Slide

Ravintola Mankeli

Mankelin vuodenajat

Keväästä syksyyn Mankeli toimii kesäravintolana, muina aikoina tilausravintolana. Kesäterassilla on 160 asiakaspaikkaa, patio ruokailijoille ja aurinkoinen terassi kesästä nauttiville. Mankelissa sisällä on tilaa sadalle vieraalle.

Vuodenajat tulvivat saliin isoista Krapin puistoon aukeavista ikkunoista.
Teemat ja tunnelmat vaihtuvat vuodenkierron mukaan tarjoten aitoja kohtaamisia, kauden parhaita makuja ja tunnelmia. Mankelissa on helposti mukavaa ja ruoka on yksinkertaisesti hyvää.

Mankelin kesä alkaa juuri ennen vappua ja päättyy syyskuun ensimmäisellä viikolla. Kesällä Mankeliin katetaan lounas ja iltapäivästä iltaan tarjolla on kesäinen ruokalista. Kesällä Mankeli on avoinna joka päivä.

Ravintola Mankeli aukeaa kesään
tiistaina 30.4. klo 14.30

avoinna joka päivä, koko kesän

Avoinna

Ravintola Mankeli aukeaa kesään
30.4. klo 14.30

ti 30.4. – to 30.5.19 & ma 12.8.-su 1.9.2019
ma-to 11-22
pe 11-23
la 12-23
su 12-21

pe 31.5. – su 11.8.2019
ma-to 11-23
pe 11-24
la 12-24
su 12-22

Ruokalista

Pienet annokset ja alkuun

Lohi-pastramia
tillikreemiä, Salmen kurkkuja, vesikrassia ja kananmunankeltuaista
13,50e

Mankelin kyyttö-tartar
sinappikreemiä, vesikrassia, Juustoportin Kantarellijuustoa,
fritattua kaprista & puolukkaa
14,50e

 

Krapin maalaisliekkipiiraat

Kiviarinauunissa paistettua lähiruokaa Krapin palvaamon omista tuotteista ja
pientuottajien raaka-aineista.
19,50e
Kaikkiin leipiin tulee maustettu ranskankermakastike leivän ja täytteen väliin
Gluteeniton mahdollista perunarieskalla uunissa
+ 1,00e

Emäntä
Pielisen marinoitua muikkua, rucolaa
Salmen kurkkuja & retiisiä

Isäntä
 Ylikypsää Kaartilan tilan mallaspossua, palvipekonia, punasipulia,
luomukanamunaa, lehtipersiljaa ja Herkkujuustolan Savuhilma-juustoa

Piika
Paahdettua punajuurta, vuohenjuustoa, perunaa, kaprista, sieniä,
punasipulia ja vesikrassia

Talonpoika
Krapin miedosti savustettua härkää, Krapimakkaraa,
punasipulihilloketta, rucolaa & Mankelin aiolia

Pehtoori
Krapin Vesa-salamia, pikkelöityä jalopenoa, paahdettuja kurpitsasiemeniä,
rucolaa ja punasipulia

Renki
Paistettua kanaa, artisokan sydämiä, kuivattua tomaattia, punasipulia ja rucolaa

 

Mankelin Klassikot

Mankelin vuohenjuustosalaatti
Paahdettua vuohenjuustoa, raparperisalaattia ja paahdettuja kurpitsan siemeniä
13,50e/pieni & 19,00e/ iso

Krapin Keisarisalaatti
Sydänsalaattia, krutonkeja, Salmen kurkkuja, kuivattua tomaattia
& Juustoportin Kantarellijuustoa
Naturelle
11,50e/pieni & 16,00e/ iso
Paahdettua broileria
13,50e/pieni & 19,00e/ iso

Lehtipihvi
 Härän ulkofilettä, Krapin tyrnimaustevoita &
kuivattua tomaattia, Salmen kurkkuja, salaattia & maalaisranskalaisia
15,00e / pieni 100g & 27,00e / iso 200g

Mankelin Burgeri & maalaisranskalaiset
Briossi-sämpylä, suomalainen täysjauhelihapihvi
Krapin palvipekonia, Cheddar-juustoa, marinoitua kaalia, kuivattua tomaattia, punasipulihilloketta, Mankelin aiolia, savu-tomaattikastiketta ja
pikkelöityä jalopenoa
21,50e
pihvin paistamme mediumiksi, pyydettäessä kypsäksi
gluteeniton sämpylä +1,00e

Mankelin kasvisburgeri & maalaisranskalaisia
Brioche sämpylä, kasvispihvi herneestä, cheddarjuustoa, marinoitua kaalia, kuivattua tomaattia, punasipulihilloketta, mankelin aiolia, savu- tomaattikastiketta
pikkelöityä jalopenoa
21,50e
gluteeniton sämpylä +1,00e

 

Pääruoat

Sienimetsän salaisuus
Kesäkurpitsaa, pikkelöityjä sieniä, härkäpapua, parsaa ja kuusenkerkkä-yrttikastiketta
13,50e / pieni & 20,50e / iso

Kalareissu
Paistettua päivän kalaa & haukimureketta, varhaisperunaa,
kyssäkaalia, porkkanaa & jugurttikastiketta
19,50e / pieni & 29,00e / iso

 Härän Entrecote
Mankelin grillisuolalla maustettu härän Entrecote
kesän kasviksia, versosalaattia, tyrnivoita ja kylmäpuristettua rypsiöljyä
29,50e

Lisukkeita

Maalaisranskalaisia
Kesäperunoita
Kesäsalaattia
Kaalisalaattia
4,50e

 

Lapsille

Mankelin lasten burgeri & maalaisranskalaisia
Briossi-sämpylä, suomalainen jauhelihapihvi, cheddar-juustoa
ketsuppia, salaattia & Salmen kurkkuja
10,50e

Lasten lehtipihvi & maalaisranskalaisia
Naudan ulkofilepihvi, salaattia, Salmen kurkkuja ja maustevoita
15,00e

Lasten kana & maalaisranskalaiset
Paahdettua broileria, salaattia, Salmen kurkkuja ja maustevoita
10,50e

 

Suu makeaksi

Kevätmetsän Creme brulee
Creme brulee, raparperisorbettia, kuusenkerkkää ja mansikkaa
11,00e

Mankelin makia
Rommisuklaakakkua, kirsikkakinuskia & vaniljajäätelöä
11,00e

Mustikkaunelma
Mustikkamousse, ruiskeksiä ja kesän marjoja
11,00e

 Jäätelöitä ja sorbetteja
4,00e / 1 pallo tai 11,00e / 3 pallon lajitelma
Jäätelöt: vanilja/ mansikka/ suklaa/ lakritsi
Sorbetit: veriappelsiini, raparperi, omena

valitse mieleinen kastike
+1,00e
kirsikkakinuski/ suklaa/ lakritsa/ mansikka/ kinuski

Ateriakokonaisuudet

Talonpojan tyyliin

40,00e/hlö

Krapin Keisari-salaattia
salaattia, krutonkeja, Salmen kurkkuja, kuivattua tomaattia
& Juustoportin Kantarellijuustoa

Liekkipiirasta kiviarinalta
Talonpoika
Krapin miedosti savustettua härkää, makkara, punasipulihilloketta &
Mankelin aiolia

Mustikkaunelma
Mustikkamousse, ruiskeksi ja kesän marjoja

 

Grillimenu

52,00e/hlö

Lohi-pastramia
tillikreemiä, Salmen kurkkuja, vesikrassia ja kananmunankeltuaista

Härän Entrecote
Mankelin grillisuolalla maustettu härän Entrecote, kesän kasviksia, versosalaattia tyrnivoita ja kylmäpuristettua rypsiöljyä

Mankelin makia
Rommisuklaakakkua, kirsikkakinuskia & vaniljajäätelöä

Mankelin tarina

Mankelin tarina

Mankeliaitan, Palvaamon sekä kesäterassi Aitan yhdistämällä
syntyi vuodenaikaravintola Mankeli. Keväästä syksyyn Mankeli
toimii kesäravintolana, jouluna jouluravintolana ja talvella sekä
lyhyinä välijaksoina keväällä  ja syksyllä tilausravintolana.

Mankeliaitalla on pitkä monivaiheinen tarina Krapin historiassa.
Alkuperäinen aitta rakennettiin aikoinaan Krapin vanhan
päärakennuksen puolikkaasta. Toisesta puolikkaasta rakennettiin
syvälahden torppa, myöhemmin Aleksis Kiven kuolinmökkinä
tunnettu mökki.

Nimi mankeliaitta kertoo alkuperäisen aitan käyttötarkoituksen.
Aitassa oli iso mankeli talon liinavaatteita varten. Muistona
näiltä ajoilta Ravintolan tunnukseksi on valittu Krapin
perintöliinaan kirjailtu kuvio. Alkuperäinen liina on saanut
kunniapaikan Ravintolan seinältä.
Mankeloinnin päätyttyä aitta toimi  kaiken vanhan ja
käytöstä poistetun varastona.

2000-luvulle tultaessa aittaa kunnostettiin ja se otettiin käyttöön
Krapin vieraiden ohjelmatilana. Vuonna 2005 Aitasta ja viereisestä
puuliiteristä kunnostettiin lämmin kokoontumistila.
Heti seuraavana talvena kokonaisuus tuhoutui tulipalossa,
mutta rakennettiin jo seuraavan kevään aikana uudestaan.
Nykyinen Ravintolasali on laajennettu 2006 uudelleen
rakennetusta aitasta. Mankeliaitan tarina jatkuu ja
elää uutta aikaa viiden vuodenajan ravintolana.