Slide

Ravintola Mankeli

Mankelin vuodenajat

Keväästä syksyyn Mankeli toimii kesäravintolana, muina aikoina tilausravintolana. Kesäterassilla on 160 asiakaspaikkaa, patio ruokailijoille ja aurinkoinen terassi kesästä nauttiville. Mankelissa sisällä on tilaa sadalle vieraalle.

Vuodenajat tulvivat saliin isoista Krapin puistoon aukeavista ikkunoista.
Teemat ja tunnelmat vaihtuvat vuodenkierron mukaan tarjoten aitoja kohtaamisia, kauden parhaita makuja ja tunnelmia. Mankelissa on helposti mukavaa ja ruoka on yksinkertaisesti hyvää.

Mankelin kesä alkaa juuri ennen vappua ja päättyy syyskuun alussa. Kesällä Mankeliin katetaan lounas ja iltapäivästä iltaan tarjolla on kesäinen ruokalista. Kesällä Mankeli on avoinna joka päivä.

Avoinna
12.8.-1.9.2019
ma-to klo 11-22
(11-14:30 lounas; 14:30-20 A lá carte)
pe klo 11-23
(11-14:30 lounas; 14:30-22 A lá carte)
la klo 12-23
(12-14:30 lounas; 14:30-22 A lá carte)
su klo 12-21
(12-20 A lá carte)

Avoinna

12.8.-1.9.2019

ma-to klo 11-22  (11-14:30 lounas; 14:30-20 A lá carte)
pe klo 11-23  (11-14:30 lounas; 14:30-22 A lá carte)
la klo 12-23  (12-14:30 lounas; 14:30-22 A lá carte)
su klo 12-21  (12-20 A lá carte)

Kesä lounas

ma-pe 11-14:30
la 12-14:30

keittolounas 11,00
kotiruokalounas 17,00
päivän annos 24,00
lapset 8,50

lounaaseen kuuluu salaattipöytä, keitto, pääruoka ja jälkiruoka & kahvi
juomana jäävesi

 

Mankelin lounas
19.-24.8. 2019 (viikko 34)

Maanantai
Päivän annos
Paistettuja muikkuja ja perunapyreetä (L)
Kotiruoka
Kanakastiketta ja riisiä (G,L)
Kasvisruoka
Punajuuripihvejä ja yrtti-perunapyreetä (G,L)
Keitto
Jauhelihakeittoa (G,L)

Tiistai
Päivän annos
Paahdettua possun niskaa ja valkosipuliperunoita (G,L)
Kotiruoka
Lihapullat tomaattikastikkeessa (L)
Kasvisruoka
Täytettyä paprikaa (L,G)
Keitto
Porkkanakeittoa (G,V)

Keskiviikko
Päivän annos
Lehtipihviä ja ranskalaisia (G,L)
Kotiruoka
Kinkku-aurajuustopastaa (L)
Kasvisruoka
Linssi- pinaatti paistosta ja fetaa (G, VL)
Keitto
Tomaattikeittoa (G,V)

Torstai
Päivän annos
Parmesaanilla kuorrutettua kanaa (G,VL)
Kotiruoka
Kalapuikkoja ja remouladekastiketta (VL)
Kasvisruoka
Uunitomaattia ja parsaa (G,V)
Keitto
Hernekeittoa (G,M)

Perjantai
Päivän annos
Pannusiikaa ja valkosipulia (G,L)
Kotiruoka
Kinkkukiusausta (G,L)
Kasvisruoka
Halloumia ja kasviksia (G,L)
Keitto
Punajuurikeittoa (G,VL)

Lauantai
Päivän annos
Grillipihviä, perunaa ja mausteista kastiketta (G,L)
Kotiruoka
Riistakäristystä ja puolukkaa (G,L)
Kasvisruoka
Punajuuririsottoa (G,L)
Keitto
Sienikeittoa (G,L)

G= Gluteeniton, L= Laktoositon, VL= Vähälaktoosinen, V= Vegaani, M = Maidoton

Ruokalista

Alkupalat

Krapin Vesa-salamia, Krapin palvilihaa
Oliiveja ja Salmen kurkkuja

Latva-artisokkaa, Lohi-pastramia, Pielisen muikkuja
oliiveja
12,00e

Lohen loisku  
Lohi-pastramia, tillikreemiä, Salmen kurkkuja, vesikrassia ja kananmunankeltuaista
13,50e

Mankelin kyyttö-tartar
sinappikreemiä, Juustoportin Kantarellijuustoa, fritattua kaprista & puolukkaa
14,50e

Mankelin keitto
kauden sienistä ja paahdettua leipää
pieni 8,50e/ iso 13,00e

 

Krapin maalaisliekkileipiä

Lähiruokaa Krapin omista tuotteista ja pientuottajien raaka-aineista.
14,50e

Kaikkiin leipiin tulee maustettu ranskankermakastike pohjalle.
Valmistamme leivät omassa kiviarinauunissa ja tuomme ne pöytään sitä mukaa, kun ne valmistuvat, jotta ne ovat parhaimmillaan.

 Emäntä
Pielisen marinoitua muikkua, marinoitua punasipulia,
Salmen kurkkuja, retiisiä & rucolaa

Isäntä
Vesa-salamia, Krapin pekonia, marinoitua punasipulia,
aurinkokuivattua tomaattia ja rucolaa

Piika
Vuohenjuustoa, sieniä, marinoitua punasipulia, paprikaa ja rucolaa

Talonpoika
Krapin makkaraa, ylikypsää Kaartilan tilan mallaspossua, marinoitua punasipulia, kaprista, Mankelin aiolia ja rucolaa

Renki
Paistettua kanaa, artisokan sydämiä, kuivattua tomaattia,
marinoitua punasipulia ja rucolaa

Gluteeniton mahdollista perunarieskalla uunissa
+ 1,00e

 

Pääruokia

Mankelin ”Paella”
Kesän kasviksia, riisiä, papuja ja parsaa
13,50e/pieni & 20,50e/iso

Kalareissu
Paistettua päivän kalaa & haukimureketta, varhaisperunaa,
kesän kasviksia & tillivaahtoa
19,50e/ pieni & 29,00e/ iso

Ribsit
Punakaalisalaattia, aiolia ja maalaisranskalaisia
25,50e

Härän juoksu
Mankelin grillisuolalla maustettu härän Entrecote
kesän kasviksia, versosalaattia ja maustevoita
29,50e

Lisukkeita
4,50e
Maalaisranskalaisia
Kesäperunoita
Vihannessalaattia
Kaalisalaattia

 

Mankelin Klassikot

Mankelin vuohenjuustosalaatti
Paahdettua vuohenjuustoa, melonia, mansikoita, kurpitsan siemeniä ja sitruskastiketta
13,50e/pieni & 19,00e/ iso

Krapin Kesäsalaatti
Vihreän salaatin kanssa kesän kasviksia, papuja, maissia ja yrttikastiketta
Paistettuja sieniä 12,50e/pieni & 17,00e/ iso
Paahdettua broileria 13,50e/pieni & 18,50e/ iso
Tiikerirapua 14,00e/ pieni & 19,00e/ iso

 Lehtipihvi
 Härän ulkofilettä, Krapin maustevoita &
kuivattua tomaattia, Salmen kurkkuja, salaattia & maalaisranskalaisia
15,00e/ pieni 100g & 27,00e/iso 200g

Mankelin Burgeri & maalaisranskalaisia
Briossi-sämpylä, suomalainen täysjauhelihapihvi
Krapin palvipekonia, Cheddar-juustoa, punakaalisalaattia, kuivattua tomaattia, marinoitua punasipulia, Mankelin aiolia,
savu-tomaattikastiketta ja pikkelöityä jalapenoa
21,50e
pihvin paistamme mediumiksi, pyydettäessä kypsäksi
gluteeniton sämpylä +1,00e

Mankelin kasvisburgeri & maalaisranskalaisia
Briossi-sämpylä, kasvispihvi herneestä, Cheddar-juustoa, punakaalisalaattia,
kuivattua tomaattia, marinoitua punasipulia, Mankelin aiolia,
savu-tomaattikastiketta & pikkelöityä jalapenoa
21,50e

gluteeniton sämpylä +1,00e

 

Suu makeaksi

Kevätmetsän kuiskaus
Creme brulee, raparperisorbettia, kuusenkerkkää ja mansikkaa
11,00e

Mankelin makia
Suklaafondant, kirsikkakinuskia & vaniljajäätelöä
11,00e

Mustikkaunelma
Mustikkamousse, ruiskeksiä ja kesän marjoja
11,00e

 Jäätelöitä ja sorbetteja
4,00e/ 1 pallo tai 11,00e/ 3 pallon lajitelma
Jäätelöt: vanilja/ mansikka/ suklaa/ lakritsi/ pistaasi
Sorbetit: veriappelsiini, raparperi, omena/ vadelma

valitse mieleinen kastike 1,00e;
kirsikkakinuski/ suklaa/ lakritsa/ mansikka/ kinuski

 

Lapsille


Mankelin lasten burgeri & maalaisranskalaisia
Briossi-sämpylä, suomalainen jauhelihapihvi, Cheddar-juustoa
ketsuppia, salaattia & Salmen kurkkuja
10,50e

Lasten lehtipihvi & maalaisranskalaisia
Naudan ulkofilepihvi, salaattia, Salmen kurkkuja ja maustevoita
15,00e

Lasten kana & maalaisranskalaiset
Paahdettua broileria, salaattia, Salmen kurkkuja ja maustevoita
10,50e

Ateriakokonaisuudet

Mankelimenu
40,00e/hlö paella tai 45,00e/hlö ribsit

Kesäsalaatti
Vihreän salaatin kansssa, kesän kasviksia, papuja, maissia ja yrttikastiketta

Mankelin ”Paella”
Kesän kasviksia, riisiä, papuja ja parsaa
tai
Ribsit
Punakaalisalaattia, aiolia ja maalaisranskalaisia

Mustikkaunelma
Mustikkamousse, ruiskeksi ja kesän marjoja


Härkämenu
52,00e/hlö

Lohen loisku
Lohi-pastramia, tillikreemiä, Salmen kurkkuja, vesikrassia ja kananmunankeltuaista

Härän juoksu
Mankelin grillisuolalla maustettu härän Entrecote, kesän kasviksia,
versosalaattia ja maustevoita

Mansikoita ja jäätelöä

Viinit

Kuohuvia – kuplia arkeen ja juhlaan

Pere Ventura Cuvée Especial; Xarel-lo, Macabeo & Parellada
Pere Ventura, Cava DO, Espanja
7,80e/ 12cl & 49,00e/ plo
elegantti, raikasta hedelmää ja kypsytyksen tuomaa tasapainoisuutta

Pere Ventura Brut Tresor, Xarel-lo, Macabeo & Parellada
Pere Ventura, Cava DO, Espanja
12,00e/ 20cl
täyteläinen, pyöreä ja raikas maku, jossa mm. paahdettua pähkinää

Cono Sur Brut Rosé

Bio-Bio Valley, Chile
7,70e/ 12cl & 48,00e/ plo
marjaisa, tasapainoinen, raikas

Villa Loren Spumante, Trebbiano, Garganega
Progetti Agricoli/ Veneto, Italia
6,00e/ 12cl & 37,50e/ plo
raikas omenainen, päärynäinen kupliva

Radio Boca Moscato

Hammeken Cellars, Valencia, Espanja
5,50e/ 12cl & 34,50e/ plo
makea, erittäin raikas ja sitrushedelmäinen kuohuviini

Champagne La Chouette de Champillon Blanc de Noirs,
Pinot Noir, Pinot Meunier
Champagne Autreau, AOC Champagne, Ranska
12,50e/12cl & 78,00e/plo & 27,00e/20cl piccolo
kuiva, elegantin hedelmäinen, jossa raikkaan vihreän omenan aromeja

Fresita
Central Valley, Chile
11,50e/ 20cl
mansikkainen aperitiivi, jälkiruokajuoma

 

Makeita viinejä

Moscato d’asti I. Vignaioli di San Stefano
Moscato d’Asti DOCG, Italia
9,90e/ 8cl & 46,50e/ 37,5cl
makeahko, pirteä ja kuohuva jälkiruokaviini
Kevätmetsän kuiskaus, sorbetteja     

Brachetto d’Acqui Braida di Giacomo Bologna
Brachetto d’Acqui DOCG, Italia
7,80e/ 8cl & 36,50e/ 37,5cl
makea, pehmeä ja pirskahteleva
Mustikkaunelma, sorbetteja, Kevätmetsän kuiskaus

 

 Roseviinejä

Deep Roots Rose
Drei Winner,  QbA Rheinhessen, Saksa
5,50e/12cl & 34,50e/plo
pehmeä, runsas maku, jossa punaherukkaa, omenaa ja sitrusta
Keisari-salaattia, Lohen loisku

Suvi Rose
Three Barrel Project
6,00e/12cl & 75,50e/150cl
kuiva, hedelmäinen, mansikkainen
Keisari-salaattia, Lohen loisku

 

Valkoviinejä

Kasaura Pecorino ”Krapi”
Cantina Zaccagnini, Abruzzo Pecorino DOC, Italia
6,40e/12cl & 40,00e/ plo
sitruksisen raikas, tasapainoisen hapokas ja hedelmäinen
Keisari-salaattia, kasvisburgeri, Sienimetsän salaisuus

Castel Firmian Nosiola
Mezzacorona, Trentino D.O.C.
5,50e/ 12cl & 34,50e/ plo
kuiva, runsaan hedelmäinen, suolaisen mineraalinen, pitkä ja hienostunut.
Lohen loisku, Sienimetsän salaisuus, Kalareissu

Parlemont Les Maries Gros Manseng, Sauvignon Blanc
IGP Cotês de Cascogne, Ranska
6,30e/12cl & 39,50e/ plo
kuiva, raikas, hedelmäinen ja rapsakan sitruksinen  
Kalareissu, Vuohenjuustosalaatti

Viña Esmeralda; Gewurztraminer, Moscatel
Torres, DO Katalonia, Espanja
26,00e/37,5cl / plo
raikas, kukkainen, hedelmäinen sokeria 7g/l
Kasvisburgeri

Saar Riesling Trocken

Donatushof, Mosel-Saar-Ruwer, Saksa
6,30e/ 12cl & 39,50e/ plo
mineraalinen, omenainen, sitruksinen
Sienimetsän salaisuus, Kalareissu

Origin Craft Club White Wine
Chenin blanc, Sauvignon Blanc
Etelä-Afrikka
7,00e/ 12cl & 29,00e/ 50cl/plo
hapokas, runsaan hedelmäinen; viheromenaa, keltaluumua ja passionhedelmää sekä Sauvignon Blancille tyypillistä herukanlehteä
Kalareissu, Vuohenjuustosalaatti

 

Punaviinejä

Kasaura Montepulciano ”Krapi”
Cantina Zaccagnini, Montepulciano d’Abruzzo DOC, Italia
6,40e/12cl & 40,00e/plo
keskitäyteläinen, pehmeät tanniinit, maussa kirsikkaa ja karhunvatukkaa
Liekkileivät, Härkäburgeri

Castel Firmian Marzemino
Mezzacorona, Trentino D.O.C.
6,30e/ 12cl & 39,50e/ plo
keskitäyteläinen, pehmeiden tanniinien ja eloisasti hapokas punaisten marjojen sekä mausteiden sävyttämä
Härkäburgeri, Liekkileivät, Kasvisburgeri

RARE Carignan Vieilles Vignes
IGP Pays d’Herault, Ranska
6,30e/12cl & 39,50e/ plo
täyteläinen, kypsän marjainen ja samettinen
Härän juoksu, Lehtipihvi

Craft & Origin Sustainable Shiraz
Etelä-Afrikka
7,00e/ 12cl & 27,00e/ 50 cl/plo
keskitäyteläinen ja -tanniininen, herkullisen mehevä ja kypsän hedelmäinen
Härkäburgeri, Kasvisburgeri

Amalaya Tinto Malbec, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Bonarda, Tannat
Argentiina
5,50e/ 12cl & 34,50e/ plo
täyteläinen, silkkinen, luumuinen, jossa mausteisuutta ja vaniljaa
Härän juoksu, Lehtipihvi

X-Berg Pinot Noir
Friedrich Becker, Pfalz, Saksa
8,80e/ 12cl & 55,00e/ plo
keskitäyteläinen, tasapainoinen ja ryhdikäs punaviini, jossa punaisia marjoja maussa
Kyyttö-tartar, Lohen loisku

Mankelin tarina

Mankelin tarina

Mankeliaitan, Palvaamon sekä kesäterassi Aitan yhdistämällä
syntyi vuodenaikaravintola Mankeli. Keväästä syksyyn Mankeli
toimii kesäravintolana, jouluna jouluravintolana ja talvella sekä
lyhyinä välijaksoina keväällä  ja syksyllä tilausravintolana.

Mankeliaitalla on pitkä monivaiheinen tarina Krapin historiassa.
Alkuperäinen aitta rakennettiin aikoinaan Krapin vanhan
päärakennuksen puolikkaasta. Toisesta puolikkaasta rakennettiin
syvälahden torppa, myöhemmin Aleksis Kiven kuolinmökkinä
tunnettu mökki.

Nimi mankeliaitta kertoo alkuperäisen aitan käyttötarkoituksen.
Aitassa oli iso mankeli talon liinavaatteita varten. Muistona
näiltä ajoilta Ravintolan tunnukseksi on valittu Krapin
perintöliinaan kirjailtu kuvio. Alkuperäinen liina on saanut
kunniapaikan Ravintolan seinältä.
Mankeloinnin päätyttyä aitta toimi  kaiken vanhan ja
käytöstä poistetun varastona.

2000-luvulle tultaessa aittaa kunnostettiin ja se otettiin käyttöön
Krapin vieraiden ohjelmatilana. Vuonna 2005 Aitasta ja viereisestä
puuliiteristä kunnostettiin lämmin kokoontumistila.
Heti seuraavana talvena kokonaisuus tuhoutui tulipalossa,
mutta rakennettiin jo seuraavan kevään aikana uudestaan.
Nykyinen Ravintolasali on laajennettu 2006 uudelleen
rakennetusta aitasta. Mankeliaitan tarina jatkuu ja
elää uutta aikaa viiden vuodenajan ravintolana.