Slide

Krapihovi

Aito suomalainen viiden vuodenajan kattaus

Ravintola Krapihovi vaalii ja luo suomalaista ruokaperinnettä idyllisessä huvilaympäristössä. Helmenharmaa, vihreäpuitteinen päärakennus on rakennettu vuonna 1883 valtioneuvos Souranderin kesähuvilaksi ja Krapin tilan päärakennukseksi.

Krapihovin keittiön tarina rakentuu vuodenaikojen kiertokulusta ja puhtaista suomalaisista raaka-aineista maalta, mereltä, metsistä. Pihapiirissä on oma palvaamo, lihanleikkaamo sekä leipomo. Kaikki lautasella on omin käsin tehtyä, huolella valmistettua. Krapihoviin katetaan vuodenajan aito suomalainen, käsin valmistettu kattaus, herkullinen tarina Suomesta.
Ruokasalin kolme kattausta; aamiainen, lounas ja illallinen ovat Krapin ruokamaailman suomalaista  perinnettä.

Reseptivihkossa tarina on tallessa

Ruokapöytä kertoo talon tarinan. Hyvään ruokaan laitetaan kaikki mitä on, mitään vähättelemättä, mitään liioittelematta, jokaiseen makuun koko sydän. Keittiössä syntyy talon sielu, makuja ja hyvää mieltä… huolenpitoa.

Pitopöydän kolmas vuodenaika, kevät

Kevään koittaessa pitopöytään katetaan herkut pääsiäisen ympärille. Palvattu lammas, ensimmäiset sienet, parsa ja kananmuna herkut tuovat kevään kiellelle.

 

Avoinna

Ravintola Krapihovi avoinna

3.1 – 28.4.2019

ma-pe klo 11-15 & klo 17-23
(keittiö klo 22 asti)
la klo 12-16 & klo 17-22
(keittiö klo 21 asti)

sunnuntait suljettu

Pitopöytä lounaalla

Krapihovin ruokasalin lounaskattaus
ma – pe klo 11-15, la 12 – 16

neljä ateriaa
koko lounas 43e/ma-la
alkuruoat ja jälkiruoat 29,50e / ma-la
keitto, lämminruoka ja jälkiruoka 29,50e/ ma-la
jälkiruoat 14,50e,
lapset 19,50e/ 5-12hlö & alle 5v ilmaiseksi

Kevät Pitopöydässä
(21.3.-27.5.2019)

Kevään kuohuvista koskista ja meren ääreltä
Pielisen tomaattimarinoitua muikkua & tilliperunoita
Hiillostettua pikkelöityä lohta
Sillikaviaaria

Maalta ja Krapin kellarista
Vihersalaattia & versoja & raparperivinaigrettea
Kevätsalaatti; parsaa, perunaa, papuja, purjoa, sipulia & pinaatti-persiljapestoa
Marinoituja pieniä tomaatteja
Inkiväärillä maustettua kevätkaalia & hillottua porkkanaa
Sitrussalaattia & pähkinää ja jugurtti-hunajakastiketta
Kotijuustoa ja raparperia
Parsapiirakkaa ja pikkelöityä punasipulia

Metsän kätköistä ja Krapin Palvaamosta
Tyrni-marinoitua kalkkunanrintaa ja tyrni-omenahilloktta
Krapilla palvattua karitsapaistia & paahdettua valkosipulikastiketta
Miedosti savustettua timjamimarinoitua härän paahtopaistia

Krapin timjami-karitsamakkaraa & sinappia ja puolukkasurvosta

Lehtikaali-kirvelikeittoa ja Krapin palvipekonia &
Krapin luomuleipiä, voita ja levitettä
(keitto vaihtuu päivittäin)

Sesongin mukaan vaihtuva pääruoka katetaan päivittäin pitopöytää
(esimerkki yhden päivän kokonaisuudesta)
Ylikypsää kuusenkerkkäsuolalla maustettua karitsan entrecotea &
Timjami-punaviinikastiketta
Krapin puutarhan yrteillä maustettua Krannin tilan luomuohrattoa &
Paahdettuja hunajaporkkanoita

 kasvisruoka tarjoillaan lautasannoksena
Pinaatti-vuohenjuustopaistosta, punajuuripestoa, perunavohvelia ja yrttikastiketta

Jälkiruokapöydässä
Suomalaista pientilajuustoa ja Krapin hilloketta
Sitruunakakkua ja sitruunakastiketta
Vaniljavanukasta ja Krapin manteli-kermakaramellia
Kahvia & teetä

Pitopöytä iltaisin

Krapihovin ruokasalin illalliskattaus
ma – pe klo 17-22.00
la klo 17-21

48,00e/ hlö
63,00e / hlö pääruoan kanssa
(pääruokaa valitaan ruokalistalta ja tarjoillaan pöytään)
lapset 5-12v 24,00e & lapset alle 5v ilmaiseksi

Kevät Pitopöydässä
22.3.-27.5.2019

Kevään kuohuvista koskista ja meren ääreltä
Pielisen tomaattimarinoitua muikkua & tilliperunoita
Hiillostettua pikkelöityä lohta
Sillikaviaaria

Maalta ja Krapin kellarista
Vihersalaattia & versoja & raparperivinaigrettea
Kevätsalaatti;
parsaa, perunaa, papuja, purjoa, sipulia & pinaatti-persiljapestoa
Marinoituja pieniä tomaatteja
Inkiväärillä maustettua kevätkaalia & hillottua porkkanaa
Sitrussalaattia & pähkinää ja jugurtti-hunajakastiketta
Kotijuustoa ja raparperia
Parsapiirakkaa ja pikkelöityä punasipulia

Metsän kätköistä ja Krapin Palvaamosta
Tyrni-marinoitua kalkkunan rintaa ja tyrni-omenahilloketta
Krapilla palvattua karitsapaistia & paahdettua valkosipulikastiketta
Miedosti savustettua timjamimarinoitua härän paahtopaistia

Krapin timjami-karitsamakkaraa & sinappia ja puolukkasurvosta
Parsa-savulohikeittoa ja tillikermaa – keitto vaihtuu päivittäin
Krapin luomuleipiä, voita ja levitettä

Pöytiin tarjoiltavia pääruokavaihtoehtoja

Grillattua parsaa
auringonkukan versoja, vuohenjuustokreemi & kuusenkerkkää
tai
Hiillostettu päivän kalasaalis
marinoitua fenkolia ja tomaattia, porkkanapyrettä ja Hollandaise-kastiketta
tai
Valkosipulilla ja rosmariinilla paahdettua lampaan karetta
shalottisipuliliemi ja vihreää Krannin tilan minttu-persiljaohrattoa

Jälkiruokapöydästä
Suomalaisia pientilajuustoja ja Krapin hillokkeita
Juustoportin Pappilanjuustoa ja Krapin tyrni-porkkanahilloketta
Peltolan Blue -juustoa ja rosmariinilla maustettua aronia-omenahilloketta

Sitruunakakkua ja sitruunakastiketta
Aleksanterin leivoksia
Vaniljavanukasta ja Krapin manteli-kermakaramellia
Kahvia & teetä

Juomia

Alkumaljaksi
CocoDriloTonic 13,00e

Alkupaloille
La Chouette de Champillon Champagne Brut, AC Champagne 12,80e/12cl
tai
olutta läheltä Tuusulasta; MakuBrewingin Krapin Talonpoika Pils 9,50e/33cl
&
Ägräs Akvavit 13,00e/ 4cl

Kasvisruoalle
Julicher Sauvignon Blanc 2015, Julicher Estate, Martinborough 10,20e/ 12cl
tai
Kalalle
viini saaliin mukaan
tai
Lampaalle
Truffle Row 2011, Hewitson, Adelaide 11,50e/ 12cl

Juustoille;
Maury Vintage 2014, Mas Amiel, AC Maury 12,90e / 8cl

Jälkiruoalle
Moscato d´Asti 2016, Vignaioli di San Stefano, Moscato d´Asti DOCG 9,90e/ 8cl

Kahvin kanssa
Krapin omenamehusta ”calvados” Apple Jack, Helsinki Distillery Company, 10,20e/ 2cl

Ruokalista
Ateriakokonaisuudet
Viinit
Tarina

Reseptivihkossa tarina on tallessa

Ruokapöytä kertoo talon tarinan. Hyvään ruokaan laitetaan kaikki mitä on, mitään vähättelemättä, mitään liioittelematta, jokaiseen makuun koko sydän. Reseptivihkossa kaikki on tallessa, sukupolvien matka; sillit, murekkeet, pateet, makkarat, salaatit, kastikkeet, piirakat ja kiisselit.
Kaikilla oma tarina kuljetettavanaan.
Keittiössä syntyy talon sielu, makuja ja hyvää mieltä… huolenpitoa. Krapin ruokasaliin on katettuna herkullinen tarina suomalaisesta keittiöstä. Olkaa hyvä, maistakaa ja maistelkaa…