Ohjelmakeittiö Hella
Kokki kertoo ja kaikki kokkaavat
Ohjelmakeittiö Hella sijaitsee keskellä Krapin puistoa Ali-Tupa nimisessä piharakennuksessa. Kokkaukseen ja illalliseen varataan koko talo.
Hellassa on työtilat 8–20 ”kokille”, jotka voivat valmistaa itselleen illallisen ravintolamme kokin kanssa. Valmistettu illallinen nautitaan Hellan viihtyisässä ruokailutilassa. Päivällispöytään mahtuu maksimissaan 20 vierasta.
Keittiön sydämessä kokki kertoo ja kaikki kokkaavat. Herkullinen ateria valmistuu, valloittavat viinit viimeistelevät aterian.
Aina ei pidä itse kokata
Aterian ohjelmakeittiö Hellassa voi valmistaa alusta loppuun myös Krapin kokki. Vieraat pääsevät seuraamaan kokkausta ja jututtamaan kokkia. Hellan henki kertoo aterian viineistä ja huolehtii illallisen kulusta.
Hella 2022 kevät
Kevään makuja
Parsakeittoa, juustotimbaali ja parsasalaattia
Torres Waltraud Riesling, DO Penedes 59,50 €/plo
***
Paahdettua kotimaista kirjolohta, kevään uusia perunoita,
ruskistettua voita ja piparjuurta ja kirjolohenmätiä
Barramundi Chardonnay, Qualia Wines, South Eastern Australia 55,00 €/plo
***
Karitsan karetta, Hasselbackan perunoita,
kevään vihanneksia ja tummaa sitruuna-Portviinikastiketta
Torres Purgatori, DO Costers del Segre 79,50 €/plo
***
Raparperipannacottaa, Madeleine-leivos ja raparperisiirappia
Moscato d´Asti, Vignaioli di San Stefano, Moscato d´Asti DOCG 49,50 €/37,5cl plo
Makuja maailmalta – Espanja
Savustettua espanjalaista vuoristokinkkua, kaprismajoneesia ja chili-perunasalaattia
Cuvée Esplendor Vardon Kennett Mètode Tradicional, Familia Torres 99,50 €/plo
***
Gazpacho-keittoa ja paahdettua leipää
Torres Celeste Verdejo, DO Rueda 49,50 €/plo
***
Tomaatilla ja oliivilla kuorrutettua turskaa ja paistettua kampasimpukkaa
Torres Waltraud Riesling, DO Penedes 59,50 €/plo
***
Paahtovanukasta ja mansikkasalaattia
Torres Floralis Moscatel Oro 44,00 €/0,5l plo
Kuunnellaan, kokataan ja nautitaan
Kokkaajat toivotetaan tervetulleiksi Hellan drinkillä, ja maljaa nostetaan hyvälle ruoalle. Varsinainen ohjelma alkaa ruokien ja raaka-aineiden esittelyllä ja työtehtävien jaolla. Kokki käy läpi eri työvaiheet ja kertoo parhaat niksit. Töihin päästään käsiksi kaikille jaettavien reseptien avulla. Koska hyvän ruoan ja viinin liitto on erottamaton, kokkausviini kuuluu asiaan.
Kokkaus kestää pari tuntia, minkä jälkeen siirrytään pöytään nauttimaan työn tuloksista. Ruokailun yhteydessä keskustellaan aterialle valituista viineistä, ja pöydässä tarinat kulkevat makujen maailmassa.
Illan päätteeksi kokkaajille jaetaan reseptit ja kokkausvinkit mukaan otettaviksi.
Aina ei pidä itse kokata
Aterian ohjelmakeittiö Hellassa voi alusta loppuun valmistaa myös Krapin kokki. Vieraat pääsevät seuraamaan kokkausta ja jututtamaan kokkia. Tarjoilija, Hellan henki, kertoo aterian viineistä ja huolehtii illallisen kulusta.
Valittavana ovat samat ateriakokonaisuudet kuin kokkauksessakin; Ateria valmistetaan 12-18 henkilölle. Jotta illallinen sujuu miellyttävästi, suosittelemme, että koko seurue valitsee saman menun.
Kaikki Kokkaa! 145,00 €/hlö/ 5h
Kaikki kokkaa!
Sisältyy Hellan drinkki, kokkaus, menu, reseptikansio mukaan otettavaksi ja viinien esittely. Ruokajuomat veloitamme erikseen menussa esitetyin hinnoin.
Minimiveloitus ruoasta 8 hengen mukaan 1160,00 €.
Minimiveloitus koko tilaisuudesta 1500,00 €. Aikaa kokkaukseen ja ruokailuun kuluu maksimissaan 5 tuntia.
Lisätunneista veloitamme 65,00 €/h.
Illallinen 97,00 €/hlö/4h
Kokki kokkaa.
Ruoka ja tarinat sisältyvät hintaan.
Ruokajuomat veloitamme erikseen.
Minimiveloitus ruoasta 12 hengen mukaan 1164,00 €.
Minimiveloitus koko tilaisuudesta 1500,00 €. Lisätunneista veloitamme 65,00 €/h.
Hellassa kokataan Mielen keittiökoneilla.
se mitä kokataan Hellassa onnistuu myös kotikeittiössä.