Slide

Hella

Ohjelmakeittiö Hella

Kokki kertoo ja kaikki kokkaavat

Ohjelmakeittiö Hella sijaitsee keskellä Krapin puistoa Ali-Tupa nimisessä piharakennuksessa. Kokkaukseen ja illalliseen varataan koko talo.

Hellassa on työtilat 8–20 ”kokille”, jotka voivat valmistaa itselleen illallisen ravintolamme kokin kanssa. Valmistettu illallinen nautitaan Hellan viihtyisässä ruokailutilassa. Päivällispöytään mahtuu maksimissaan 20 vierasta. Covid-19 toimintamuutosten mukaisesti maksimissaan 15 vierasta.

Keittiön sydämessä kokki kertoo ja kaikki kokkaavat. Herkullinen ateria valmistuu, valloittavat viinit viimeistelevät aterian.

Aina ei pidä itse kokata

Aterian ohjelmakeittiö Hellassa voi valmistaa alusta loppuun myös Krapin kokki. Vieraat pääsevät seuraamaan kokkausta ja jututtamaan kokkia. Hellan henki kertoo aterian viineistä ja huolehtii illallisen kulusta.

Kevään makuja

Kevään makuja

Parsaa ja emmervehnää sekä varhaiskaalia ja kuusenkerkkää
Schiefer Riesling 2016, Van Volxem, Mosel 66,00 €
***

Haudutettua kuhaa, kevään ensimmäisiä perunoita ja raparperihollandaisea
Schiefer Riesling 2016, Van Volxem, Mosel 66,00 €
***
Karitsan karetta, salviaveloutekastiketta, vesikrassipyrettä ja appelsiini-fenkolisalaattia
Miksei!?! 2015,  Montsant Denominacio d’Origen  Ya le llamaremos/ Three Barrel Project 69,00 €
***
Koivunlehdillä maustettua ricottajuustoa, mantelikeksiä ja sampanjagranitea
Ballet d’Octobre,
Domaine Jauhapé, Jurancon 47,00 €/37,5cl

Makuja maailmalta - Italia

Makuja maailmalta – Italia

 

Grillattuja viikunoita, ilmakuivattua kinkkua ja foccaccia-leipää

Kasaura Pecorino d‘Abruzzo DOC Vignaiolo Zaccagnini 40,50 €

al***

Sieni-pinaattiravioleja ja artisokkavaahtoa

Kasaura Montepulciano d‘Abruzzo DOC Vignaiolo Zaccagnini 40,50 €

***

Vasikan sisäfilettä, sitruunarisottoa, oliivi-tomaattisalaattia ja skykastiketta

Capitel San Rocco Ripasso, Tedeschi, Valpolicella Superiore DOC 66,00 €

***

Vaniljapannacottaa ja madeirapäärynöitä

Brachetto d’Acqui, Braida di Giacomo Bologna, Brachetto d’Acqui DOCG 37,50 €

Hellan lohi- ja peuramenu

Hellan lohi- ja peuramenu

Halstrattua lohta, kukkakaalipyrettä ja tilli-smetanajäätelöä
Cono Sur 20 Barrels Chardonnay, Viña Cono Sur, Santa Elisa Estate, Chile 77,00 €
***

Palsternakkavanukasta, juureslastuja ja puolukkakiillettä
Château Carsin L’Etiquette Grise, Château Carsin, AC Bordeaux 67,00 €
****
Täytettyä peuranpaistia, pikkelöityjä punaendiivejä, minttukermassa haudutettuja mustajuuria ja salsa verte-dippiä
Truffle Row,
Hewitson, Adelaide 69,50 €
****
Suklaamoussea, kirsikkakompottia, sitrusmoussea ja Krapin vaaleata leipää
Ainoa Winery Vaapukka
65,00 €/35cl

Kesämenu

Kesämenu

Paahdettua salaattijuustoa, vadelmasalsaa, sinimailasen versoja ja auringonkukan siemeniä
Bicicleta Pinot Noir Rosé, Cono Sur, Chile 37,50 €
***

Frittimuikkuja, tillikreemiä ja perunapyrettä
Sora Riesling, Grava Wines/ Three Barrel Project; Martinborough 58,00 €

 ***

Nokkosliemessä haudutettua kananpoikaa, grillattua fiorettoa, varsikukkakaalia, lehtimangoldia & tiikeritomaatti-pähkinädippiä
Vicarage Lane Pinot Noir, Vicarage Lane Wines Ltd, Canterbury 65,00 €
***
Krapin ”puffet”-jäätelöä ja savustettua kirsikkalientä
Brachetto d’Acqui, Braida di Giacomo Bologna, Brachetto d’Acqui DOCG 37,50 €

Kokkauksen kulku

Kuunnellaan, kokataan ja nautitaan

Kokkaajat toivotetaan tervetulleiksi Hellan drinkillä, ja maljaa nostetaan hyvälle ruoalle. Varsinainen ohjelma alkaa ruokien ja raaka-aineiden esittelyllä ja työtehtävien jaolla. Kokki käy läpi eri työvaiheet ja kertoo parhaat niksit. Töihin päästään käsiksi kaikille jaettavien reseptien avulla. Koska hyvän ruoan ja viinin liitto on erottamaton, kokkausviini kuuluu asiaan.

Kokkaus kestää pari tuntia, minkä jälkeen siirrytään pöytään nauttimaan työn tuloksista. Ruokailun yhteydessä keskustellaan aterialle valituista viineistä, ja pöydässä tarinat kulkevat makujen maailmassa.

Illan päätteeksi kokkaajille jaetaan reseptit ja kokkausvinkit mukaan otettaviksi.

Aina ei pidä itse kokata

Aterian ohjelmakeittiö Hellassa voi alusta loppuun valmistaa myös Krapin kokki. Vieraat pääsevät seuraamaan kokkausta ja jututtamaan kokkia. Tarjoilija, Hellan henki, kertoo aterian viineistä ja huolehtii illallisen kulusta.

Valittavana ovat samat ateriakokonaisuudet kuin kokkauksessakin; Ateria valmistetaan 12-18 henkilölle. Jotta illallinen sujuu miellyttävästi, suosittelemme, että koko seurue valitsee saman menun.

Kokkauksen hinta

Kaikki Kokkaa! 145,00 €/hlö/ 5h

Kaikki kokkaa!
Sisältyy Hellan drinkki, kokkaus, menu, reseptikansio mukaan otettavaksi ja viinien esittely. Ruokajuomat veloitamme erikseen menussa esitetyin hinnoin.

Minimiveloitus ruoasta 8 hengen mukaan 1160,00 €.
Minimiveloitus koko tilaisuudesta 1500,00 €. Aikaa kokkaukseen ja ruokailuun kuluu 4-6 tuntia.
Lisätunneista veloitamme 65,00 €/h.

Illallinen 97,00 €/hlö/4h

Kokki kokkaa.
Ruoka ja tarinat sisältyvät hintaan.
Ruokajuomat veloitamme erikseen.

Minimiveloitus ruoasta 12 hengen mukaan 1164,00 €.
Minimiveloitus koko tilaisuudesta 1500,00 €. Lisätunneista veloitamme 65,00 €/h.

Miele

Hellassa kokataan Mielen keittiökoneilla.
se mitä kokataan Hellassa onnistuu myös kotikeittiössä.

Miele