7,80 € / 12 cl

Juvé & Camps Cinta Purpura Reserva
65,50 €

Cuvée Esplendor Vardon Kennett Mètode
Tradicional Familia Torres
95,00 €

Krapin talon viinit

Cantina Zaccagninin viinit ovat saaneet suurta arvostusta kansainvälisesti.
Korkealaatuisten viinien valmistuksesta vastaavat tilan omistaja Marcello
Zaccagnini ja enologi Concezio Marulli. Zaccagnini on perheyritys, joka perustettiin vuonna 1978 Bolognanon kylään Abruzzon alueelle. Aluksi viinitarhoja oli yhden hehtaarin alueella ja viinit valmistettiin pienessä ladossa. Tätä nykyä viinitilaan kuuluu moderni viininvalmistamo ja yli 150 hehtaaria hoidettuja, kauniita tarhoja. Taide on suuressa roolissa viinitilalla; Marcelo Zaccagninin vanhin poika on taiteilija Simone Zaccagnini. Kantavana ideologiana on, että viini ja taide paljastavat elämän salaisuudet.

Italia
Abruzzo
valkoviini – Kasaura Pecorino d*Abruzzo DOC Vignaiolo Zaccagnini
tai
punaviini – Kasaura Montepulciano d*Abruzzo DOC Vignaiolo Zaccagnini
40,50 €/ plo & 6,50 € /12 cl

Valkoviinit

Saksa
Mosel
Schiefer Riesling 2016
Van Volxem, Mosel
66,00 €

Chile
Cono Sur 20 Barrels Chardonnay 2016
Viña Cono Sur, Santa Elisa Estate,
Chimbarongo
77,00 €

Japani
Grace Koshu Kayagatake 2016
Grace Wine Chuo Budoshu, Wine of Yamanashi
73,00 €

Punaviinit

Ranska
Bordeaux
Château Belgrave 1999
Château Belgrave, AC Haut-Médoc
99,00 €

Bourgogne
Savigny-les-Beaune “LES NARBANTONS 2008
Mongeard-Mugneret, Sav.-les-Beaune 1er Cru Les Narbantons
AC 132,00 €

Rhône
Châteauneuf-du-Pape clos Saint Jean 2012
Clos Saint Jean, AC Châteauneuf-du-Pape
126,00 €

Languedoc-Roussillon
Domaine de la Grange des Pères 2000
La Grange des Pères, Vin de Pays de l´Hérault
145,00 €

Domaine de la Grange des Pères 2002
La Grange des Pères, Vin de Pays de l´Hérault
132,00 €

Saksa
Pfalz
Spätburgunder Trocken 2017
Anselmann, Edesheim, Pfalz
53,00 €

Itävalta
Johanneshof Reinisch St Laurent 2014
Familie Reinisch, Thermenregion
59,00 €

Italia
Piemonte
Barolo Serralunga d’Alba 2012
Fontanafredda, Serralunga d’Alba
Barolo DOCG
110,00 €

Barolo VIRNA 2013
VIRNA di Borgogno, Barolo DOCG
54,00 € /37,5cl

Barbera d’Alba 2015
Podere Ruggeri Corsini, Barbera d‘Alba DOC
36,00 € /37,5cl

Toscana
Brunello di Montalcino 2013
Argiano, Brunello di Montalcino DOCG
123,00 €

Veneto
Capitel San Rocco Ripasso 2016
Tedeschi, Valpolicella Superiore DOC
66,00 €

Apulia
Nero 2005
Conti Zecca, Rosso del Salento IGT
89,00 €

Australia
Truffle Row 2011
Hewitson, Barossa Valley
72,00 €/plo

Chile
Cono Sur 20 Barrels Cabernet Sauvignon 2015
Viña Cono Sur, Pirque Viejo Estate, Maipo Valley
77,00 €

Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir 2016
Viña Cono Sur, El Triangulo Estate, Casablanca Valley
77,00 €

Espanja
Ribera del Duero
PradoRey Gran Reserva 2004
Pradorey, Real Sitio de Ventosilla, Ribera del Duero DO
119,00 €

Priorat
Camins del Priorat 2016
Alvaro Palacios, Priorat DOQ
72,00 € & 11,50 €/12cl

Makeita viinejä

Ranska
Loire
Coteaux du Layon Beaulieu Les Rouannières 2010
Papin Chevalier, AC Coteaux du Layon Beaulieu
74,00 €

Roussillon
Mas Amiel Maury Vintage 2014
Mas Amiel, AC Maury
60,40 €

Italia
Piemonte
Moscato d´Asti 2017
Vignaioli di San Stefano, Moscato d´Asti DOCG
46,50 €/ plo & 9,90 €/8cl

Brachetto d’Acqui 2018
Braida di Giacomo Bologna, Brachetto d’Acqui
DOCG 36,50 € & 7,80€/12cl

Saksa
Rheingau
Erbacher Siegelsberg Riesling Auslese 2006
Schloss Reinhartshausen, Rheingau
77,00 €

Rheinhessen
Huxelrebe Auslese 2014
Lorenz, Rheinhessen
50,00 €

Kellarin Helmiä

Punaviinit

Ranska
Bordeaux
Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande 1996
Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande, AC Pauillac
274,00 €

Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande 1998
Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande, AC Pauillac Grand Cru classe
169,00 €

Valkoviinit

Ranska
Bourgogne
Bienvenues-Bâtard-Montrachet 1997
Louis Jadot, Bienvenues-Bâtard-Montrachet Grand Cru AC
214,00 €

Suomi-Viinilista

Suomalaisia viinitiloja ja -tekijöitä maailmalla

Suomalaisten
omistamia viinitiloja löytyy jo useampia maailmalta ja taitavia
suomalaisia viinintekijöitäkin löytyy. Keräsin näistä muutamia
herkkuja Ravintola Krapihovin listalle maisteltavaksi
viinihetkiin!

Heli Lindroth
Krapihovin ylin viininmaistaja

Suomi

Lehtikuohu – alkoholiton/non-alcoholic
Kontiomehu, Jakokoski
34,50 €/plo & 5,50 €/12cl
Lehtikuohun raikkaan maun lähteenä ovat Kiiskisten omalta sukutilalta käsin poimitut, keväiset herukanlehdet. Hienoarominen juhlajuoma jatkaa Louhisaaren tai Marskin juomana tunnetun kotoisen reseptin perinnettä. Monelle juomasta tulevatkin heti ensisiemauksella mieleen iloiset lapsuusmuistot kesäpäivästä mummolassa.

Kuohuva Kuusenkerkkä – alkoholiton/non-alcoholic
Korpihilla Ky, Riisitunturi, Posio
34,50 €/plo & 5,50 €/12 cl
Keväällä laulurastaan aikaan, kun korpien kuusikot muuttavat väriään, on kuusenkerkän poiminta-aika. Kerkät napsitaan aamukasteen aikaan varovaisesti ilmaviin koreihin, että keväisen aamun herkkä hetki sitten joskus olisi tarvittaessa talvella saavutettavissa. Korpihilla Etelä-Lapista, Rukan vaarojen takaa, jylhän Riisitunturin kansallispuiston juurelta, aivan kirkkaan Kitkajärven läheisyydestä tuottaa metsän raikkaan kuusenkerkän herkkäaromisen kuohujuoman pohjoisen luonnon puhtaista raaka-aineista.

Helinä Karviaismarjakuohuviini – luomu
Viiniverla, Verla
62,00 €/plo & 9,90 €/12 cl
Viiniverlan viinitila sijaitsee Pohjois-Kymenlaaksossa, Verlassa, puhtaiden vesien äärellä, lähellä Repoveden kansallispuistoa. Kaikki kuohuviinit ovat luomuviinejä ja ne on valmistettu suomalaisista marjoista perinteisellä pullokäymismenetelmällä ‘méthode traditionnelle’.

 

Three Barrel Project

Three Barrel Project alkoi sadonkorjuun 2013 aikaan, kun ystävät Outi ja Samuli työskennellessään viinitilalla Uudessa Seelannissa tajusivat edessään olevan erinomainen vuosikerta. He ostivat Pinot Noir – rypäleet ja valmistivat viinin kypsymään kolmeen tynnyriin. Viini nimettiin Outin suomalaisen kummipojan, Aatamin,mukaan ja etiketin maalasi Aatamin toinen kummi, taiteilija, Jani Leinonen.

Aatami Pinot Noir 2013/ 2014
Three Barrel Project, Martinborough
120,00 €

Sora Riesling 2016
Wine Flow LTD/ Three Barrel Project; Martinborough
63,00 €/plo & 10,10 €/12cl

Miksei!?! 2015
Montsant Denominacio d’Origen Ya le llamaremos/ Three Barrel Project
69,00 €/plo & 10,60 €/12cl

Ranska

Bordeaux
Château Carsin L’Etiquette Grise 2016
Château Carsin, AC Bordeaux
65,50 €/plo & 10,50 €/12 cl

Château Carsin Rosé de Carsin 2016
Château Carsin, AC Bordeaux
51,00 €/plo & 8,20 €/12 cl

Château Carsin Cuvée Noire 2015
Château Carsin, AC Cõtes de Bordeaux
74,00 €/plo & 11,80 €/12 cl

Château Carsin Liquoreux 2009/ 2010
Château Carsin, AC Cadillac
49,50 €/plo & 10,60 €/8 cl

Vuonna 1990 Juha Berglund sisartensa kanssa hankki Ranskan Bordeaux-alueelta viinitilan, Château Carsinin. Viinin tuotannon filosofiassa on liikuttu Uudesta maailmasta hyvin maanläheiseen ranskalaistyyliseen tuotantotapaan. Perinteisten Bordeaux-lajikkeiden käyttö ja luonnonmukainen jopa kuun kiertoa seuraava viininvalmistus viestivät sadonkorjuun ilosta ja sitoutumisesta laatuun.

Ranska

Rhône
Château de Montfaucon Côtes du Rhône 2014
Château de Montfaucon, AC Côtes du Rhône Protégée
55,00 €/plo & 8,80 €/12 cl

Domaine de Montfaucon Viognier 2017
Château de Montfaucon, AC Viognier IGP
69,00 €/plo & 11,00 €/12 cl

Château de Montfauconilla on noin 60 hehtaaria viinitarhoja, joissa viljellään perinteisiä Etelä-Rhônen lajikkeita, kuten grenache, carignan, cinsault, syrah, counoise ja mourvedre, viognier, marsanne ja clairette. Tarhoja viljellään luomumenetelmin mutta sertifiointia tila ei aio hakea. Viineissä pyritään juotavuuteen ja eleganssiin. Viinitilan hoidossa Rodolphe de Pins*lla on
apuna mm. hänen suomalainen puolisonsa Mari de Pins.

Saksa

Pfalz
Raja Riesling 2014
85,00 €

Raja
Raja Rieslingissä on kyse koko Viinitien jengin pitkäaikaisesta haaveesta, joka alkoi konkretisoitua keväällä 2012, kun he saivat vuokrattua oman palstan Friedrich Beckeriltä. Ainutlaatuista on, että viini tehdään Saksan puolella Schweigenin kylässä ja ranskalaisesta kasvupaikastaan huolimatta kyseessä on saksalainen viini. Kaikki työvaiheet tarhalta pulloon tehdään käsin. Toni Immanen on Raja rieslingin viinintekijä. Hän viljelee 7 köynnösriviä Pfaltzissa aivan Friedrich Beckerin viinitilan kyljessä. Viini on siis täysin Tonin tekemä ja
rypäleet ovat hänen viljelemiään. Koska Tonilla ei ole omaa viinitilaa, hän tekee viinin Friedric Beckerin viinitilalla.

Italia

Piemonte
Barbera d’Alba Meriame 2014
Azienda Agricola Sukula, Barbera d’Alba
120,00 €

Barolo Meriame 2011
Azienda Agricola Sukula, Barbera d’Alba
149,00 €

Riikka ja Jyrki Sukula ovat tuottaneet viinejä kotitilallaan Serralunga d’Alban kylässa Barolon sydämessä vuodesta 2006. Pienellä tilalla, alle 2hehtaaria, kaksi käsiparia riittää tarhatöihin.Viinit valmistetaan maailmankuulun La Spinettan Grinzane Cavourin Barolo-kellarissa. Barbera d’Alba Meriamen köynnökset on istutettu v. 2008 joka on Riikan ja Jyrkin vanhemman tyttären, Alman, syntymävuosi. Niinpä kun Barolo-pullossa on Riikan ja Jyrkin kädet jotka
muodostavat sydämen, on Barbera-pullon etiketissä Alman ja Helmin, molempien tyttärien kädet.

Toscana
La Misse Chianti classico 2014
Candialle, DOCG Chianti classico
62,00 €/plo & 9,90 €/12 cl
Candiallen historia ulottuu aina antiikin Roomaan asti, mutta erityisen mielenkiintoiseksi se muuttuu vuonna 2002, kun tilan ottavat haltuun suomalainen Jarkko Peränen ja saksalainen Josephin Cramer. Italiassa Peränen hullaantui ensin italialaiseen viiniin ja sitten saksalaiseen naiseen. Kun mahdollisuus ostaa tila Greve in Chiantista yllättäin tarjoutui, ei tilaisuutta voinut jättää käyttämättä. Viinejä tehdään ympäristöä kunnioittaen ja satoja tiukasti kontrolloiden. Candiallen Chianti classico istuu paikallisissa viinikaupoissa ylähyllyillä
tasaväkisenä alueen arvokkaimpien viinien seurassa.

Uusi Seelanti

Vicarage Lane Bubbly Sauvignon Blanc
Vicarage Lane Wines Ltd, Marlborough
56,00 €/plo & 9,00 €/12 cl

Vicarage Lane Pinot Noir 2014
Vicarage Lane Wines Ltd, Canterbury
59,00 €/plo & 9,40 €/12 cl

Uudessa Seelannissa Vicarage Lane viinitilaa isännöivät suomalainen Satu Lappalainen ja hänen rallikartturi miehensä John Kennard, joka kilpailee Hyundain rallitiimissä kartturina Hayden Paddonille. Vicarage Lane Wines Limited perustettiin huhtikuussa 2002, kun Kiwi, John Kennard, polkaisi käyntiin uuden viinitilayrityksen. Tila sijaitsee cloudy Bayn alueella Uuden Seelannin Marlborough’ssa, joka on tunnetusti yksi maailman hienoimpien viinien kotiseuduista. Satu hoitaa tilaa, tukena John joka tosin kiertää
maailmaa rallien merkeissä. Vauhdin ja viinin huikea yhdistelmä! Etiketti on suomalaisen taiteilijan Sirpa Ala-Lääkkölän käsialaa.

Julicher Sauvignon Blanc 2017
Julicher Estate, Martinborough
64,00 €/plo & 10,20 €/12 cl

Julicher Riesling 2015
Julicher Estate, Martinborough
64,00 €/plo & 10,20 €/12 cl

Julicher The 99Rows Pinot Noir 2013
Julicher Estate, Martinborough
82,00 €/plo & 13,10 €/12 cl

JulicherPinot Noir 2013
Julicher Estate, Martinborough
99,00 €

Julicher
Pienikokoinen perhetuottaja Julicher tuottaa tänä päivänä arvostettuja viinejä Wairarapan alueella, Uuden Seelannin pohjoissaaren eteläosassa. Viinit tilalla tekee suomalainen Outi Jakovirta, joka on opiskellut enologiksi Uudessa Seelannissa ja hankkinut laajaa kokemusta alasta myös Euroopassa. Outin viineistä Julicher Estate Pinot Noir 2006 on valittu Uuden
Seelannin parhaaksi viiniksi NZ International Wine Show’ssa.

 

Toimintamuutokset

Haluamme tehdä vierailustasi Krapilla mahdollisimman turvallisen noudattamalla huolellisesti terveysviranomaisten ohjeita COVID 19- tartuntojen ehkäisemiseksi. Olemme ryhtyneet seuraaviin toimiin tartuntariskin vähentämiseksi:
Lue lisää

Krapin ruisleipä

Krapin ruisleivän tarina on vuosisatojen matka. Leipä leivotaan yhä tilan ikiaikaiseen hapanjuureen joka on matkannut Holman suvussa sukupolvelta toiselle.
Juuri lepää talon vanhassa puutiinussa ja herää henkiin muutaman kerran viikossa, hapattamaan ja nostattamaan taikinan.
Tänä päivänä leipä leivotaan Helsingin myllyn luomujauhoihin. Mylly sijaitsee Järvenpäässä ja ruis jauhoihin tulee lähialueen sopimustiloilta. Krapin ruisleipä on aitoa suomalaista lähiruokaa jaloimmillaan.

Varaa Online:

Pöytävaraus

Valitse ensin “ravintolat” ja sen jälkeen täytä toivomasi päivämäärä, jotta saat valinnan esiin.