Slide

Krapihovi

Aito suomalainen viiden vuodenajan kattaus

Ravintola Krapihovi vaalii ja luo suomalaista ruokaperinnettä idyllisessä huvilaympäristössä. Helmenharmaa, vihreäpuitteinen päärakennus on rakennettu vuonna 1883 valtioneuvos Souranderin kesähuvilaksi ja Krapin tilan päärakennukseksi.

Krapihovin keittiön tarina rakentuu vuodenaikojen kiertokulusta ja puhtaista suomalaisista raaka-aineista maalta, mereltä, metsistä. Pihapiirissä on oma palvaamo, lihanleikkaamo sekä leipomo. Kaikki lautasella on omin käsin tehtyä, huolella valmistettua. Krapihoviin katetaan vuodenajan aito suomalainen, käsin valmistettu kattaus, herkullinen tarina Suomesta.
Ruokasalin kolme kattausta; aamiainen, lounas ja illallinen ovat Krapin ruokamaailman suomalaista  perinnettä.

Ravintola on remontissa ja suljettu

1.-30.7.
Avaamme 30.7. klo 17.00

 

 

Avoinna

Ravintola Krapihovi avoinna

2.5. – 30.6.2019

ti-pe klo 11-15 & klo 17-24
(keittiö klo 22:30 asti)
la klo 12-16 & klo 17-22
(keittiö klo 21 asti)

sunnuntait ja maanantait suljettu

Poikkeusaikatauluja:

20.6. torstaina tarjolla lounasta klo 11-15, ja sen jälkeen Krapihovi sulkee ovensa juhannuksen ajaksi. Avaamme jälleen tiistaina 25.6.2019.

HUOM! Ei aamiaistarjoilua perjantaina 21.6 eikä maanantaina 24.6.

Krapihovi suljettu remontin ajan 1.-29.7.2019

Aamiainen

ma-pe klo 6.30 – 9.30, hinta 16,00e/ hlö
(kesäaikana 24.6.-2.8. klo 7.00 – 9.30)

la-su klo 8.00-10.30, hinta 20,00e/hlö

lapset 5-12v 8,00e/hlö, lapset alle 5v ilmaiseksi
Krapin herkullisen aamiaisen kaikki tuotteet ovat laktoosittomia.

Suosittelemme pöytävarausta etukäteen.
Varaukset: p. 09 274 84 290 tai myynti@krapi.fi

Pöydässä
Yön yli haudutettua puuroa Krannin tilan luomuohrasta
& kanelia ja sokeria
Luomujogurttia,
Luomumysliä, Muroja, Krapin Granolaa,
Suomalaisia marjoja Hedelmiä, Hunajaa
Auringonkukan siemeniä, Paahdettua pähkinärouhetta,
Kuivattuja marjoja, Marjarouhetta, Camelina-rouhetta

Krapin palvipekonia & Ruohosipulilla maustettua munakokkelia
Keitettyjä kananmunia

Karjalanpiirakkaa ja munavoita
Kauden täysjyväsämpylöitä, Krapin vaaleaa vuokaleipää
Suomen 2017 kansallisruoka; ruisleipä leivottu Krapilla yli 100v vanhaan juureen
Coquusin perunarieskaa, Luomuruisnappeja,
Gluteeniton leipä, näkkileipä mysli ja keksit
Voita ja margariinia

Ålandsmeijerin Kungsgård-kermajuustoa,
Kolatun juustolan Valma valkohomejuustoa

Krapilla savustettua lihaleikkelettä
Kauden suolattua kalaa
Kirsikkatomaatteja, Kurkkua, Myrttisen suolakurkkuja, Salaattia
Omenamehua, Appelsiinimehua & suomalaista luomumarjamehua, Marja/ hedelmäjuoma

Kahvia ja teetä
Makeaa kahvileipää, keksejä

Krapin pitopöytä lounaalla

Krapihovin ruokasalin lounaskattaus
ma – pe klo 11-15, la 12 – 16

neljä ateriaa
koko lounas 41e/ma-la
alkuruoat ja jälkiruoat 29,50e / ma-la
keitto, lämminruoka ja jälkiruoka 29,50e/ ma-la
jälkiruoat 14,50e,
lapset 19,50e/ 5-12hlö & alle 5v ilmaiseksi

Kesä lounas
28.5.-27.8.2019

Kuohuvista koskista, järvistä ja merestä
Rapusilliä
Juhannussilliä
Pielisen savusärkeä & uusia perunoita
Kylmäsavulohimoussea, saaristolaisleipää ja Salmen lipstikkakurkkuja
Laakerinlehtiöljyssä kypsennettyä kuhaa ja villiyrttipestoa

Krapin puutarhasta
Salaatti paahdetusta perunasta ja luomusiitakesienistä &
sitruunakastiketta ja versoja
Etikkamarinoituja kesän vihanneksia
Omena-kaalisalaattia
Salaatti puutarhan erivärisistä tomaateista, sipulista,
vuohenjuustosta ja minttu-jugurttikastiketta
Kesäistä vihersalaattia;
parsaa, sokerihernettä, mansikkaa, ituja & basilika-mansikkavinaigrettea
Pinaatti-kesäkurpitsapiirakkaa & tomaatti-linssisalaattia

Krapin Palvaamosta
Ylikypsää vasikkaa, pikkelöityjä sinapinsiemeniä ja kesän kukkia
Metsärannan tilan viljapossun paistia & tomaattipestoa
Nokkossuolalla maustettua kananpoikaa & mesiangervomajoneesia
Krapin palviankkamakkaraa & sinappia ja puolukkaa

Tuorehernekeittoa, Krapin palvipekonia ja kanttarellikermaa
& Krapin luomuleipiä, voita ja yrttilevitettä
(keitto vaihtuu päivittäin)

Sesongin  tarjonnan mukaan vaihtuva pääruoka
katetaan päivittäin pitopöytään
esimerkki yhden päivän kokonaisuudesta
Limousine härän ulkofilettä ja Bearnaise-kastiketta,
paahdettua paprikaa ja krossiperunaa

kasvisruoka tarjoillaan lautasannoksena
Grillattua vihreää parsaa, vuohenjuustoa, perunavohelia ja yrttikastiketta

Jälkiruokapöytä
Suomalaista pientilajuustoa ja Krapin hilloketta
Seljankukka-mansikkakiisseliä ja vaniljakastiketta
Pullavanukasta ja kuningatarhilloa
Pikkuleipiä & Kahvia & teetä

Krapin pitopöytä iltaisin

Krapihovin ruokasalin illalliskattaus
ma – pe klo 17-22.00
la klo 17-21

46,00e/ hlö
61,00e / hlö pääruoan kanssa
(pääruokaa valitaan ruokalistalta ja tarjoillaan pöytään)
lapset 5-12v 24,00e & lapset alle 5v ilmaiseksi

Illan pitopöytä
28.5.-27.8.2019

Rapusilliä
Juhannussilliä
Pielisen savusärkeä & uusia perunoita
Kylmäsavulohimoussea, saaristolaisleipää ja Salmen lipstikkakurkkuja
Laakerinlehti öljyssä kypsennettyä kuhaa ja villiyrttipestoa

Krapin puutarhasta
Salaatti paahdetusta perunasta ja luomusiitakesienistä &
sitruunakastiketta ja versoja
Etikkamarinoituja kesän vihanneksia
Omena-kaalisalaattia
Salaatti puutarhan erivärisistä tomaateista, sipulista,
vuohenjuustosta ja minttu-jugurttikastiketta
Kesäistä vihersalaattia;
parsaa, sokerihernettä, mansikkaa, ituja & basilika-mansikkavinaigrettea
Pinaatti-kesäkurpitsapiirakkaa & tomaatti-linssisalaattia

Krapin Palvaamosta
Ylikypsää vasikkaa, pikkelöityjä sinapinsiemeniä ja kesän kukkia
Metsärannantilan viljapossunpaistia & tomaattipestoa
Nokkossuolalla maustettua kananpoikaa & mesiangervomajoneesia
Krapin palviankkamakkaraa & sinappia ja puolukkaa

Kanttarellikeittoa ja kardemummakermaa
& Krapin luomuleipiä, voita ja yrttilevitettä
( keitto vaihtuu päivittäin )

Jälkiruokapöydästä
Suomalaisia pientilajuustoja ja Krapin hillokkeita
Madeleine-pikkuleipiä, tuoreita kotimaisia mansikoita &
vaniljakastiketta
Hasselpähkinä-mansikkaleivos
Pikkuleipiä & puolukkamarmeladia

 

Juomia pitopöytään

Alkumaljaksi
AnanasCocoDriloTonic
13,00e

Alkupaloille
La Chouette de Champillon Champagne Brut, AC Champagne
12,80e/12cl
tai
olutta läheltä Tuusulasta; MakuBrewingin Krapin Talonpoika Pils
9,50e/33cl
&
Ägräs Akvavit
13,00e/ 4cl

Kasvisruoalle  
Julicher Sauvignon Blanc 2015, Julicher Estate, Martinborough
10,20e/ 12cl
tai
Kalalle viini saaliin mukaan
tai
Härälle Camins del Priorat 2017, Alvaro Palacios, Priorat DOQ
11,50e/ 12cl

Juustoille;
Valokki – lakkaviini, Ainoa, Lepaa, Suomi
14,20e/ 8cl

Jälkiruoalle
Brachetto d’Acqui 2018, Braida di Giacomo Bologna, Brachetto d’Acqui DOCG 7,80e/ 8cl

Kahvin kanssa
Krapin omenamehusta ”calvados” Apple Jack, Helsinki Distillery Company
10,20e/ 2cl

Ruokalista

Pitopöytä lautasella

Pitopöydän makupaloja
16,00 €
Kylmäsavulohimoussea, pielisen savusärkeä ja Salmen lipstikkakurkkuja Nokkossuolalla maustettua kananpoikaa, Krapin maksapateeta, saaristolaisleipää & yrttihapankermaa
Groh Weissburgunder 2017, Groh, Reinhessen
10,60 € / 12 cl

Pitopöydän kasvismakupaloja
16,00 €
Tomaattia, Kolatun vuohenjuustoa ja minttu-jugurttikastiketta Salaatti paahdetusta perunasta ja luomusiitakesienistä ja sitruunakastiketta
Julicher Sauvignon Blanc 2015, Julicher Estate, Martinborough
10,20 € / 12 cl

Kermaista lipstikkakeittoa ja siikatartar
13,00 € / 18,50 €
Château de Montfaucon Viognier 2017, Château de Montfaucon, Rhone
11,00 € / 12 cl

 

Lämpimiä annoksia

Kolatun vuohenjuustoa
uunikuivattua tomaattia, mesiangervomajoneesia ja sieniohrattoa
24,50e
Julicher Sauvignon Blanc 2015, Julicher Estate, Martinborough
10,20e/ 12cl

Hiillostettu päivän kalasaalis
hiillostettuja porkkanoita, kyssäkaalia ja voi-fenkolikastiketta
31,50€
Viinisuositus kalasaaliin mukaan

Valkosipulilla ja rosmariinillä paahdettua Limousine-härän sisäfilettä
sienimuhennosta ja kesäperunaa
33,50e
Camins del Priorat 2017, Alvaro Palacios, Priorat DOQ
11,50e/ 12c

 

Jälkiruokia

Makea pitopöytä
14,00e
Madeleine-pikkuleipiä, tuoreita kotimaisia mansikoita & vaniljakastiketta
Hasselpähkinä-mansikkaleivos
Pikkuleipiä & puolukkamarmeladia
Kahvia ja teetä
Brachetto d’Acqui 2018, Braida di Giacomo Bologna, Brachetto d’Acqui DOCG
7,80e/ 8cl

Pitopöydän juustot
Suomalaisia pientilajuustoja ja Krapin hillokkeita pitopöydästä
12,00e
Juustoportin kantarellijuustoa ja tyrnimarja-omenahilloketta
Herkkujuustolan TuhkaHeidi, biohiilellä maustettua valkohomejuustoa ja mustapippuri-mansikkahilloketta
Herkkujuustolan Williwili yrttiraitajuustoa ja raparperihilloketta
Valokki – lakkaviini, Ainoa, Lepaa, Suomi
14,20e/ 8cl

Hasselpähkinä-mansikkaleivos
7,00e

Madeleine-pikkuleipä
tuoreita kotimaisia mansikoita & vaniljakastiketta
7,00e

 

Lasten annoksia

Lehtipihvi
maustevoita, ranskalaisia perunoita ja vihanneksia
15,00e/100g & 27,00e/ 200g

Krapin lihapullia
kermakastiketta, ranskalaisia perunoita ja vihanneksia
12,00e/ pieni & 21,00e/ iso

Lapset voivat valita mieleisensä perunat annoksiin; keitinperunoita, perunamuussia tai ranskalaisia perunoita
Listan pääruoista valmistamme lapsille puolikkaita annoksia hintaan
16,50e/ annos

Ateriat

Krapin makumatka – pitopöytä lautasella
64,00e

Suomalaisen kesän parhaita herkkuja – maistelupaloja Krapin keittiön tapaan

Krapin makupaloja
Kylmäsavulohimoussea, pielisen savusärkeä ja Salmen lipstikkakurkkuja
Nokkossuolalla maustettua kananpoikaa, Krapin maksapateeta,
saaristolaisleipää & yrttihapankerma
Groh Weissburgunder 2017, Groh, Reinhessen
10,60e/ 12cl

Kermaista lipstikkakeittoa ja siikatartar
Château de Montfaucon Viognier 2017, Château de Montfaucon, Rhone
11,00e/ 12cl

Hiillostettu päivän kalasaalis
hiillostettuja porkkanoita, kyssäkaalia ja voi-fenkolikastiketta
Viinisuositus kalasaaliin mukaan

Valkosipulilla ja rosmariinillä paahdettua Limousine-härän sisäfilettä
sienimuhennosta ja kesäperunaa
Camins del Priorat 2017, Alvaro Palacios, Priorat DOQ
11,50e/ 12cl

Pientila juustoja
Juustoportin kantarellijuustoa ja tyrnimarja-omenahilloketta
Herkkujuustolan TuhkaHeidi, biohiilellä maustettua valkohomejuustoa ja mustapippuri-mansikkahilloketta
Valokki – lakkaviini, Ainoa, Lepaa, Suomi
14,20e/ 8cl

Hasselpähkinä-mansikkaleivos
Brachetto d’Acqui 2018, Braida di Giacomo Bologna, Brachetto d’Acqui DOCG 7,80e/ 8cl

Krapin lyhyt makumatka – pitopöytä lautasella
54,00e

Suomalaisen kesän parhaita herkkuja – maistelupaloja Krapin keittiön tapaan

Krapin makupaloja
Kylmäsavulohimoussea, pielisen savusärkeä ja Salmen lipstikkakurkkuja
Nokkossuolalla maustettua kananpoikaa, Krapin maksapateeta,
saaristolaisleipää & yrttihapankerma
Groh Weissburgunder 2017, Groh, Reinhessen
10,60e/ 12cl   

Kermaista lipstikkakeittoa ja siikatartar
   Château de Montfaucon Viognier 2017, Château de Montfaucon, Rhone
11,00e/ 12cl   


Valkosipulilla ja rosmariinillä paahdettua Limousine härän sisäfilettä
Sienimuhennosta ja kesäperunaa
Camins del Priorat 2017, Alvaro Palacios, Priorat DOQ
11,50e/ 12cl

Hasselpähkinä-mansikkaleivos
Brachetto d’Acqui 2018, Braida di Giacomo Bologna, Brachetto d’Acqui DOCG 7,80e/ 8cl

Kasvisateriat

Krapin kasvismakumatka- pitopöytä lautasella
64,00e

Suomalaisen kesän parhaita kasvisherkkuja
– maistelupaloja Krapin keittiön tapaan

Kasvimaan makupaloja
Omena-kaalisalaattia, Hermannin näkkileipää ja krassia
Salaatti paahdetusta perunasta ja luomusiitakesienistä ja sitruunakastiketta
Château de Montfaucon Viognier 2017, Château de Montfaucon, Rhone
11,00e/ 12cl

Kermaista lipstikkakeittoa
Château de Montfaucon Viognier 2017, Château de Montfaucon, Rhone
11,00e/ 12cl

Grillattua parsaa
fenkoli-voikastiketta ja kesäperunaa
Schiefer Riesling 2016, Van Volxem, Mosel
10,60e/ 12cl

Kolatun vuohenjuustoa
uunikuivattua tomaattia, mesiangervomajoneesia ja sieniohrattoa
Julicher Sauvignon Blanc 2015, Julicher Estate, Martinborough
10,20e/ 12cl

Pientilajuustoja
Juustoportin kantarellijuustoa ja tyrnimarja-omenahilloketta
Herkkujuustolan TuhkaHeidi, biohiilellä maustettua valkohomejuustoa ja mustapippuri-mansikkahilloketta
Valokki – lakkaviini, Ainoa, Lepaa, Suomi
14,20e/ 8cl

Hasselpähkinä-mansikkaleivos
Brachetto d’Acqui 2018, Braida di Giacomo Bologna, Brachetto d’Acqui DOCG
7,80e/ 8cl

Krapin lyhyt kasvismakumatka – pitopöytä lautasella
54,00e

Suomalaisen kevään parhaita herkkuja – maistelupaloja Krapin keittiön tapaan

Kasvimaan makupaloja
Omena-kaalisalaattia, Hermannin näkkileipää ja krassia
Salaatti paahdetusta perunasta ja luomusiitakesienistä ja sitruunakastiketta
Château de Montfaucon Viognier 2017, Château de Montfaucon, Rhone
11,00e/ 12cl

Kermaista lipstikkakeittoa
Château de Montfaucon Viognier 2017, Château de Montfaucon, Rhone
11,00e/ 12cl

Kolatun vuohenjuustoa
uunikuivattua tomaattia, mesiangervomajoneesia ja sieniohrattoa
Julicher Sauvignon Blanc 2015, Julicher Estate, Martinborough
10,20e/ 12cl

Hasselpähkinä-mansikkaleivos
Brachetto d’Acqui 2018, Braida di Giacomo Bologna, Brachetto d’Acqui DOCG
7,80e/ 8cl

Viinit

Shampanjat

André clouet Cuvée un Jour de 1911
Champagne André clouet, AC Champagne
189,00 €

Champagne Deutz Rosé
Champagne Deutz, AC Champagne
139,00 €

Billecart-Salmon Brut Réserve
Champagne Billecart-Salmon, AC Champagne
114,00 €

Ayala Brut Nature
Ayala, AC Champagne
125,00 €

La Chouette de Champillon Brut
Les Vignobles Champenois, AC Champagne
78,00 €/ plo & 12,50 € / 12 cl

La Chouette de Champillon Champagne Brut
Les Vignobles Champenois, AC Champagne
25,00 € / 20 cl

Kuohuviinit

Chile
Cono Sur Sparkling Rosé, Valle del Bio Bio
48,00 €/ plo & 7,70 € / 12 cl

Espanja
Pere Ventura Cuvée Especial, DO Cava
49,00 €/ plo & 7,80 € / 12 cl

Juvé & Camps Cinta Purpura Reserva
65,50 €

Cuvée Esplendor Vardon Kennett Mètode
Tradicional Familia Torres
95,00 €

Ranska

Vouvray De Chanceny Brut Excellence
Vouvray Producteurs, AC Vouvray
56,00e

Crémant d’Alsace Brut Formula
Domaine Rieflé Vignerons, AP Crémant d‘Alsace
62,00e

Roseviinit

Ranska
Languedoc-Roussillon
Cote de Roses Rosé 2016
Gérard Bertrand, Languedoc AOP
55,00 €

Krapin talon viinit

Cantina Zaccagninin viinit ovat saaneet suurta arvostusta kansainvälisesti.
Korkealaatuisten viinien valmistuksesta vastaavat tilan omistaja Marcello
Zaccagnini ja enologi Concezio Marulli. Zaccagnini on perheyritys, joka perustettiin vuonna 1978 Bolognanon kylään Abruzzon alueelle. Aluksi viinitarhoja oli yhden hehtaarin alueella ja viinit valmistettiin pienessä ladossa. Tätä nykyä viinitilaan kuuluu moderni viininvalmistamo ja yli 150 hehtaaria hoidettuja, kauniita tarhoja. Taide on suuressa roolissa viinitilalla; Marcelo Zaccagninin vanhin poika on taiteilija Simone Zaccagnini. Kantavana ideologiana on, että viini ja taide paljastavat elämän salaisuudet.

Italia
Abruzzo
valkoviini – Kasaura Pecorino d*Abruzzo DOC Vignaiolo Zaccagnini
tai
punaviini – Kasaura Montepulciano d*Abruzzo DOC Vignaiolo Zaccagnini
40,00€/ plo & 6,40 € / 12 cl

Valkoviinit

Ranska
Alsace
Pinot Gris 2017
Domaine Laurent Vogt, AC Alsace
66,00 €

Chablis
Chablis “Saint Pierre 2015
Le Domaine d’Henri, AC Chablis
72,00 €

Saksa
Mosel
Schiefer Riesling 2016
Van Volxem, Mosel
66,00 €

Pfalz
Riesling Landauer Altes Löhl 2013
Anselmann, Edesheim, Pfalz
62,50 €

Reinhessen
Groh Weissburgunder 2017
Groh, Reinhessen
66,00 €

Italia
Piemonte
Arneis Langhe 2017
Luca Bosio, Langhe Arneis DOC
55,00 €

Veneto
Custoza 2017
Monte del Fra, Custoza DOC
53,00 €

Fontana Soave 2017
Tenuta Sant’Antonio, Fontana Soave DOC
56,50€

Espanja
Katalonia
Jaspi Blanc 2016
Coca i Fitó, DO Terra Alta
51,00 €

Valdeorras
Louro Godello 2014
Rafael Palacios, DO Valdeorras
59,50 €

Rias Baixas
Albariño 2017
Martin Códax, DO Rias Baixas
55,00€

Itävalta
Grüner Veltliner Loisiumweingarten Reserve 2017
Weingut Steininger, DAC Kamptal
59,00 €

Chile
Cono Sur 20 Barrels Chardonnay 2016
Viña Cono Sur, Santa Elisa Estate,
Chimbarongo
77,00€

Japani
Grace Koshu Kayagatake 2016
Grace Wine Chuo Budoshu, Wine of Yamanashi
73,00 €

Punaviinit

Ranska
Bordeaux
Château Belgrave 1999
Château Belgrave, AC Haut-Médoc
99,00 €

Château Tourbadon 2012
Vignoble Ouzoulias, AC Saint-Emilion
69,00 €

Bourgogne
Savigny-les-Beaune “LES NARBANTONS 2008
Mongeard-Mugneret, Sav.-les-Beaune 1er Cru Les Narbantons
AC 132,00 €

Bourgogne Cuvée Latour 2016
Louis Latour, Bourgogne AC
69,00e

Rhône
Châteauneuf-du-Pape clos Saint Jean 2012
Clos Saint Jean, AC Châteauneuf-du-Pape
126,00 €

Languedoc-Roussillon
Domaine de la Grange des Pères 2000
La Grange des Pères, Vin de Pays de l´Hérault
145,00 €

Domaine de la Grange des Pères 2002
La Grange des Pères, Vin de Pays de l´Hérault
132,00 €

Saksa
Pfalz
Spätburgunder Trocken 2017
Anselmann, Edesheim, Pfalz
53,00€

Itävalta
Johanneshof Reinisch St Laurent 2014
Familie Reinisch, Thermenregion
59,00 €

Italia
Piemonte
Barolo Serralunga d’Alba 2012
Fontanafredda, Serralunga d’Alba
Barolo DOCG
110,00 €

Barolo VIRNA 2013
VIRNA di Borgogno, Barolo DOCG
54,00€/ 37,5cl

Barbera d’Alba 2015
Podere Ruggeri Corsini, Barbera d‘Alba DOC
36,00€/ 37,5cl

Toscana
Brunello di Montalcino 2013
Argiano, Brunello di Montalcino DOCG
123,00 €

Veneto
Capitel San Rocco Ripasso 2016
Tedeschi, Valpolicella Superiore DOC
66,00 €

Scaia Corvina 2016
Tenuta Sant’ Antonio, Veneto IGT
56,00€

Apulia
Nero 2005
Conti Zecca, Rosso del Salento IGT
89,00 €

Etelä-Afrikka
Cathedral Cellar Triptych 2013
KWV, Western Cape
59,00 €

Australia
Truffle Row 2011
Hewitson, Barossa Valley
72,00€/ plo

Chile
Cono Sur 20 Barrels Cabernet Sauvignon 2015
Viña Cono Sur, Pirque Viejo Estate, Maipo Valley
77,00€

Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir 2016
Viña Cono Sur, El Triangulo Estate, Casablanca Valley
77,00 €

Espanja
Ribera del Duero
Pago de los Capellanes Joven Roble 2016
Pago de los Capellanes, Ribera del Duero DO
62,50 €

PradoRey Gran Reserva 2004
Pradorey, Real Sitio de Ventosilla, Ribera del Duero DO
119,00 €

Priorat
Camins del Priorat 2016
Alvaro Palacios, Priorat DOQ
72,00 € & 11,50€/ 12cl

Portugali
Douro
Quinta de la Rosa Douro Tinto 2015
Quinta de la Rosa, Douro DOC
62,50 €

Makeita viinejä

Ranska
Loire
Coteaux du Layon Beaulieu Les Rouannières 2010
Papin Chevalier, AC Coteaux du Layon Beaulieu
74,00 €

Roussillon
Mas Amiel Maury Vintage 2014
Mas Amiel, AC Maury
60,40€

Italia
Piemonte
Moscato d´Asti 2017
Vignaioli di San Stefano, Moscato d´Asti DOCG
46,50€/ plo & 9,90€/ 8cl

Brachetto d’Acqui 2018
Braida di Giacomo Bologna, Brachetto d’Acqui
DOCG 36,50 € & 7,80€/ 12cl

Saksa
Rheingau
Erbacher Siegelsberg Riesling Auslese 2006
Schloss Reinhartshausen, Rheingau
77,00 €

Rheinhessen
Huxelrebe Auslese 2014
Lorenz, Rheinhessen
50,00 €

Yhdysvallat
Pacific Rim Framboise
Pacific Rim, Mount Vernon Washington State
58,00 €

Kellarin Helmiä

Punaviinit

Ranska
Bordeaux
Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande 1996
Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande, AC Pauillac
274,00 €

Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande 1998
Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande, AC Pauillac Grand Cru classe
169,00 €

Valkoviinit

Ranska
Bourgogne
Bienvenues-Bâtard-Montrachet 1997
Louis Jadot, Bienvenues-Bâtard-Montrachet Grand Cru AC
214,00 €

Italia
Toscana
Batàr 2003
Agricola Querciabella, Toscana IGT
79,00 €

Suomi-Viinilista

Suomalaisia viinitiloja ja -tekijöitä maailmalla

Suomalaisten
omistamia viinitiloja löytyy jo useampia maailmalta ja taitavia
suomalaisia viinintekijöitäkin löytyy. Keräsin näistä muutamia
herkkuja Ravintola Krapihovin listalle maisteltavaksi
viinihetkiin!

Heli Lindroth
Krapihovin ylin viininmaistaja

Suomi

Lehtikuohu – alkoholiton/non-alcoholic
Kontiomehu, Jakokoski
34,50€/ plo & 5,50 € / 12 cl
Lehtikuohun raikkaan maun lähteenä ovat Kiiskisten omalta sukutilalta käsin poimitut, keväiset herukanlehdet. Hienoarominen juhlajuoma jatkaa Louhisaaren tai Marskin juomana tunnetun kotoisen reseptin perinnettä. Monelle juomasta tulevatkin heti ensisiemauksella mieleen iloiset lapsuusmuistot kesäpäivästä mummolassa.

Kuohuva Kuusenkerkkä – alkoholiton/non-alcoholic
Korpihilla Ky, Riisitunturi, Posio
34,50€/ plo & 5,50 € / 12 cl
Keväällä laulurastaan aikaan, kun korpien kuusikot muuttavat väriään, on kuusenkerkän poiminta-aika. Kerkät napsitaan aamukasteen aikaan varovaisesti ilmaviin koreihin, että keväisen aamun herkkä hetki sitten joskus olisi tarvittaessa talvella saavutettavissa. Korpihilla Etelä-Lapista, Rukan vaarojen takaa, jylhän Riisitunturin kansallispuiston juurelta, aivan kirkkaan Kitkajärven läheisyydestä tuottaa metsän raikkaan kuusenkerkän herkkäaromisen kuohujuoman pohjoisen luonnon puhtaista raaka-aineista.

Helinä Karviaismarjakuohuviini – luomu
Viiniverla, Verla
62,00€/ plo & 9,90 € / 12 cl
Viiniverlan viinitila sijaitsee Pohjois-Kymenlaaksossa, Verlassa, puhtaiden vesien äärellä, lähellä Repoveden kansallispuistoa. Kaikki kuohuviinit ovat luomuviinejä ja ne on valmistettu suomalaisista marjoista perinteisellä pullokäymismenetelmällä ‘méthode traditionnelle’.

 

Three Barrel Project

Three Barrel Project alkoi sadonkorjuun 2013 aikaan, kun ystävät Outi ja Samuli työskennellessään viinitilalla Uudessa Seelannissa tajusivat edessään olevan erinomainen vuosikerta. He ostivat Pinot Noir – rypäleet ja valmistivat viinin kypsymään kolmeen tynnyriin. Viini nimettiin Outin suomalaisen kummipojan, Aatamin,mukaan ja etiketin maalasi Aatamin toinen kummi, taiteilija, Jani Leinonen.

Aatami Pinot Noir 2013/ 2014
Three Barrel Project, Martinborough
120,00 €

Sora Riesling 2016
Wine Flow LTD/ Three Barrel Project; Martinborough
63,00€/ plo & 10,10 €/ 12cl

Miksei!?! 2015
Montsant Denominacio d’Origen Ya le llamaremos/ Three Barrel Project
69,00€/ plo & 10,60 €/ 12cl

Ranska

Bordeaux
Château Carsin L’Etiquette Grise 2016
Château Carsin, AC Bordeaux
65,50€/ plo & 10,50 € / 12 cl

Château Carsin Rosé de Carsin 2016
Château Carsin, AC Bordeaux
51,00€/ plo & 8,20 € / 12 cl

Château Carsin Cuvée Noire 2015
Château Carsin, AC Cõtes de Bordeaux
74,00€/ plo & 11,80 € / 12 cl

Château Carsin Liquoreux 2009/ 2010
Château Carsin, AC Cadillac
49,50€/ plo & 10,60 € / 8 cl

Vuonna 1990 Juha Berglund sisartensa kanssa hankki Ranskan Bordeaux-alueelta viinitilan, Château Carsinin. Viinin tuotannon filosofiassa on liikuttu Uudesta maailmasta hyvin maanläheiseen ranskalaistyyliseen tuotantotapaan. Perinteisten Bordeaux-lajikkeiden käyttö ja luonnonmukainen jopa kuun kiertoa seuraava viininvalmistus viestivät sadonkorjuun ilosta ja sitoutumisesta laatuun.

Ranska

Rhône
Château de Montfaucon Côtes du Rhône 2014
Château de Montfaucon, AC Côtes du Rhône Protégée
55,00€/ plo & 8,80 € / 12 cl

Domaine de Montfaucon Viognier 2017
Château de Montfaucon, AC Viognier IGP
69,00€/ plo & 11,00 € / 12 cl

Château de Montfauconilla on noin 60 hehtaaria viinitarhoja, joissa viljellään perinteisiä Etelä-Rhônen lajikkeita, kuten grenache, carignan, cinsault, syrah, counoise ja mourvedre, viognier, marsanne ja clairette. Tarhoja viljellään luomumenetelmin mutta sertifiointia tila ei aio hakea. Viineissä pyritään juotavuuteen ja eleganssiin. Viinitilan hoidossa Rodolphe de Pins*lla on
apuna mm. hänen suomalainen puolisonsa Mari de Pins.

Saksa

Pfalz
Raja Riesling 2014
85,00 €

Raja
Raja Rieslingissä on kyse koko Viinitien jengin pitkäaikaisesta haaveesta, joka alkoi konkretisoitua keväällä 2012, kun he saivat vuokrattua oman palstan Friedrich Beckeriltä. Ainutlaatuista on, että viini tehdään Saksan puolella Schweigenin kylässä ja ranskalaisesta kasvupaikastaan huolimatta kyseessä on saksalainen viini. Kaikki työvaiheet tarhalta pulloon tehdään käsin. Toni Immanen on Raja rieslingin viinintekijä. Hän viljelee 7 köynnösriviä Pfaltzissa aivan Friedrich Beckerin viinitilan kyljessä. Viini on siis täysin Tonin tekemä ja
rypäleet ovat hänen viljelemiään. Koska Tonilla ei ole omaa viinitilaa, hän tekee viinin Friedric Beckerin viinitilalla.

Italia

Piemonte
Barbera d’Alba Meriame 2014
Azienda Agricola Sukula, Barbera d’Alba
120,00 €

Barolo Meriame 2011
Azienda Agricola Sukula, Barbera d’Alba
149,00 €

Riikka ja Jyrki Sukula ovat tuottaneet viinejä kotitilallaan Serralunga d’Alban kylässa Barolon sydämessä vuodesta 2006. Pienellä tilalla, alle 2hehtaaria, kaksi käsiparia riittää tarhatöihin.Viinit valmistetaan maailmankuulun La Spinettan Grinzane Cavourin Barolo-kellarissa. Barbera d’Alba Meriamen köynnökset on istutettu v. 2008 joka on Riikan ja Jyrkin vanhemman tyttären, Alman, syntymävuosi. Niinpä kun Barolo-pullossa on Riikan ja Jyrkin kädet jotka
muodostavat sydämen, on Barbera-pullon etiketissä Alman ja Helmin, molempien tyttärien kädet.

Toscana
La Misse Chianti classico 2014
Candialle, DOCG Chianti classico
62,00€/ plo & 9,90 € / 12 cl
Candiallen historia ulottuu aina antiikin Roomaan asti, mutta erityisen mielenkiintoiseksi se muuttuu vuonna 2002, kun tilan ottavat haltuun suomalainen Jarkko Peränen ja saksalainen Josephin Cramer. Italiassa Peränen hullaantui ensin italialaiseen viiniin ja sitten saksalaiseen naiseen. Kun mahdollisuus ostaa tila Greve in Chiantista yllättäin tarjoutui, ei tilaisuutta voinut jättää käyttämättä. Viinejä tehdään ympäristöä kunnioittaen ja satoja tiukasti kontrolloiden. Candiallen Chianti classico istuu paikallisissa viinikaupoissa ylähyllyillä
tasaväkisenä alueen arvokkaimpien viinien seurassa.

Uusi Seelanti

Vicarage Lane Bubbly Sauvignon Blanc
Vicarage Lane Wines Ltd, Marlborough
56,00€/ plo & 9,00 € / 12 cl

Vicarage Lane Pinot Noir 2014
Vicarage Lane Wines Ltd, Canterbury
59,00€/ plo & 9,40 € / 12 cl

Uudessa Seelannissa Vicarage Lane viinitilaa isännöivät suomalainen Satu Lappalainen ja hänen rallikartturi miehensä John Kennard, joka kilpailee Hyundain rallitiimissä kartturina Hayden Paddonille. Vicarage Lane Wines Limited perustettiin huhtikuussa 2002, kun Kiwi, John Kennard, polkaisi käyntiin uuden viinitilayrityksen. Tila sijaitsee cloudy Bayn alueella Uuden Seelannin Marlborough’ssa, joka on tunnetusti yksi maailman hienoimpien viinien kotiseuduista. Satu hoitaa tilaa, tukena John joka tosin kiertää
maailmaa rallien merkeissä. Vauhdin ja viinin huikea yhdistelmä! Etiketti on suomalaisen taiteilijan Sirpa Ala-Lääkkölän käsialaa.

Julicher Sauvignon Blanc 2017
Julicher Estate, Martinborough
64,00€/ plo & 10,20 € / 12 cl

Julicher Riesling 2015
Julicher Estate, Martinborough
64,00€/ plo & 10,20 € / 12 cl

Julicher The 99Rows Pinot Noir 2013
Julicher Estate, Martinborough
82,00€/ plo & 13,10 € / 12 cl

JulicherPinot Noir 2013
Julicher Estate, Martinborough
99,00 €

Julicher
Pienikokoinen perhetuottaja Julicher tuottaa tänä päivänä arvostettuja viinejä Wairarapan alueella, Uuden Seelannin pohjoissaaren eteläosassa. Viinit tilalla tekee suomalainen Outi Jakovirta, joka on opiskellut enologiksi Uudessa Seelannissa ja hankkinut laajaa kokemusta alasta myös Euroopassa. Outin viineistä Julicher Estate Pinot Noir 2006 on valittu Uuden
Seelannin parhaaksi viiniksi NZ International Wine Show’ssa.