Slide

Krapihovi

Aito suomalainen viiden vuodenajan kattaus

Ravintola Krapihovi vaalii ja luo suomalaista ruokaperinnettä idyllisessä huvilaympäristössä. Helmenharmaa, vihreäpuitteinen päärakennus on rakennettu vuonna 1883 valtioneuvos Souranderin kesähuvilaksi ja Krapin tilan päärakennukseksi.

Krapihovin keittiön tarina rakentuu vuodenaikojen kiertokulusta ja puhtaista suomalaisista raaka-aineista maalta, mereltä, metsistä. Pihapiirissä on oma palvaamo, lihanleikkaamo sekä leipomo. Kaikki lautasella on omin käsin tehtyä, huolella valmistettua. Krapihoviin katetaan vuodenajan aito suomalainen, käsin valmistettu kattaus, herkullinen tarina Suomesta.
Ruokasalin kolme kattausta; aamiainen, lounas ja illallinen ovat Krapin ruokamaailman suomalaista  perinnettä.

Pitopöydän toinen vuodenaika, kevät

Kevään koittaessa pitopöytään katetaan herkut pääsiäisen ympärille. Palvattu lammas, ensimmäiset sienet, parsa ja kananmuna herkut tuovat kevään kiellelle.

 

Avoinna

Ravintola Krapihovi avoinna

3.1 – 28.4.2019

HUOM! Katso pääsiäisen poikkeukselliset aukioloajat täältä

ma-pe klo 11-15 & klo 17-23
(keittiö klo 22 asti)
la klo 12-16 & klo 17-22
(keittiö klo 21 asti)

sunnuntait suljettu

Aamiainen

ma-pe klo 6.30 – 9.30, hinta 16,00e/ hlö
(kesäaikana klo 7.00 – 9.30)

HUOM! Pääsiäisenä ei aamiaista tarjolla su 21.4 – ti 23.4.2019

lapset 5-12v 8,00e/hlö, lapset alle 5v ilmaiseksi
Krapin herkullisen aamiaisen kaikki tuotteet ovat laktoosittomia.

Suosittelemme pöytävarausta etukäteen.
Varaukset: p. 09 274 84 290 tai myynti@krapi.fi

Pöydässä
Yön yli haudutettua puuroa Krannin tilan luomuohrasta
& kanelia ja sokeria
Luomujogurttia,
Luomumysliä, Muroja, Krapin Granolaa,
Suomalaisia marjoja Hedelmiä, Hunajaa
Auringonkukan siemeniä, Paahdettua pähkinärouhetta,
Kuivattuja marjoja, Marjarouhetta, Camelina-rouhetta

Krapin palvipekonia & Ruohosipulilla maustettua munakokkelia
Keitettyjä kananmunia

Karjalanpiirakkaa ja munavoita
Kauden täysjyväsämpylöitä, Krapin vaaleaa vuokaleipää
Suomen 2017 kansallisruoka; ruisleipä leivottu Krapilla yli 100v vanhaan juureen
Coquusin perunarieskaa, Luomuruisnappeja,
Gluteeniton leipä, näkkileipä mysli ja keksit
Voita ja margariinia

Ålandsmeijerin Kungsgård-kermajuustoa,
Kolatun juustolan Valma valkohomejuustoa

Krapilla savustettua lihaleikkelettä
Kauden suolattua kalaa
Kirsikkatomaatteja, Kurkkua, Myrttisen suolakurkkuja, Salaattia
Omenamehua, Appelsiinimehua & suomalaista luomumarjamehua, Marja/ hedelmäjuoma

Kahvia ja teetä
Makeaa kahvileipää, keksejä

Pitopöytä lounaalla

Krapihovin ruokasalin lounaskattaus
ma – pe klo 11-15, la 12 – 16

neljä ateriaa
koko lounas 41e/ma-la
alkuruoat ja jälkiruoat 29,50e / ma-la
keitto, lämminruoka ja jälkiruoka 29,50e/ ma-la
jälkiruoat 14,50e,
lapset 19,50e/ 5-12hlö & alle 5v ilmaiseksi

Kevät Pitopöydässä
(21.3.-27.5.2019)

Kevään kuohuvista koskista ja meren ääreltä
Pielisen tomaattimarinoitua muikkua & tilliperunoita
Hiillostettua pikkelöityä lohta
Sillikaviaaria

Maalta ja Krapin kellarista
Vihersalaattia & versoja & raparperivinaigrettea
Kevätsalaatti; parsaa, perunaa, papuja, purjoa, sipulia & pinaatti-persiljapestoa
Marinoituja pieniä tomaatteja
Inkiväärillä maustettua kevätkaalia & hillottua porkkanaa
Sitrussalaattia & pähkinää ja jugurtti-hunajakastiketta
Kotijuustoa ja raparperia
Parsapiirakkaa ja pikkelöityä punasipulia

Metsän kätköistä ja Krapin Palvaamosta
Tyrni-marinoitua kalkkunanrintaa ja tyrni-omenahilloktta
Krapilla palvattua karitsapaistia & paahdettua valkosipulikastiketta
Miedosti savustettua timjamimarinoitua härän paahtopaistia

Krapin timjami-karitsamakkaraa & sinappia ja puolukkasurvosta

Lehtikaali-kirvelikeittoa ja Krapin palvipekonia &
Krapin luomuleipiä, voita ja levitettä
(keitto vaihtuu päivittäin)

Sesongin mukaan vaihtuva pääruoka katetaan päivittäin pitopöytää
(esimerkki yhden päivän kokonaisuudesta)
Ylikypsää kuusenkerkkäsuolalla maustettua karitsan entrecotea &
Timjami-punaviinikastiketta
Krapin puutarhan yrteillä maustettua Krannin tilan luomuohrattoa &
Paahdettuja hunajaporkkanoita

 kasvisruoka tarjoillaan lautasannoksena
Pinaatti-vuohenjuustopaistosta, punajuuripestoa, perunavohvelia ja yrttikastiketta

Jälkiruokapöydässä
Suomalaista pientilajuustoa ja Krapin hilloketta
Sitruunakakkua ja sitruunakastiketta
Vaniljavanukasta ja Krapin manteli-kermakaramellia
Kahvia & teetä

Pitopöytä iltaisin

Krapihovin ruokasalin illalliskattaus
ma – pe klo 17-22.00
la klo 17-21

46,00e/ hlö
61,00e / hlö pääruoan kanssa
(pääruokaa valitaan ruokalistalta ja tarjoillaan pöytään)
lapset 5-12v 24,00e & lapset alle 5v ilmaiseksi

Kevät Pitopöydässä
22.3.-27.5.2019

Kevään kuohuvista koskista ja meren ääreltä
Pielisen tomaattimarinoitua muikkua & tilliperunoita
Hiillostettua pikkelöityä lohta
Sillikaviaaria

Maalta ja Krapin kellarista
Vihersalaattia & versoja & raparperivinaigrettea
Kevätsalaatti;
parsaa, perunaa, papuja, purjoa, sipulia & pinaatti-persiljapestoa
Marinoituja pieniä tomaatteja
Inkiväärillä maustettua kevätkaalia & hillottua porkkanaa
Sitrussalaattia & pähkinää ja jugurtti-hunajakastiketta
Kotijuustoa ja raparperia
Parsapiirakkaa ja pikkelöityä punasipulia

Metsän kätköistä ja Krapin Palvaamosta
Tyrni-marinoitua kalkkunan rintaa ja tyrni-omenahilloketta
Krapilla palvattua karitsapaistia & paahdettua valkosipulikastiketta
Miedosti savustettua timjamimarinoitua härän paahtopaistia

Krapin timjami-karitsamakkaraa & sinappia ja puolukkasurvosta
Parsa-savulohikeittoa ja tillikermaa – keitto vaihtuu päivittäin
Krapin luomuleipiä, voita ja levitettä

Pöytiin tarjoiltavia pääruokavaihtoehtoja

Grillattua parsaa
auringonkukan versoja, vuohenjuustokreemi & kuusenkerkkää
tai
Hiillostettu päivän kalasaalis
marinoitua fenkolia ja tomaattia, porkkanapyrettä ja Hollandaise-kastiketta
tai
Valkosipulilla ja rosmariinilla paahdettua lampaan karetta
shalottisipuliliemi ja vihreää Krannin tilan minttu-persiljaohrattoa

Jälkiruokapöydästä
Suomalaisia pientilajuustoja ja Krapin hillokkeita
Juustoportin Pappilanjuustoa ja Krapin tyrni-porkkanahilloketta
Peltolan Blue -juustoa ja rosmariinilla maustettua aronia-omenahilloketta

Sitruunakakkua ja sitruunakastiketta
Aleksanterin leivoksia
Vaniljavanukasta ja Krapin manteli-kermakaramellia
Kahvia & teetä

Juomia

Alkumaljaksi
CocoDriloTonic 13,00e

Alkupaloille
La Chouette de Champillon Champagne Brut, AC Champagne 12,80e/12cl
tai
olutta läheltä Tuusulasta; MakuBrewingin Krapin Talonpoika Pils 9,50e/33cl
&
Ägräs Akvavit 13,00e/ 4cl

Kasvisruoalle
Julicher Sauvignon Blanc 2015, Julicher Estate, Martinborough 10,20e/ 12cl
tai
Kalalle
viini saaliin mukaan
tai
Lampaalle
Truffle Row 2011, Hewitson, Adelaide 11,50e/ 12cl

Juustoille;
Maury Vintage 2014, Mas Amiel, AC Maury 12,90e / 8cl

Jälkiruoalle
Moscato d´Asti 2016, Vignaioli di San Stefano, Moscato d´Asti DOCG 9,90e/ 8cl

Kahvin kanssa
Krapin omenamehusta ”calvados” Apple Jack, Helsinki Distillery Company, 10,20e/ 2cl

Ruokalista

Pitopöytä lautasella

Pitopöydän makupaloja
16,00e
Kotijuustoa, raparperia & vesikrassia
Kaartilantilan mallaspossun kylkeä, mallassiirappia, Krapin vesa salamia ja paahdettua tattaria
Château de Montfaucon Viognier 2017, Château de Montfaucon, Rhone
11,00e/ 12cl

Pitopöydän kasvismakupaloja
16,00e
Kotijuustoa, raparperia & vesikrassia
Sitrussalaattia & pähkinää ja jugurtti-hunajakastiketta
Château de Montfaucon Viognier 2017, Château de Montfaucon, Rhone
11,00e/ 12cl

Parsa-tuorehernekeittoa ja punajuuripekonia
13,00e/ 18,50e
Fontana Soave 2017, Tenuta Sant’Antonio, Fontana Soave DOC
9,00e/ 12cl

Tarjoilemme annosten kanssa Krapin leipiä,
pähkinäleipää, rosmariinillä maustettua peruna-juurileipää
ja yli 100-vuotiseen juureen leivottua ruisleipää ja paahdettua voita.

Lämpimiä annoksia

Grillattua parsaa
auringonkukan versoja, vuohenjuustokreemi & kuusenkerkkää
24,50e
Julicher Sauvignon Blanc 2015, Julicher Estate, Martinborough
10,20e/ 12cl

Hiillostettu päivän kalasaalis
marinoitua fenkolia ja tomaattia, porkkanapyrettä ja hollandaisekastiketta
31,50€
Viinisuositus kalasaaliin mukaan

Valkosipulilla ja rosmariinillä paahdettua lampaan karetta
shalottisipuliliemi ja vihreää Krannin tilan minttu-persiljaohrattoa
32,50e
Truffle Row 2011, Hewitson, Adelaide
11,50e/
12cl

Lasten annoksia

Lehtipihvi
maustevoita, ranskalaisia perunoita ja vihanneksia
15,00e/100g & 27,00e/ 200g

Krapin lihapullia
kermakastiketta, ranskalaisia perunoita ja vihanneksia
12,00e/ pieni & 21,00e/ iso

Lapset voivat valita mieleisensä perunat annoksiin; keitinperunoita, perunamuussia tai ranskalaisia perunoita
Listan pääruoista valmistamme lapsille puolikkaita annoksia hintaan
16,50e/ annos

Makea pitopöytä

14,00e
Sitruunakakkua ja sitruunakastiketta
Aleksanterin leivoksia
Vaniljavanukasta ja Krapin manteli-kermakaramellia
Kahvia ja teetä
Moscato d´Asti 2016, Vignaioli di San Stefano, Moscato d´Asti DOCG
9,90e/ 8cl

Pitopöydän juustot;
Suomalaisia pientilajuustoja ja Krapin hillokkeita pitopöydästä
12,00e

Peltolan Blue juustoa ja rosmariinillä maustettua aronia-omenahilloketta
Juustoportin Pappilanjuustoa ja Krapin tyrni-porkkanahilloketta
Maury Vintage 2014, Mas Amiel, AC Maury
12,90e / 8cl

Pitopöydän makeita makupaloja

Aleksanterin leivos
7,00e

Krapin manteli-kermakaramellia
4,00e

Ateriat

Krapin makumatka – pitopöytä lautasella
64,00e

Suomalaisen kevään parhaita herkkuja – maistelupaloja Krapin keittiön tapaan

Krapin makupaloja
Kotijuustoa, raparperia & vesikrassia
Kaartilantilan mallaspossun kylkeä, mallassiirappia
Krapin vesa salamia ja paahdettua tattaria
Château de Montfaucon Viognier 2017, Château de Montfaucon, Rhone
11,00e/ 12cl

Parsa-tuorehernekeittoa ja punajuuripekonia
Fontana Soave 2017, Tenuta Sant’Antonio, Fontana Soave DOC 9,00e/ 12cl

Hiillostettu päivän kalasaalis
marinoitua fenkolia ja tomaattia , porkkanapyrettä ja hollandaisekastiketta
Viinisuositus kalasaaliin mukaan

Valkosipulilla ja rosmariinillä paahdettua lampaan karetta
shalottisipuliliemi ja vihreää Krannin tilan minttu-persiljaohrattoa
Truffle Row 2011, Hewitson, Adelaide 11,50e/ 12cl

Juustoportin Pappilanjuustoa
tyrni-porkkanahilloketta
Maury Vintage 2014, Mas Amiel, AC Maury 12,90e / 8cl

Sitruunakakkua
sitruunasorbettia ja suolakaramellikastiketta
Moscato d´Asti 2016, Vignaioli di San Stefano, Moscato d´Asti DOCG
9,90e/ 8cl

 

Krapin lyhyt makumatka – pitopöytä lautasella
54,00e

Suomalaisen kevään parhaita herkkuja – maistelupaloja Krapin keittiön tapaan

Krapin makupaloja
Kotijuustoa, raparperia & vesikrassia
Kaartilantilan mallaspossun kylkeä, mallassiirappia
Krapin vesa salamia ja paahdettua tattaria
Château de Montfaucon Viognier 2017, Château de Montfaucon, Rhone
11,00e/ 12cl

Parsa-tuorehernekeittoa
punajuuripekonia
Fontana Soave 2017,  Tenuta Sant’Antonio, Fontana Soave DOC 9,00e/ 12cl

Valkosipulilla ja rosmariinillä paahdettua lampaan karetta
shalottisipuliliemi ja vihreää Krannin tilan minttu-persiljaohrattoa
Truffle Row 2011, Hewitson, Adelaide 11,50e/ 12cl

Sitruunakakkua

sitruunasorbettia ja suolakaramellikastiketta
Moscato d´Asti 2016, Vignaioli di San Stefano, Moscato d´Asti DOCG 9,90e/ 8cl

Kasvisateriat

Krapin kasvismakumatka- pitopöytä lautasella
64,00e

Suomalaisen kevään parhaita kasvisherkkuja – maistelupaloja Krapin keittiön tapaan

Kasvimaan makupaloja
Sitrussalaattia & pähkinää ja jugurtti-hunajakastiketta
Inkiväärillä maustettua kevätkaalia & hillottua porkkanaa
Château de Montfaucon Viognier 2017, Château de Montfaucon, Rhone
11,00e/ 12cl   


Kotijuustoa
raparperia & vesikrassia

Kermaista korvasienikeittoa & yrttiöljyä
Cono Sur 20 Barrels Chardonnay 2016, Santa Elisa Estate, Chimbarongo
12,30e/ 12cl

Grillattua parsaa
auringonkukan versoja, vuohenjuusto curd & kuusenkerkkää
Julicher Sauvignon Blanc 2015, Julicher Estate, Martinborough 10,20e/ 12cl

Juustoportin Pappilanjuustoa
Krapin tyrni-porkkana-aprikoosihilloketta
Maury Vintage 2014, Mas Amiel, AC Maury 12,90e / 8cl

Sitruunakakkua
sitruunasorbettia ja suolakaramellikastiketta
Moscato d´Asti 2016, Vignaioli di San Stefano, Moscato d´Asti DOCG 9,90e/ 8cl

Krapin lyhyt kasvismakumatka – pitopöytä lautasella
54,00e

Suomalaisen kevään parhaita herkkuja – maistelupaloja Krapin keittiön tapaan

Kasvimaan makupaloja
Kotijuustoa, raparperia & vesikrassia
Sitrussalaattia & pähkinää ja jugurtti-hunajakastiketta
Château de Montfaucon Viognier 2017, Château de Montfaucon, Rhone
11,00e/ 12cl   


Kermaista korvasienikeittoa & yrttiöljyä
Cono Sur 20 Barrels Chardonnay 2016, Santa Elisa Estate, Chimbarongo
12,30e/ 12cl

Grillattua parsaa
auringonkukan versoja, vuohenjuusto curd & kuusenkerkkää
Julicher Sauvignon Blanc 2015, Julicher Estate, Martinborough 10,20e/ 12cl

Sitruunakakkua
sitruunasorbettia ja suolakaramellikastiketta
Moscato d´Asti 2016, Vignaioli di San Stefano, Moscato d´Asti DOCG 9,90e/ 8cl

Viinit

Shampanjat

André clouet Cuvée un Jour de 1911
Champagne André clouet, AC Champagne
189,00 €

Champagne Deutz Rosé
Champagne Deutz, AC Champagne
139,00 €

Billecart-Salmon Brut Réserve
Champagne Billecart-Salmon, AC Champagne
114,00 €

Ayala Brut Nature
Ayala, AC Champagne
125,00 €

La Chouette de Champillon Brut
Les Vignobles Champenois, AC Champagne
78,00 €/ plo & 12,50 € / 12 cl

La Chouette de Champillon Champagne Brut
Les Vignobles Champenois, AC Champagne
25,00 € / 20 cl

Kuohuviinit

Chile
Cono Sur Sparkling Rosé, Valle del Bio Bio
48,00 €/ plo & 7,70 € / 12 cl

Espanja
Pere Ventura Cuvée Especial, DO Cava
49,00 €/ plo & 7,80 € / 12 cl
Juvé & Camps Cinta Purpura Reserva
65,50 €

Cuvée Esplendor Vardon Kennett Mètode
Tradicional Familia Torres
95,00 €

Ranska
Adam Emotion l’Excellence du Cremant d’Alsace
Brut
Jean Babtiste Adam, AC Cremant d’Alsace
58,00€/ plo & 9,30 € / 12 cl

Roseviinit

Ranska
Languedoc-Roussillon
Cote de Roses Rosé 2016
Gérard Bertrand, Languedoc AOP
55,00 €

Krapin talon viinit

Cantina Zaccagninin viinit ovat saaneet suurta arvostusta kansainvälisesti.
Korkealaatuisten viinien valmistuksesta vastaavat tilan omistaja Marcello
Zaccagnini ja enologi Concezio Marulli. Zaccagnini on perheyritys, joka perustettiin vuonna 1978 Bolognanon kylään Abruzzon alueelle. Aluksi viinitarhoja oli yhden hehtaarin alueella ja viinit valmistettiin pienessä ladossa. Tätä nykyä viinitilaan kuuluu moderni viininvalmistamo ja yli 150 hehtaaria hoidettuja, kauniita tarhoja. Taide on suuressa roolissa viinitilalla; Marcelo Zaccagninin vanhin poika on taiteilija Simone Zaccagnini. Kantavana ideologiana on, että viini ja taide paljastavat elämän salaisuudet.

Italia
Abruzzo
valkoviini – Kasaura Pecorino d*Abruzzo DOC Vignaiolo Zaccagnini
tai
punaviini – Kasaura Montepulciano d*Abruzzo DOC Vignaiolo Zaccagnini
40,00€/ plo & 6,40 € / 12 cl

Valkoviinit

Ranska
Alsace
Pinot Gris 2017
Domaine Laurent Vogt, AC Alsace
66,00 €

Chablis
Chablis “Saint Pierre 2015
Le Domaine d’Henri, AC Chablis
72,00 €

Saksa
Mosel
Schiefer Riesling 2016
Van Volxem, Mosel
66,00 €

Pfalz
Riesling Landauer Altes Löhl 2013 Anselmann,
Edesheim, Pfalz
62,50 €

Reinhessen
Groh Weissburgunder 2017 Groh, Reinhessen
66,00 €

Italia
Piemonte
Arneis Langhe 2017
Luca Bosio, Langhe Arneis DOC
55,00 €

Veneto
Custoza 2017
Monte del Fra, Custoza DOC
53,00 €

Fontana Soave 2017
Tenuta Sant’Antonio, Fontana Soave DOC
56,50€/ plo & 9,00 €/ 12cl

Espanja
Katalonia
Jaspi Blanc 2016
Coca i Fitó, DO Terra Alta
51,00 €

Abadal Nuat 2011
Bodegas Abadal, Pla de Bages DO
52,00 €

Valdeorras
Louro Godello 2014
Rafael Palacios, DO Valdeorras
59,50 €

Itävalta
Grüner Veltliner Loisiumweingarten Reserve 2017
Weingut Steininger, DAC Kamptal
59,00 €

Chile
Cono Sur 20 Barrels Chardonnay 2016
Viña Cono Sur, Santa Elisa Estate,
Chimbarongo
77,00€/ plo & 12,30 €/ 12cl

Japani
Grace Koshu Kayagatake 2016
Grace Wine Chuo Budoshu, Wine of Yamanashi
73,00 €

Punaviinit

Ranska
Bordeaux
Château Belgrave 1999
Château Belgrave, AC Haut-Médoc
99,00 €

Château Tourbadon 2012
Vignoble Ouzoulias, AC Saint-Emilion
69,00 €

Bourgogne
Savigny-les-Beaune “LES NARBANTONS 2008
Mongeard-Mugneret, Sav.-les-Beaune 1er Cru Les Narbantons
AC 132,00 €

Bourgogne Cuvée Latour 2016
Louis Latour, Bourgogne AC
69,00e

Rhône
Châteauneuf-du-Pape clos Saint Jean 2012 clos
Saint Jean, AC Châteauneuf-du-Pape
126,00 €

Languedoc-Roussillon
Domaine de la Grange des Pères 2000
La Grange des Pères, Vin de Pays de l´Hérault
145,00 €

Domaine de la Grange des Pères 2002
La Grange des Pères, Vin de Pays de l´Hérault
132,00 €

Saksa
Pfalz
Spätburgunder Trocken 2017
Anselmann, Edesheim, Pfalz
53,00e

Itävalta
Johanneshof Reinisch St Laurent 2014
Familie Reinisch, Thermenregion
59,00 €

Italia
Piemonte
Barolo Serralunga d’Alba 2012
Fontanafredda, Serralunga d’Alba
Barolo DOCG
110,00 €

Toscana
Brunello di Montalcino 2013
Argiano, Brunello di Montalcino DOCG
123,00 €

Veneto
Capitel San Rocco Ripasso 2015
Tedeschi, Valpolicella Superiore DOC
66,00 €

Scaia Corvina 2015
Tenuta Sant’ Antonio, Veneto IGT
56,00€/ plo & 9,00€/ 12cl

Apulia
Nero 2005
Conti Zecca, Rosso del Salento IGT
89,00 €

Etelä-Afrikka
Cathedral Cellar Triptych 2013
KWV, Western Cape
59,00 €

Australia
Truffle Row 2011
Hewitson, Barossa Valley
72,00€/ plo & 11,50 €/ 12cl

Chile
Cono Sur 20 Barrels Cabernet Sauvignon 2015
Viña Cono Sur, Pirque Viejo Estate, Maipo Valley
77,00€/ plo & 12,30 €/ 12cl

Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir 2016
Viña Cono Sur, El Triangulo Estate, Casablanca Valley
77,00 €

Espanja
Ribera del Duero
Pago de los Capellanes Joven Roble 2016
Pago de los Capellanes, Ribera del Duero DO
62,50 €

PradoRey Gran Reserva 2004
Pradorey, Real Sitio de Ventosilla, Ribera del Duero DO
119,00 €

Priorat
Camins del Priorat 2016
Alvaro Palacios, Priorat DOQ
72,00 €

Portugali
Douro
Quinta de la Rosa Douro Tinto 2015
Quinta de la Rosa, Douro DOC
62,50 €

Makeita viinejä

Ranska
Loire
Coteaux du Layon Beaulieu Les Rouannières 2010
Papin Chevalier, AC Coteaux du Layon Beaulieu
74,00 €

Roussillon
Mas Amiel Maury Vintage 2014
Mas Amiel, AC Maury
60,40€/ plo & 12,90 € / 8 cl

Italia
Piemonte
Moscato d´Asti 2017
Vignaioli di San Stefano, Moscato d´Asti DOCG
46,50€/ plo & 9,90e/ 8cl

Brachetto d’Acqui 2017
Braida di Giacomo Bologna, Brachetto d’Acqui
DOCG 36,50 €

Saksa
Rheingau
Erbacher Siegelsberg Riesling Auslese 2006
Schloss Reinhartshausen, Rheingau
77,00 €

Rheinhessen
Huxelrebe Auslese 2014
Lorenz, Rheinhessen
50,00 €

Yhdysvallat
Pacific Rim Framboise
Pacific Rim, Mount Vernon Washington State
58,00 €

Kellarin Helmiä

Punaviinit

Ranska
Bordeaux
Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande 1996
Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande, AC Pauillac
274,00 €

Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande 1998
Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande, AC Pauillac Grand Cru classe
169,00 €

Valkoviinit

Ranska
Bourgogne
Bienvenues-Bâtard-Montrachet 1997
Louis Jadot, Bienvenues-Bâtard-Montrachet Grand Cru AC
214,00 €

Italia
Toscana
Batàr 2003
Agricola Querciabella, Toscana IGT
79,00 €

Suomi-Viinilista

Suomalaisia viinitiloja ja -tekijöitä maailmalla

Suomalaisten
omistamia viinitiloja löytyy jo useampia maailmalta ja taitavia
suomalaisia viinintekijöitäkin löytyy. Keräsin näistä muutamia
herkkuja Ravintola Krapihovin listalle maisteltavaksi
viinihetkiin!

Heli Lindroth
Krapihovin ylin viininmaistaja

Suomi

Lehtikuohu – alkoholiton/non-alcoholic
Kontiomehu, Jakokoski
34,50€/ plo & 5,50 € / 12 cl
Lehtikuohun raikkaan maun lähteenä ovat Kiiskisten omalta sukutilalta käsin poimitut, keväiset herukanlehdet. Hienoarominen juhlajuoma jatkaa Louhisaaren tai Marskin juomana tunnetun kotoisen reseptin perinnettä. Monelle juomasta tulevatkin heti ensisiemauksella mieleen iloiset lapsuusmuistot kesäpäivästä mummolassa.

Kuohuva Kuusenkerkkä – alkoholiton/non-alcoholic
Korpihilla Ky, Riisitunturi, Posio
34,50€/ plo & 5,50 € / 12 cl
Keväällä laulurastaan aikaan, kun korpien kuusikot muuttavat väriään, on kuusenkerkän poiminta-aika. Kerkät napsitaan aamukasteen aikaan varovaisesti ilmaviin koreihin, että keväisen aamun herkkä hetki sitten joskus olisi tarvittaessa talvella saavutettavissa. Korpihilla Etelä-Lapista, Rukan vaarojen takaa, jylhän Riisitunturin kansallispuiston juurelta, aivan kirkkaan Kitkajärven läheisyydestä tuottaa metsän raikkaan kuusenkerkän herkkäaromisen kuohujuoman pohjoisen luonnon puhtaista raaka-aineista.

Helinä Karviaismarjakuohuviini – luomu
Viiniverla, Verla
62,00€/ plo & 9,90 € / 12 cl
Viiniverlan viinitila sijaitsee Pohjois-Kymenlaaksossa, Verlassa, puhtaiden vesien äärellä, lähellä Repoveden kansallispuistoa. Kaikki kuohuviinit ovat luomuviinejä ja ne on valmistettu suomalaisista marjoista perinteisellä pullokäymismenetelmällä ‘méthode traditionnelle’.

 

Three Barrel Project

Three Barrel Project alkoi sadonkorjuun 2013 aikaan, kun ystävät Outi ja Samuli työskennellessään viinitilalla Uudessa Seelannissa tajusivat edessään olevan erinomainen vuosikerta. He ostivat Pinot Noir – rypäleet ja valmistivat viinin kypsymään kolmeen tynnyriin. Viini nimettiin Outin suomalaisen kummipojan, Aatamin,mukaan ja etiketin maalasi Aatamin toinen kummi, taiteilija, Jani Leinonen.

Aatami Pinot Noir 2013/ 2014
Three Barrel Project, Martinborough
120,00 €

Sora Riesling 2016
Wine Flow LTD/ Three Barrel Project; Martinborough
63,00€/ plo & 10,10 €/ 12cl

Miksei!?! 2015
Montsant Denominacio d’Origen Ya le llamaremos/ Three Barrel Project
69,00€/ plo & 10,60 €/ 12cl

Ranska

Bordeaux
Château Carsin L’Etiquette Grise 2016
Château Carsin, AC Bordeaux
65,50€/ plo & 10,50 € / 12 cl

Château Carsin Rosé de Carsin 2016
Château Carsin, AC Bordeaux
51,00€/ plo & 8,20 € / 12 cl

Château Carsin Cuvée Noire 2015
Château Carsin, AC Cõtes de Bordeaux
74,00€/ plo & 11,80 € / 12 cl

Château Carsin Liquoreux 2009/ 2010
Château Carsin, AC Cadillac
49,50€/ plo & 10,60 € / 8 cl

Vuonna 1990 Juha Berglund sisartensa kanssa hankki Ranskan Bordeaux-alueelta viinitilan, Château Carsinin. Viinin tuotannon filosofiassa on liikuttu Uudesta maailmasta hyvin maanläheiseen ranskalaistyyliseen tuotantotapaan. Perinteisten Bordeaux-lajikkeiden käyttö ja luonnonmukainen jopa kuun kiertoa seuraava viininvalmistus viestivät sadonkorjuun ilosta ja sitoutumisesta laatuun.

Ranska

Rhône
Château de Montfaucon Côtes du Rhône 2014
Château de Montfaucon, AC Côtes du Rhône Protégée
55,00€/ plo & 8,80 € / 12 cl

Domaine de Montfaucon Viognier 2017
Château de Montfaucon, AC Viognier IGP
69,00€/ plo & 11,00 € / 12 cl

Château de Montfauconilla on noin 60 hehtaaria viinitarhoja, joissa viljellään perinteisiä Etelä-Rhônen lajikkeita, kuten grenache, carignan, cinsault, syrah, counoise ja mourvedre, viognier, marsanne ja clairette. Tarhoja viljellään luomumenetelmin mutta sertifiointia tila ei aio hakea. Viineissä pyritään juotavuuteen ja eleganssiin. Viinitilan hoidossa Rodolphe de Pins*lla on
apuna mm. hänen suomalainen puolisonsa Mari de Pins.

Saksa

Pfalz
Raja Riesling 2014
85,00 €

Raja
Raja Rieslingissä on kyse koko Viinitien jengin pitkäaikaisesta haaveesta, joka alkoi konkretisoitua keväällä 2012, kun he saivat vuokrattua oman palstan Friedrich Beckeriltä. Ainutlaatuista on, että viini tehdään Saksan puolella Schweigenin kylässä ja ranskalaisesta kasvupaikastaan huolimatta kyseessä on saksalainen viini. Kaikki työvaiheet tarhalta pulloon tehdään käsin. Toni Immanen on Raja rieslingin viinintekijä. Hän viljelee 7 köynnösriviä Pfaltzissa aivan Friedrich Beckerin viinitilan kyljessä. Viini on siis täysin Tonin tekemä ja
rypäleet ovat hänen viljelemiään. Koska Tonilla ei ole omaa viinitilaa, hän tekee viinin Friedric Beckerin viinitilalla.

Italia

Piemonte
Barbera d’Alba Meriame 2014
Azienda Agricola Sukula, Barbera d’Alba
120,00 €

Barolo Meriame 2011
Azienda Agricola Sukula, Barbera d’Alba
149,00 €

Riikka ja Jyrki Sukula ovat tuottaneet viinejä kotitilallaan Serralunga d’Alban kylässa Barolon sydämessä vuodesta 2006. Pienellä tilalla, alle 2hehtaaria, kaksi käsiparia riittää tarhatöihin.Viinit valmistetaan maailmankuulun La Spinettan Grinzane Cavourin Barolo-kellarissa. Barbera d’Alba Meriamen köynnökset on istutettu v. 2008 joka on Riikan ja Jyrkin vanhemman tyttären, Alman, syntymävuosi. Niinpä kun Barolo-pullossa on Riikan ja Jyrkin kädet jotka
muodostavat sydämen, on Barbera-pullon etiketissä Alman ja Helmin, molempien tyttärien kädet.

Toscana
La Misse Chianti classico 2014
Candialle, DOCG Chianti classico
62,00€/ plo & 9,90 € / 12 cl
Candiallen historia ulottuu aina antiikin Roomaan asti, mutta erityisen mielenkiintoiseksi se muuttuu vuonna 2002, kun tilan ottavat haltuun suomalainen Jarkko Peränen ja saksalainen Josephin Cramer. Italiassa Peränen hullaantui ensin italialaiseen viiniin ja sitten saksalaiseen naiseen. Kun mahdollisuus ostaa tila Greve in Chiantista yllättäin tarjoutui, ei tilaisuutta voinut jättää käyttämättä. Viinejä tehdään ympäristöä kunnioittaen ja satoja tiukasti kontrolloiden. Candiallen Chianti classico istuu paikallisissa viinikaupoissa ylähyllyillä
tasaväkisenä alueen arvokkaimpien viinien seurassa.

Uusi Seelanti

Vicarage Lane Bubbly Sauvignon Blanc
Vicarage Lane Wines Ltd, Marlborough
56,00€/ plo & 9,00 € / 12 cl

Vicarage Lane Pinot Noir 2014
Vicarage Lane Wines Ltd, Canterbury
59,00€/ plo & 9,40 € / 12 cl

Uudessa Seelannissa Vicarage Lane viinitilaa isännöivät suomalainen Satu Lappalainen ja hänen rallikartturi miehensä John Kennard, joka kilpailee Hyundain rallitiimissä kartturina Hayden Paddonille. Vicarage Lane Wines Limited perustettiin huhtikuussa 2002, kun Kiwi, John Kennard, polkaisi käyntiin uuden viinitilayrityksen. Tila sijaitsee cloudy Bayn alueella Uuden Seelannin Marlborough’ssa, joka on tunnetusti yksi maailman hienoimpien viinien kotiseuduista. Satu hoitaa tilaa, tukena John joka tosin kiertää
maailmaa rallien merkeissä. Vauhdin ja viinin huikea yhdistelmä! Etiketti on suomalaisen taiteilijan Sirpa Ala-Lääkkölän käsialaa.

Julicher Sauvignon Blanc 2017
Julicher Estate, Martinborough
64,00€/ plo & 10,20 € / 12 cl

Julicher Riesling 2015
Julicher Estate, Martinborough
64,00€/ plo & 10,20 € / 12 cl

Julicher The 99Rows Pinot Noir 2013
Julicher Estate, Martinborough
82,00€/ plo & 13,10 € / 12 cl

JulicherPinot Noir 2013
Julicher Estate, Martinborough
99,00 €

Julicher
Pienikokoinen perhetuottaja Julicher tuottaa tänä päivänä arvostettuja viinejä Wairarapan alueella, Uuden Seelannin pohjoissaaren eteläosassa. Viinit tilalla tekee suomalainen Outi Jakovirta, joka on opiskellut enologiksi Uudessa Seelannissa ja hankkinut laajaa kokemusta alasta myös Euroopassa. Outin viineistä Julicher Estate Pinot Noir 2006 on valittu Uuden
Seelannin parhaaksi viiniksi NZ International Wine Show’ssa.